martes, 12 de agosto de 2014

# 106
Infoacsa de juliol 2014
Butlletí de l'Agència Catalana de Seguretat Alimentària
Infoacsa de juliol
Dimecres, 06 d'agost de 2014Imprimeix | Butlletins anteriors
 

:: Actualitat

La indústria productora d'enzims disposa fins a l'11 de març de 2015 per presentar aquestes sol·licituds.
Aquest nou espai del web es desglossa en diferents apartats que faciliten informació sobre la normativa, base de dades i guies que regulen les activitats amb aromes alimentaris.
L’Agència de Salut Pública de Catalunya i l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària volem donar el més sentit condol a la seva família i a tots els treballadors i voluntaris del Banc dels Aliments.
Amunt
 

:: Retirada de productes

Mitjançant el Sistema Coordinat d’Intercanvi Ràpid d’informació (SCIRI), s’ha comunicat la retirada del mercat del producte “Salchichón III” de la marca TURON per presència de proteïna soja no declarada a l’etiqueta.
Amunt
 

:: Publicacions

L‘Associació Catalana d’Innovació del Sector Carni Porcí (INNOVAC) ha elaborat aquest manual amb el suport de IRTA, CENTA i les Universitats de Girona i Vic.
Els nous capítols tracten aspectes com biomarcadors d'exposició i la presència de micotoxines en aliments especials com aliments sense gluten i d'importació.
Amunt
 

:: Informes científics

El monòxid de carboni com additiu alimentari no està autoritzat a la UE. Informe de l'ACSA (PDF, 149 kB)
El Dictamen revisa el paper del peix i el marisc en l'alimentació europea, i avalua els efectes beneficiosos del consum de peix en relació amb els darrers resultats sobre els riscos i beneficis del consum de peix.
En funció de noves dades presentades davant l'EFSA, la ingesta diària admissible s’ha incrementat ara.
Els experts conclouen que hi ha alternatives de combinacions de temps i temperatura a les previstes en el Reglament (CE) núm. 853/2004.
Amunt
 

:: Legislació

Publicació del Reglament (UE) 752/2014
Nou Reglament què regula els requisits aplicables a partir del 20 de juliol de 2016 a la informació sobre l'absència o la presència reduïda de gluten als aliments.
Amunt
 

:: Les receptes d'Alícia

Nova recepta de la Fundació Alícia contra el malbaratament d'aliments
Amunt

No hay comentarios: