lunes, 25 de noviembre de 2019

BUTLLETÍ DIXIT Departament de Treball, Afers Socials i Famílies Novembre 2019 #196

BUTLLETÍ DIXIT
Departament de Treball, Afers Socials i Famílies
Novembre 2019 #196

Notícies

 
shadow bottom
 
shadow bottom
 
shadow bottom
 
shadow bottom
 
shadow bottom
 
shadow bottom
 
shadow bottom
 
shadow bottom
 
shadow bottom
Altres notícies
Catalunya examinarà l'impacte de la llei contra la LGBTIfòbia
El Govern crearà una 'app' d'acollida per a les persones immigrades en col·laboració amb la UPF i el suport de la UE
La Generalitat ampliarà el Programa DIL d'integració laboral de persones amb discapacitat intel·lectual a tot el sector públic
S'aproven les bases per al desplegament del model català de formació professional dual
Impuls a una nova regulació de la Xarxa d'Emancipació Juvenil 
Més de 300 persones participen en una jornada contra l'assetjament sexual i per raó de gènere a la feina
Llegiu-ne més

Novetats DIXIT

 
Nous dossiers temàtics
DIXIT ha publicat dos dossiers temàtics vinculats a l'àmbit d'afers socials: un sobre la igualtat d'oportunitats laborals de dones i homes, i un altre sobre la intervenció social en l'àmbit penitenciari.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Properes conferències DIXIT
Ètica i salut mental – Ester Busquets, Barcelona, 21 de novembre
Assistència en la presa de decisions, cap al nou paradigma de drets humans i discapacitat – Josep Maria Solé, Girona, 21 de novembre
Musicoteràpia i qualitat de vida en l'Alzheimer – Mónica de Castro, Amposta, 22 de novembre
La soledat no té edat, explorant vivències multigeneracionals – Montserrat Celdrán, Barcelona, 28 de novembre
El projecte Happy i la seva aplicació en la prevenció del bullying – Gemma Filella, Lleida, 29 de novembre
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
IV Concurs de Relats Marià Casadevall
DIXIT Girona coorganitza aquest certamen per promoure la sensibilització envers temàtiques socials i donar visibilitat a l'acció social. La recepció de textos finalitza el 29 de novembre.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Selecció de novetats bibliogràfiques
Selecció bibliogràfica del setembre que recull una tria de les publicacions més destacades dels fons de DIXIT.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom

Agenda

Jornada "El règim jurídic de l'atenció a la persona en matèria social"
En aquesta jornada s'analitzarà el marc actual de l'ordenament jurídic de l'atenció a la persona en matèria de serveis socials. El conjunt de normes constitueix un vertader corpus iuris especialitzat que cal ordenar, sistematitzar i completar i analitzar i estudiar amb profunditat. Data: 29 de novembre. Organització: Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Xarxa Santa Tecla Sanitària Social i Universitat Rovira i Virgili.
Llegiu-ne més
Oberta la convocatòria del Premi Voluntariat 2019
Ja s'ha obert una nova edició del Premi Voluntariat, la vint-i-sisena. S'hi poden presentar projectes, programes o iniciatives d'alta diversitat per a la millora de la cohesió social del territori implementats, totalment o parcial, durant els tres anys naturals anteriors al 2019. Data límit de presentació: 21 de novembre. Organització: Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.
Llegiu-ne més
Lliurament dels Premis ACRA 2019
Entrega dels dissetens Premis ACRA per a la millora del benestar i la qualitat de vida de les persones. Aquests guardons reconeixen la millora i la innovació de la qualitat en l'atenció a la dependència i promoció de l'autonomia personal, així com la millor trajectòria i aportació professional en aquest àmbit. Data: 28 de novembre. Organització: Associació Catalana de Recursos Assistencials.
Llegiu-ne més
Jornada "Big Data: L'impacte social de les dades"
Espai per aproximar-se al concepte del big data i reflexionar sobre el seu impacte al tercer sector, a més d'explorar el potencial de les dades per detectar i abordar les necessitats de les persones amb qui treballen els professionals d'afers socials. Data: 18 de novembre. Organització: m4Social - Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya.
Llegiu-ne més

Publicacions destacades DIXIT

 
Acollida familiar alternativa: manual per al personal que treballa amb famílies d'acollida i menors no acompanyats que viuen en famílies d'acollida
Traducció catalana del manual de formació d'ALFACA (Alternative Family Care), un programa cofinançat per la Comissió Europea que ofereix formació pràctica als professionals implicats en el treball amb famílies d'acollida que es fan càrrec de menors no acompanyats.
Llegiu-ne més
shadow bottom
El tractament mediàtic a les xarxes de la informació de persones en situació de vulnerabilitat
Recull de recomanacions del Comitè d'Ètica dels Serveis Socials de Catalunya, per al tractament de la informació sobre situacions de vulnerabilitat, per tal de garantir el dret a la informació de la ciutadania i vetllar per preservar la confidencialitat, el respecte i la intimitat de les persones.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
Infants i adolescents que viuen separats dels seus pares per a la seva protecció: apunts per a un debat sobre el Sistema Català de Protecció a la Infància i l'Adolescència
Estudi sobre la protecció de l’infant i l’adolescent que és separat dels seus pares quan es troba en situació de desemparament. Revisa l’ordenament jurídic català i els procediments de valoració i decisió sobre la separació i fa una comparativa de models i indicadors de sistemes de protecció d’altres països amb el sistema català.
Llegiu-ne més
shadow bottom

Recurs

 
#Malamente, campanya per prevenir les violències sexuals contra les noies
L'Agència Catalana de la Joventut impulsa aquesta campanya per visibilitzar les violències sexuals quotidianes que les adolescents i les joves pateixen només pel fet de ser-ho i que socialment costa reconèixer perquè estan normalitzades.
Llegiu-ne més
shadow bottom

TwitterFacebookImprimeix
Alta Baixa Contacte
ISSN: 2013-3871
Departament de Treball, Afers Socials i Famílies

No hay comentarios: