jueves, 27 de diciembre de 2012

Butlletí Economia Cooperativa




Butlletí d’Economia Social i Cooperativa

Any internacional de les cooperatives

Direcció General d’Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom


Número 57, desembre de 2012

Les informacions del Departament

 

Més de 1.500 estudiants practiquen la creació de cooperatives amb Fes Coop!

El passat dijous dia 20, es va fer entrega dels premis i diplomes al grups guanyadors dels premis FesCoop als millors projectes de cooperativa elaborats per alumnes de estudiants de Secundària, Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mitjà. Més de 1.500 estudiants han participat en aquesta iniciativa pionera que vol donar a conèixer el model cooperatiu, els principis i valors del cooperativisme i difondre l’emprenedoria col·lectiva.

Cloenda del programa @emprensocial 2012

El dia 4 de desembre es va celebrar l’acte de cloenda del programa l’Emprenedoria social a Catalunya. Es van reunir els 23 socis participants en el programa; entitats públiques i privades, universitats i teixit social que donen recolzament i els 27 projectes empresarials que al llarg del 2012 han treballat en la millora de la viabilitat empresarial i han contribuït ha donar visibilitat a aquest nou corrent emprenedor que es va consolidant a Catalunya com una realitat creixent.

20 innovacions socials implantades a tot el món replicables a Catalunya

El passat 12 de desembre es va presentar l’estudi sobre 20 experiències d’emprenedoria social de diversos punts del món amb potencial de rèplica a Catalunya. L’estudi s’ha elaborat en el marc del programa @EmprenSocial.

Reflexions sobre el marc normatiu de les cooperatives

El passat dia 11 de desembre es va celebrar a la Casa Llotja de Mar de Barcelona la jornada Les cooperatives, empreses competitives del segle XXI. Reflexions sobre els canvis normatius necessaris per a la seva adaptació a un nou escenari econòmic organitzada per la Direcció General d’Economia Social i Cooperativa i el Consell General de Cambres de Catalunya. L’acte va comptar amb la participació d’experts catalans, del país Basc i de la Comunitat Valenciana i amb l’assistència de més de 80 persones.

Terrassa i Sant Sadurní d’Anoia eleven a 51 el nombre d’ajuntaments cooperatius

Aquests dos municipis, així com la Diputació de Barcelona són les darreres entitats que s’han adherit a l’Any internacional de les cooperatives com ho han fet ja un total de 51 ajuntaments i quatre consells comarcals. Els ajuntaments adherits representen gairebé la meitat de la població de Catalunya.

Especial sobre cooperativisme a l’Econòmic

El setmanari l’Econòmic, que es distribueix amb el diari El Punt/Avui va publicar el 15 de desembre un especial sobre cooperatives impulsat per la Direcció General d’Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom. En aquesta publicació s’ofereix una panoràmica sobre el què representa l’economia social i cooperativa actualment a Catalunya, tant en l’aspecte quantitatiu com en el qualitatiu.

Notícies

 

Centenari de la Cooperativa de Sant Isidre

TV3 al programa Espai Terra ha emès un reportatge a les Garrigues, la comarca de l’oli per excel·lència, i en el que es mostra l’activitat de la cooperativa de Sant Isidre que aquest any compleix el centenari de la seva fundació.

 

Sessions d’assessorament per a la creació de cooperatives al desembre

La Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya, a través del seu programa de promoció i creació de cooperatives AraCoop, dóna suport en el procés de constitució de cooperatives mitjançant sessions informatives quinzenals i acompanyament personalitzat en el procés de constitució de la cooperativa. Les properes sessions pel desembre ja estan agendades.

Neix la revista anual.coop

Neix .coop, revista anual renovada en continguts i format de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya. Un cop l’any, la nova publicació proposarà mirades transversals als casos i experiències cooperatives que han estat d’actualitat i que van més enllà de l’activitat ordinària.

Informe sobre el model innovador d’autogestió de la cooperativa Pediatria dels Pirineus, SCCL

El nou model ha comportat, sense un increment de la despesa pública, una millor cobertura pediàtrica de tota la comarca, amb visió territorial, continuïtat en l’atenció, integració en el sistema de salut i sostenibilitat.

 

Les cooperatives creen més de 8.000 llocs de treball en el primer semestre de 2012 a Espanya

COCETA tanca l’Any Internacional de les Cooperatives confirmant que la fórmula empresarial crea ocupació mentre la resta de l’economia es paralitza.

Neix GICOOP (Grup d’Inversors Cooperatius SL), amb l’objecte d’invertir en cooperatives amb projectes empresarials de futur

El passat dilluns dia 10 de desembre es va constituir el Grup d’Inversors Cooperatius SL (GICOOP), una nova societat amb inversors privats i Fundació Seira que té per objectiu invertir en cooperatives, o societats controlades per aquestes, en el tram no cobert per altres productes, és a dir, entre 20.000 i 150.000 euros.

Lliurament dels premis de la Fundació Roca i Galés 2012

La sessió s’adreça a empreses agrícoles i particulars interessats en la reconversió a la producció agrícola ecològica i les condicions necessàries per fer-ho possible. La sessió tindrà lloc el 12 de novembre de 16.00 a 20.00 al Centre de serveis avançats Can Muntanyola a Granollers i és gratuïta prèvia inscripció.

Segona edició del MBA d’empreses cooperatives

El mes de febrer de 2013 començarà la segona edició del MBA d’Empreses Cooperatives en modalitat on line, sorgit de la col·laboració entre la Fundació IL3-UB i Aposta Escola Empresarial Cooperativa.

La Confederació de Cooperatives de Catalunya va acollir el III Fòrum anual de cooperatives de l’Estat espanyol

Coincidint amb l’Any Internacional de les Cooperatives, la Confederació de Cooperatives de Catalunya acollí el III Fòrum anual de cooperatives de l’Estat espanyol.

El Govern francés proposa 7 mesures per duplicar el nombre de cooperatives de treball en cinc anys

Les 7 mesures van des del “dret preferent” als treballadors en la compra d’empreses, formació als tribunals de fallida i professionals responsables de la presa de possessió o la transformació de les empreses en cooperatives, creació de la situació dels grups cooperatius (l’actual legislació francesa no ho permet), suport creixent de xarxes cooperatives i foment de l’exportació cooperativa de treball associat.





©1995-2012 Generalitat de Catalunya
| Butlletins anteriors

No hay comentarios: