viernes, 10 de febrero de 2012

Premis de civisme


Premis de Civisme
Els Premis de Civisme del Departament de Benestar Social i Família tenen l'objectiu comú de promoure el civisme i pretenen potenciar totes aquelles actituds que tenen a veure amb el respecte, la tolerància, l'educació, la sensibilització, el patriotisme, la cultura, la urbanitat, la cortesia, el progrés, l'amabilitat, la ciutadania i tots els valors que estimulen i afavoreixen una bona convivència.
Cadascun d'aquests Premis estimula i premia accions i treballs, fets des d'àmbits professionals i franges d'edat ben diferents, que tractin els valors cívics o que en proposin reflexions i actuacions.
El conjunt de tots tres, amb la diversitat de modalitats que ofereix, pretén arribar a un espectre social al més ampli possible. Aquests Premis s'organitzen i coordinen des de la Direcció General d'Acció Cívica i Comunitària i es convoquen en el DOGC.
Els Premis de Civisme estan formats pel Premi Serra i Moret, Premi Jaume Ciurana a l'actuació cívica juvenil i Premi Civisme als Mitjans de Comunicació.

Premis de Civisme: modalitats


El Premi Serra i Moret és el primer premi de civisme convocat. Data de 1982 i porta el nom del prohom català, Manuel Serra i Moret. Premia obres d'assaig, treballs pedagògics, còmics i guions de curtmetratge sobre civisme.
Els Premis Jaume Ciurana volen fomentar en el jovent el gust per les responsabilitats, la capacitat associativa, la cooperació i l'esperit de servei, i també el compromís envers la societat i l'estimació i el respecte per la natura.
Aquests premis van ser instituïts per l'Associació Mossèn Batlle, fa vint anys, en record i homenatge a Jaume Ciurana i Galceran, antic escolta i soci de l’entitat, d’inqüestionable estimació a Catalunya i d’exemplar actuació cívica.
Els Premis als Mitjans de Comunicació amplien el camp de participació als àmbits televisiu, radiofònic, premsa escrita i de pàgines web de contingut cívic. Guardona treballs o conjunt de produccions que hagin sobresortit pel tractament dels valors de civisme i hagin exercit un determinat impacte social.
• Premis de Civisme 2012
Bases, formularis de sol•licituds i altres informacions d'interès

No hay comentarios: