lunes, 22 de abril de 2019

BUTLLETÍ DIXIT Departament de Treball, Afers Socials i Famílies Abril 2019 #192

BUTLLETÍ DIXIT
Departament de Treball, Afers Socials i Famílies
Abril 2019 #192

Sant Jordi 2019

 
Dossier temàtic de novetats per Sant Jordi
Amb motiu d'aquesta diada, DIXIT Centre de Documentació de Serveis Socials ha elaborat un recull variat d’assaigs, novel·les i contes infantils i juvenils de temàtica social que podeu trobar aquests dies a les llibreries.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Recomanació d’activitats i iniciatives socials
El blog de DIXIT ha fet una selecció d'algunes de les moltes iniciatives socials que es promouen en el marc de Sant Jordi.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
Creus de Sant Jordi
La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona per part de la Generalitat de Catalunya. Es concedeixen pels serveis prestats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o, més generalment, en el pla cívic i cultural.
Llegiu-ne més
shadow bottom

Agenda

L'ètica com a antídot. Abordem situacions abans que apareguin els conflictes
L'objectiu de la jornada és saber identificar els aspectes tècnics i ètics en qualsevol dels àmbits d’intervenció que poden ajudar a prendre decisions als professionals de l'àmbit d'afers socials. Data: 30 d’abril. Organització: Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya.
Llegiu-ne més
Impuls de la intervenció comunitària en l’àmbit del treball social
En el curs s'aprofundiran en els elements definitoris del treball comunitari, en les diferències entre el treball comunitari i altres pràctiques frontereres, i conèixer i definir l'estratègia comunitària del servei al territori. Data: 2 de maig a 23 de maig. Organització: Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya.
Llegiu-ne més
Atenció sociofamiliar: circumstàncies psicosocials que envolten les realitats familiars actuals
La finalitat del curs és adquirir coneixements específics per elaborar un pla de treball adequat sobre realitats psicosocials actuals que poden posar en risc l’equilibri i la protecció familiar. Data: 4 de maig a 25 de maig. Organització: Fundació Universitat de Girona: Innovació i Formació i Fundació Eulàlia Torras de Beà.
Llegiu-ne més

Publicacions destacades DIXIT

 
Estat actual del servei de supervisió externa als Equips Bàsics d’Atenció Social dels Serveis Socials Bàsics de Catalunya
L’informe compta amb el suport del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i la Fundació Universitat Rovira i Virgili, i fa una aproximació a la supervisió com a pràctica, amb l'anàlisi de les estructures de suport i de supervisió dels equips bàsics d’atenció social. També recull propostes de futur per a la implementació de dispositius de supervisió dels professionals dels Serveis Socials Bàsics.
Llegiu-ne més
shadow bottom
La penúltima bondat: assaig sobre la vida humana
L'autor, Josep Maria Esquirol, assenyala: «Aquí, als afores, la gènesi i la degeneració, la vida i la mort, l’humà i l’inhumà, la proximitat i la indiferència. Aquí, als afores, el mal és molt profund, però la bondat encara ho és més. Aquí, als afores, res té més sentit que l’empara i la generositat. Aquí, als afores, no només vivim, sinó que som capaços de vida».
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
Viviendas para personas mayores en Europa: nuevas tendencias para el siglo XXI
L’envelliment de la població és un repte per a la solució arquitectònica d’espais que puguin adaptar-se a les necessitats sociosanitàries de la gent gran. Es recullen les tendències actuals i de futur, i els models d’habitatge desenvolupats a països diversos. També es fa referència als espais saludables en l’Alzheimer i sobre els beneficis de les TIC.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Mujeres con discapacidad: sobre la discriminación y opresión interseccional
L’autora, Laura Serra, dona veu a la dona amb discapacitat, subjecte de dret i de reconeixement, i a partir de l’anàlisi de les situacions d’opressió i discriminació que pateix, construeix uns marcs explicatius per a dialogar amb altres ciències i com a eina per a l’activisme i per a la presa de consciència, que pot ser útil per a qualsevol col·lectiu discriminat.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom

Recurs

 
Mapa de la Xarxa SAI
La XARXA de Serveis d'Atenció Integral LGBTI de Catalunya –impulsat per la Direcció General d'Igualtat del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies- és la prestació d'un servei per sensibilitzar i informar a persones i entitats, per tal de mostrar la diversitat d'orientació sexual i d'identitat de gènere i prevenir la LGBTifòbia.
Llegiu-ne més
shadow bottom

TwitterFacebookImprimeix
Alta Baixa Contacte
ISSN: 2013-3871
Departament de Treball, Afers Socials i Famílies

No hay comentarios: