lunes, 23 de mayo de 2022

Museu dHistòria de Catalunya La memòria dun país

 

 
 
NOVA INFOGRAFIA
 
 

Ja podeu veure La Catalunya contemporània, el vuitè capítol de «La memòria d'un país. La història de Catalunya animada»! 

La memòria d'un país explica a les generacions joves la història de Catalunya a través de vuit infografies animades. Cada mes publiquem un nou episodi de la mà de Sir Joan, Leopolda Olda i Long Li Xue, tres joves influencers que recorren el patrimoni català per descobrir-nos-en tots els secrets. 

En aquest nou i últim capítol mostrem el període que comença just després del franquisme, amb l’aprovació de la Constitució espanyola de 1978 i de l’Estatut de Catalunya de 1979. Amb l’autonomia va començar una etapa de plena recuperació cultural, política i social. Entre 1980 i 1990 es despleguen diferents lleis per impulsar la construcció nacional. En un clima d’optimisme i estabilitat, i en plena globalització, Catalunya va viure una fase de creixement econòmic i un esclat turístic que va afavorir l’arribada de milers de persones provinents d’altres països. Catalunya no havia estat mai culturalment tan diversa ni tan rica. L’Estatut del 2006 va ser l’eina que el Parlament va dissenyar per ampliar l’autogovern, però el text, àmpliament referendat pels catalans, va ser retallat al Congrés dels Diputats i es van presentar diversos recursos davant del Tribunal Constitucional. A la segona dècada del segle XXI, Catalunya, ha viscut uns anys de turbulències i d’àmplies mobilitzacions al carrer causades per les retallades en serveis públics bàsics, per la reivindicació de la sobirania nacional i la repressió judicial i política. L’1 d’octubre el 2017 el poble català es va organitzar com mai abans per celebrar un referèndum per a la independència, sense la cobertura legal de l’Estat espanyol.

 No us perdeu la La Catalunya contemporània amb Leopolda Olda!   llegir més a: Campaign-index

No hay comentarios: