lunes, 30 de julio de 2018

Butlletí Jovecat Departament de Treball, Afers Socials i Famílies Direcció General de Joventut Juliol 2018 #215

Butlletí Jovecat
Departament de Treball, Afers Socials i Famílies
Direcció General de Joventut
Juliol 2018 #215
Biblioplatges, bibliopiscines, booktrailers, #BiblioEstiuRevistes... lectura, estiu i premis!
Aquest estiu, sol, platja, piscina i...llibres. Les biblioteques públiques de Catalunya s’adapten a l’estació i continuaran estant a prop teu oferint-te el seu catàleg a les platges i piscines d’arreu de Catalunya durant tota la temporada estiuenca. Enguany pots participar a les diferents iniciatives i concursos al voltant de la lectura que organitzen les biblioteques! T'ho expliquem!
Llegiu-ne més

Actualitat

 
Neveres solidàries
Saps que a Catalunya hi ha 5 neveres solidàries? Saps on són, com funcionen i qui les pot fer servir? Per lluitar contra el malbaratament alimentari, conscienciar sobre el valor dels aliments i preservar la dignitat dels usuaris t'expliquem en què consisteix aquest projecte.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Ensenyaments postobligatoris 2018-2019
La Generalitat promou la continuïtat en la formació dels joves un cop acabat l’ensenyament obligatori. Com cada any el Departament d’Ensenyament publica l’oferta definitiva d’ensenyaments postobligatoris per al curs següent. Consulta els períodes de matriculació que encara estan oberts.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
Un estiu amb bici
Aquestes vacances d’estiu agafa la bici: cicloturisme, apps per a ciclistes, ciutats amigues de les bicis i recomanacions pràctiques al Jove.cat. Fes turisme per Europa pedalant!
Llegiu-ne més
shadow bottom
L’estiu és un festival (agost)
Sol, calor, platja, muntanya, tot això és l’estiu, però també música, molta música per gaudir dels nombrosos festivals que se celebren al llarg del mes d'agost. Tindreu problemes per escollir d’entre la gran quantitat d’opcions que us proposem.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
Nous entorns i economia col·laborativa
Les noves tecnologies i les transformacions a les ciutats han afavorit que hagi crescut el nombre de persones joves i noves famílies que deixen la ciutat per anar a viure en entorns més senzills i col·laboratius.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Portal Estiu Gencat
El portal d’estiu de la Generalitat t’ofereix propostes d’activitats de tota mena: de platja, excursions, festes patronals, festivals, vacances... recomanacions de seguretat i prevenció davant possibles situacions d’emergència, així com informació pràctica sobre feina durant aquesta època de l’any. A més, pots accedir a informació permanentment actualitzada sobre previsió del temps, prevenció d’incendis, seguretat a les platges, estat del trànsit i activitats culturals.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
Camps de treball, lleure i solidaritat a l’estiu
Medi ambient, arqueologia, patrimoni cultural o acció social, aquestes són les temàtiques dels camps de treball que s’estan desenvolupant aquest estiu a Catalunya, a diferents indrets de l’estat i també a l’estranger. Més de 1.200 joves en 59 camps de treball, organitzats per la Direcció General de Joventut, participen durant quinze dies en diversos projectes de forma desinteressada.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Necessites trobar un nou allotjament?
Al setembre, amb el nou curs, moltes persones joves han d'allotjar-se en habitatges més propers als centres educatius. L'allotjament presenta opcions diverses per a necessitats diverses. Troba la teva!
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
Maletes que no arriben a destí, coneixes els teus drets?
Molts viatges ideals s'acaben convertint en un malson si les maletes no arriben al destí esperat. A l’avió, a l’autobús, al vaixell o al tren, pot ser molt útil saber quins passos cal seguir quan es perd l’equipatge.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Consells de salut per a l'estiu
L’estiu és època de piscines i platges, de càmping i excursions, de viatges, de festes majors, però també de sobreexposició al sol, intoxicacions, picades ... Al Canal Salut trobaràs consells i recomanacions per a un estiu saludable. Gaudeix-lo i no deixis que res te l’esguerri!
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
Premis Recerca Jove (PRJ 2018)
Si ets alumne de 3er o 4t d’ESO, batxillerat o cicles formatius, el teu treball de recerca d’aquest darrer curs pot ser candidat als premis. Es premien un total de 77 treballs de qualsevol temàtica per fomentar l’esperit científic, 7 dels quals relacionats amb temàtiques especialitzades: esport, cultura de la pau, educació, turisme i conservació del patrimoni, llengua i dret...consulta les condicions i tramita la sol·licitud a la pàgina web de l’AGAUR (Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca). Tens temps per presentar el teu treball fins al proper 4 d’octubre.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Informa’t bé del temps a les muntanyes
Predicció cims, predicció muntanya, predicció travesses, predicció competició, informació meteorològica a temps real... el portal Meteomuntanya ofereix informació meteorològica exhaustiva a escaladors, senderistes, excursionistes i amants de les activitats a l'aire lliure. Si aquest estiu fas rutes per la muntanya consulta-la abans de sortir!
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
Ajuts a empreses emergents en el seus estadis inicials
En el marc del Programa Catalunya Emprèn, la Secretaria d’Empresa i Competitivitat atorgarà ajuts a empreses que es trobin en estadis molt inicials de desenvolupament (preemergents). Si estàs interessat, afegeix als teus preferits el web de Catalunya Emprèn per participar en la propera convocatòria. Els ajuts s’atorgaran a empreses constituïdes dins l’any previ a la data de presentació de la sol·licitud.
Llegiu-ne més
shadow bottom
"Tots els llocs parlen de tu", la nova exposició de la Sala d'Art Jove
Fins al 28 de setembre podeu visitar a la Sala d'Art Jove l’exposició “Tots els llocs parlen de tu”, on es presenten els 4 projectes seleccionats en la convocatòria Art Jove del passat mes de desembre.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
iFest Countdown: joves, ciència i tecnologia amb reptes reals
L'IFest, el festival de la disrupció, la ciència i la tecnologia estrena la tercera edició amb l'iFest Countdown, un programa d'aprenentatge i competició en la qual els players desenvoluparan prototips de reptes reals que seran exposats i defensats a l'iFest Zero el 14 de febrer de 2019. Si tens l’ànima emprenedora i vols guanyar un viatge a Silicon Valley, apunta-t’hi!
Llegiu-ne més
shadow bottom
Joves i poesia al Certamen Art Jove de poesia Salvador Iborra
L’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, amb la col·laboració de l’Agència Catalana de la Joventut i l’Institut Balear de la Joventut, convoquen el Certamen Art Jove de poesia Salvador Iborra adreçat a joves escriptors i escriptores en llengua catalana que tinguin entre 16 i 30 anys. Si la poesia t’inspira i és la base de les teves creacions literàries, pots presentar la teva obra fins al 15 d’octubre de 2018.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom

Recursos que t'interessen

 
Nova convocatòria d'ajuts d'autoocupació per a joves inscrits a la Garantia Juvenil
Ja s'han convocat els ajuts de fins a 9.900€ per a joves emprenedors de 18 a 29 anys inscrits a la Garantia Juvenil i que s'hagin donat d'alta com autònoms entre l'1/10/17 i el 15/10/18. Presenta sol·licitud fins al 15/10 i resol els teus dubtes a les xerrades informatives que t'ofereix l'Oficina Jove de Treball arreu del Territori.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Nova fitxa a la viquiguiajove: La creativitat
La realitat està contínuament canviant i els i les professionals de joventut hem de tenir present aquest canvis. La nova fitxa de la #viquiguiajove, La creativitat, compta amb eines creatives per afrontar els nous reptes!!
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
Anem Preparats
Informacions i recomanacions perquè totes les activitats d'educació en el lleure siguin de qualitat, es facin en condicions de seguretat i integritat física per als infants i joves que hi participen, i respectin el medi natural que les acull. Disponible en format web i també en versió adaptable per a dispositius mòbils!
Llegiu-ne més
shadow bottom

Agenda

BARCELONA: Convocatòria per participar al concurs #L'EstiuEsViu
Sota l'etiqueta #L'EstiuEsViu, l'Espai Jove La Fontana crida els joves a compartir amb fotografies o vídeos com viuen l'estiu. Amb tot el material, es farà una exposició col·lectiva. Fins al 9 de setembre.
Llegiu-ne més
ISONA I CONCA DELLÀ: Exposició "Se'n Parlave... i n'hi havie, Bruixeria a les terres de Ponent i Pirineu"
La iniciativa té una pretensió científica i presenta la bruixeria com a fenomen social i científic a Ponent i al Pirineu. Fins al 12 d'agost.
Llegiu-ne més
MAS DE BARBERANS: 16è Racó dels Artesans 2018
Fira de Fibres Vegetals a Mas de Barberans amb artesans i artesanes que treballen fibres vegetals ben diferents, vinguts de diferents llocs d’arreu d’Europa. També hi haurà demostracions artesanals, tallers de fibres per a infants i adults, visites guiades al Museu de la Pauma i a les parades amb la col·laboració d’experts, exposicions i activitats musicals i gastronòmiques a l’aire lliure. 4 i 5 d'agost
Llegiu-ne més
GIRONA: Festa de presentació del 27è Mostrar't amb l'actuació de Marion Harper
Festa de presentació de la mostra d'art jove que comptarà amb un concert de Marion Harper. 13 de setembre.
Llegiu-ne més
SANT CARLES DE LA RÀPITA: Concert de l'Orquestra Filharmònica de Cambra de Colònia
En el marc de la seva gira per Europa, concert a càrrec de l'Orquestra Filharmònica de Cambra de Colònia que té com a objectiu interpretar la música clàssica arreu del món. 5 d'agost.
Llegiu-ne més
Twitter JoventutcatFacebook JoventutcatImprimeix
Alta Baixa Contacte

No hay comentarios: