martes, 5 de diciembre de 2017

Butlletí e-Escoles Verdes Programa Escoles Verdes Departament de Territori i Sostenibilitat. ISSN 2014-4059 Desembre 2017 #104

Butlletí
e-Escoles Verdes
Programa Escoles Verdes
Departament de Territori i Sostenibilitat. ISSN 2014-4059
Desembre 2017 #104
"Produeix una immensa tristesa pensar que la natura parla mentre el gènere humà no l'escolta"
Víctor Hugo.
La intervenció de l’Estat atura la contractació del servei d’assessorament del PEV
Com a conseqüència de la intervenció de les finances de la Generalitat de Catalunya per part de l’Estat, tenim el pressupost de la Direcció General de Polítiques Ambientals i Medi Natural bloquejat i, per això, entre moltes altres afectacions, no ha estat possible contractar a les empreses i entitats que han de realitzar el servei d’assessorament i suport a les escoles verdes de Catalunya aquest curs escolar (formacions, atenció a consultes, organització d’espais d’intercanvi...).
Això comporta, per exemple, que de moment haguem d’aturar la posada en marxa de totes les formacions i seminaris previstos per aquest curs.
Esperant que la situació es reverteixi aviat, us encoratgem a seguir treballant per millorar l’escola des de l’educació per a la sostenibilitat.
Redacció del Butlletí
Llegiu-ne més

Us expliquem

 
34 nous centres han rebut el Distintiu d’escola verda i 3 han estat guardonats amb el Premi Escoles Verdes 2017
L’acte de reconeixement ha tingut lloc el dissabte 25 de novembre al Museu de les Aigües de Cornellà.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Formació dels projectes de Servei Comunitari d’àmbit ambiental
Durant el mes de novembre amb la col·laboració de l’Associació Hàbitats hem continuat oferint formació al professorat sobre servei comunitari i el projecte d’ecosistemes fluvials. S’han impartit dos cursos teoricopràctics al riu Francolí al seu pas per Tarragona i al riu Mèder al seu pas per Vic.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom

Les escoles actuen

 
Transformem el pati de l’escola: 4a Bricofesta Escola Vall del Ges de Torelló (Osona)
Aquesta 4a edició de la Bricofesta va tenir un elevat grau de participació, un total de 157 persones, entre mestres i famílies que van fer possible la transformació del pati de l’escola. Durant tota la Jornada es van crear i millorar espais com una cuina amb palets de fusta, taules fetes amb bobines i cadires amb troncs, un circuit de sorra amb tubs, casetes i menjadores d’ocells, caseta per ratpenats, ampliació de la bassa i l’hotel d’insectes.
Llegiu-ne més
shadow bottom
L’Institut Baix Empordà de Palafrugell participa en la Setmana de la Prevenció de Residus
L’alumnat de 1r, 2n i 4t d’ESO ha dissenyat i elaborat uns marcs fets de materials reutilitzats que contenen receptes de cuina fetes amb aliments sobrants. D’aquesta manera participen també en la campanya contra el malbaratament alimentari que promou l’Ajuntament de Palafrugell, Bon Profit.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
L’escola Segimon Comas de Sant Quirze de Besora (Osona) promou la Setmana Europea de Prevenció de Residus
Al llarg de la setmana s’han desenvolupat diferents accions: la visita a Càritas per conèixer com es gestiona el banc d’aliments, un taller de cuina de reaprofitament per a famílies, una auditoria al menjador escolar... Tot això s’ha difós en una edició més a RàdioQ que ha anat a càrrec del consistori infantil i del comitè ambiental.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Benvinguda a l’Albert Verd de l’escola Quatre Vents de Manlleu (Osona)
L’Albert Verd és un personatge creat per l’il·lustrador osonenc Isaac Bosch que vetlla pel medi ambient de l’escola. Durant aquest curs ha estat renovat prenent forma de capgròs i acompanya l‘escola en les diferents sortides i festes escolars. El dia de la celebració de la Castanyada va ajudar l’alumnat d’educació infantil a trobar la castanyera a la sortida que van fer a l’entorn més proper de l’escola.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
L’escola Rocaprevera de Torelló (Osona) i la Setmana de la Ciència
L’escola celebra la 22a Setmana de la Ciència amb un projecte sobre els volcans, un projecte que han compartit l’alumnat de 4t d'ESO i l’alumnat de 3r i 4t de primària.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Presentació del vídeo de l’Hortimecres de l’escola La Sardana de Badia del Vallès (Vallès Occidental)
Cada dimecres a l’hora del pati, famílies voluntàries, alumnat i mestres es troben a l’escola i, a través de tallers, promouen la creativitat i la sostenibilitat de manera lúdica i engrescadora. Alhora, afavoreixen la implicació de les famílies i la relació entre l’alumnat de diverses edats.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom

Fem xarxa

 
Tercera Edició del VoltOlot “Si jo puc, tu també. Agafa la bici”
El VoltOlot és una activitat educativa que, en recórrer els carrers de la ciutat, vol promoure l'ús de la bicicleta. Es van organitzar dues trobades, una el 25 d'octubre amb 100 alumnes de secundària i la segona, el 10 novembre, amb 50 alumnes de primària. Va comptar amb la col·laboració dels serveis educatius de la Policia Municipal i un equip de monitors del cicle formatiu de l’Escola Pia per fer un bon ús de la bicicleta.
Llegiu-ne més
shadow bottom

Recursos

 
Recursos per treballar la contaminació atmosfèrica publicats per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB)
L’AMB ha publicat un paquet de materials de sensibilització i recursos divulgatius, així com propostes educatives d'aprenentatge servei sobre la contaminació atmosfèrica, dissenyades per dinamitzar sessions a l'aula i pensades per cicles educatius.
Llegiu-ne més
shadow bottom
L’StoryMap, una eina de l’Institut Cartogràfic de Catalunya
L’StoryMap és una eina per crear visualitzacions interactives amb la combinació de mapes, textos, vídeos i altres elements. Més enllà del mapa, amb aquesta eina es poden generar discursos que expliquin fets o històries il·lustrades amb els mapes de l’ICG.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom

Enllaços d'interès

Alta Baixa Contacte Butlletins anteriors
ISSN: 2014-4059
logo_generalitat

No hay comentarios: