miércoles, 6 de diciembre de 2017

InfoACSA Butlletí de l'Agència Catalana de Seguretat Alimentària Departament de Salut Octubre 2017 #144

InfoACSA
Butlletí de l'Agència Catalana de Seguretat Alimentària
Departament de Salut
Octubre 2017 #144
Memòria anual sobre la situació de la seguretat alimentària a Catalunya, 2015
La situació de la seguretat alimentària a Catalunya de l’any 2015 és estable respecte als anys anteriors i presenta uns paràmetres comparables als de la mitjana europea. A partir de tota la informació recollida a la memòria, el mateix document indica les conclusions i les recomanacions més destacades.
Llegiu-ne més

Novetats

 
Directrius de l’OMS per a un ús prudent d’antimicrobians d’importància mèdica en animals destinats a la producció d’aliments
L’OMS ha publicat unes directrius amb l’objectiu de preservar l’eficàcia dels antimicrobians tant en la medicina humana com en l’animal.
Llegiu-ne més
shadow bottom
8a edició del Premi UB-Ferran Adrià amb Gallina Blanca
Premi de Seguretat Alimentària per al treball "Arsènic i la seva concentració en productes amb arròs"
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
Dia Nacional de la Seguretat Alimentària
La seguretat alimentària és cosa de tots.
Llegiu-ne més
shadow bottom

Publicacions

 
Alumini
Acsabrief número 5. Setembre-Octubre 2017
Llegiu-ne més
shadow bottom
Vegetal de temporada: La col
Al novembre comença la millor època per consumir col.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom

Legislació

 
S’amplia el període sense sortir a l’aire lliure de les gallines camperes
Es poden comercialitzar els ous com “ous de gallines camperes” que estan 16 setmanes sense sortir a l’aire lliure per raons sanitàries.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Recull de la normativa en seguretat alimentària, novembre 2017
Llegiu-ne més
Renovació de l’autorització del glifosat per 5 anys
Els Estats membres van votar a favor de l’autorització del glifosat.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
Bisfenol A
Proposta normativa que planteja una modificació de l’actual límit de migració específica (LME) del bisfenol A, per a materials i objectes plàstics.
Llegiu-ne més
 
Condicions relatives a la temperatura durant el transport de la carn
Es permet el transport de canals de porcí, boví i petits remugants a temperatures superiors als 7 °C.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Classificació dels aliments per usos mèdics especials
Comunicació de la Comissió Europea.
Llegiu-ne més
La Comissió Europea aprova mesures per mitigar els nivells d’acrilamida en els aliments
Estableix un conjunt de mesures de bones pràctiques (mesures de mitigació) que han d’aplicar obligatòriament els explotadors d’empresa alimentària.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
Iniciativa de la UE per limitar la ingesta de greixos trans industrials
Consulta pública oberta del 17 de novembre de 2017 al 9 de febrer de 2018.
Llegiu-ne més
Comunicació sobre la declaració quantitativa dels ingredients (QUID)
Comunicació per proporcionar directrius a les empreses i les autoritats nacionals sobre l'aplicació del principi de la QUID en el context del Reglament d’informació facilitada al consumidor.
Llegiu-ne més

Receptes

 
Broquetes de coliflor amb pernil
Recepta contra el malbaratament d'aliments
Llegiu-ne més
shadow bottom
Vedella amb bolets
Recepta per al·lèrgics als fruits secs, a la llet, a l'ou i al gluten.
Llegiu-ne més

Agenda

ACSA Respon Baixa Butlletins anteriors Avís legal
logo

No hay comentarios: