miércoles, 20 de marzo de 2019

BUTLLETÍ DIXIT Departament de Treball, Afers Socials i Famílies Març 2019 #190

BUTLLETÍ DIXIT
Departament de Treball, Afers Socials i Famílies
Març 2019 #190

Notícies

 
shadow bottom
 
shadow bottom
 
shadow bottom
 
shadow bottom
 
shadow bottom
Altres notícies
El 61% dels joves catalans participen en política i en els afers públics, segons la nova Enquesta de Participació i Política
Oberta la convocatòria per a la presentació de projectes al Fons de Suport per a la Promoció i el Desenvolupament d’Infraestructures i Serveis del Sistema d’Autonomia i Atenció a la Dependència (Fons SAAD)
Entra en vigor l'acord perquè els educadors socials majors de 58 anys de centres de la DGAIA redueixin el temps d'atenció directa als nois tutelats
Les malalties minoritàries seran les protagonistes de La Marató del 2019
Llegiu-ne més

Novetats DIXIT

 
Dossier temàtic: La sordceguesa
És una discapacitat severa que afecta els sentits de la vista i de l’oïda i que pot ser congènita o adquirida. El dossier ofereix documents i recursos que donen a conèixer els aspectes més rellevants d’aquesta pluridiscapacitat.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Properes conferències DIXIT
“Planificació de decisions anticipades a Catalunya” - Sebastià Santaeugènia i Cristina Lasmarias, Lleida, 22 de març.  Barcelona, 10 d'abril. Tarragona, 17 de maig. Vic, 6 de juny. Girona, 13 de juny.
“L'humor com a eina per afrontar una malaltia i tot el que l'acompanya” -  Marta Renyer, Barcelona, 28 de març.
Parlem de l’Islam de forma apropiada: la terminologia no és innocent - Dolors Bramon, Vic, 28 de març.
“Mediació comunitària, una eina per la millora de la convivència” - Eva Noguera, Lleida, 5 d'abril.
“Posem en joc les emocions del professional d’ajuda!” - Anna Viñas, Girona, 10 d'abril.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
Selecció de novetats del mes de març
Selecció bibliogràfica del mes de març que recull una tria de les publicacions més destacades dels fons de DIXIT.
Llegiu-ne més
shadow bottom
 
shadow bottom

Agenda

Assetjament sexual i per raó de sexe a la feina
El cicle de formació consta de dues sessions:
Sessió 1: Aproximació a l'assetjament sexual i per raó de sexe a la feina. Dates: Tarragona, 3 d'abril. Barcelona, 10 d'abril. Girona, 8 de maig. Terres de l'Ebre, 22 de maig.
Sessió 2: Protocols per a la prevenció i abordatge de l'assetjament sexual i per raó de sexe. Dates: Lleida, 20 de març. Tarragona,10 abril. Barcelona, 24 abril. Girona, 24 de maig. Terres de l’Ebre, 31 de maig i 7 de juny.
Organització: Àrea d’Igualtat d’Oportunitats de la Direcció General d'Igualtat del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.
Llegiu-ne més
La valoració del grau de discapacitat: procediment, valoració i accés als recursos
L'objectiu de la jornada és informar als i les treballadores socials de l'àmbit de salut del procés de reconeixement del grau de la discapacitat, els conceptes bàsics, el procediment, els avantatges i l'accés als recursos per facilitar als professionals a donar la informació a les persones que atenen diàriament. Data: 2 d'abril. Organització: Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.
Llegiu-ne més
13es Jornades Interdisciplinars Catalanes de Residències de Gent Gran
L’objectiu principal és donar resposta a les necessitats de formació dels professionals del sector de les residències de gent gran i l'intercanvi d’experiències en l’atenció a les persones grans. 
Data: 22 de març. Organització a càrrec de diversos col·legis professionals.
Llegiu-ne més
I Congrés internacional "Intervenció socioeducativa amb famílies i infància en situació de vulnerabilitat"
Es debatrà sobre els principals àmbits de la intervenció socioeducativa, els espais d'aprenentatge en l'àmbit socioeducatiu, les violències (de gènere i filo-parentals), la infància com a víctima, la salut (física i mental) i els processos migratoris.
Dates: 1 i 2 d’abril. Organització: Fundació Pere Tarrés.
Llegiu-ne més

Publicacions destacades DIXIT

 
El cerebro altruista: por qué somos naturalmente buenos
Des d’un enfocament neurocientífic, els autors expliquen com les persones tenim la predisposició natural a un comportament altruista en el qual hi entra en funcionament l’anomenat “cervell altruista”. També incideixen en la forma en què es pot estimular l’actitud cooperativa i la confiança en els altres.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Cannabis: efectos, riesgos y beneficios terapéuticos
El cànnabis és la substància psicoactiva més consumida a nivell mundial, associada a una determinada filosofia de vida i en clau històrica, la posseïdora de més llegendes. En aquest context se n’analitza l’epidemiologia, característiques, efectes i conseqüències, la vessant farmacològica, l’ús terapèutic i, fins i tot, les diferents perspectives de la seva legalització.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
Inmigración y Generalitat de Cataluña (1977-2010): qué se hizo y por qué
Amb pròleg de Victòria Camps, aquesta obra, fruit de la tesi doctoral de Javier Alonso, analitza la política migratòria a Catalunya durant les etapes 1977-1991, 1992-1999 i 2000-2010, tot mostrant les actuacions d’èxit del passat per a guiar el treball futur. Inclou la relació de documents oficials consultats, les persones entrevistades i dades estadístiques.
Llegiu-ne més
shadow bottom

Recurs

 
Mapa interactiu de les bones pràctiques en responsabilitat social a Catalunya
Eina impulsada pel Consell de Relacions Laborals que té com a objectiu posar en valor i donar a conèixer les iniciatives d’implantació sobre responsabilitat social d'entitats.
Llegiu-ne més
shadow bottom

TwitterFacebookImprimeix
Alta Baixa Contacte
ISSN: 2013-3871
Departament de Treball, Afers Socials i Famílies

No hay comentarios: