martes, 20 de febrero de 2018

InfoACSA Butlletí de l'Agència Catalana de Seguretat Alimentària Departament de Salut Gener 2018 #146

InfoACSA
Butlletí de l'Agència Catalana de Seguretat Alimentària
Departament de Salut
Gener 2018 #146
Prepara el biberó amb seguretat
Per prevenir infeccions segueix els consells per preparar el biberó amb seguretat.
Llegiu-ne més

Novetats

 
Lèxic d'additius alimentaris
Ja es pot consultar l'actualització corresponent a l'any 2018 del Lèxic d'additius alimentaris, elaborat pel Departament de Salut i el TERMCAT.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Nova eina per avaluar l’exposició a additius alimentaris
L'eina anomenada FAIM, de l'EFSA, permet fer estimacions d'exposició a additius alimentaris.
Llegiu-ne més
Listeria monocytogenes i els riscos per a la salut pública del consum d'aliments a punt per consumir
Segons l’EFSA els casos de Listèria s'han incrementat entre dos grups de la població: persones majors de 75 anys i dones de 25 a 44 anys (principalment es relaciona amb l'embaràs).
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
Com avança Europa cap a l’economia circular?
Eurostat acaba d’obrir un espai en el seu web en el que es recull les dades més actualitzades dels principals indicadors d’una economia circular. L’objectiu és observar el seguiment d’un estat cap a una economia circular.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Actualització de l’avaluació de 3-MCPD i els seus èsters d’àcids grassos
L’EFSA ha emès una nova IDT de 2,0 µg/kg de pes corporal per dia.
Llegiu-ne més
Consulta pública sobre la transparència de l’avaluació de riscos alimentaris
La Comissió Europea obre aquesta consulta del 23 de gener al 20 de març de 2018.
Llegiu-ne més

Publicacions

 
Situació de la seguretat alimentària a Catalunya 2015
Els paràmetres analitzats indiquen que la seguretat alimentària a Catalunya l’any 2015 és elevada i estable encara que hi ha marges per a la millora.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Mesures de mitigació per reduir la presència d'acrilamida en els aliments
Actualització de la fitxa d'acrilamida del Mapa de Perills
Llegiu-ne més
Resistència als Antimicrobians
Butlletí acsa brief novembre-desembre 2017.
Llegiu-ne més
Productes vegetals de temporada
Al gener podem consumir espinacs.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom

Legislació

 
shadow bottom
Guia de descripció de categories alimentàries en el Reglament sobre additius
Llegiu-ne més
Actualització dels LMR dels compostos de mercuri en aliments
Llegiu-ne més
Catalunya, declarada regió oficialment indemne de brucel·losi ovina i caprina
Llegiu-ne més
Autorització de fosfats en asts verticals de carn congelada
Es modifica la llista d’additius de la UE.
Llegiu-ne més
Nova modificació de la llista d’additius de la UE
Se suprimeix l’entrada de la categoria «productes de brioixeria, pastisseria, rebosteria i galetes per a usos nutricionals específics » per l’ús de certs edulcorants.
Llegiu-ne més
Retirada del Sorbat càlcic de la llista d’additius de la Unió Europea
Llegiu-ne més
Correcta denominació de l’additiu Isomalt (E 953)
Correccions d’errors publicats per la Unió Europea, on deia: «Isomaltosa», ha de dir: «Isomalt».
Llegiu-ne més
Novetats legislatives sobre els aliments nous
D’acord al Reglament (UE) 2015/2283 relatiu als aliments nous la Comissió Europea ha publicat 3 Reglaments d’execució.
Llegiu-ne més

Receptes

 
Pebrots del piquillo farcits amb ensaladilla russa
Recepta contra el malbaratament d'aliments.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Cuscús de coliflor
Recepta per al·lèrgics a la llet, a l'ou i al gluten.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom

Agenda

ACSA Respon Baixa Butlletins anteriors Avís legal
logo

No hay comentarios: