miércoles, 15 de mayo de 2019

BUTLLETÍ DIXIT Departament de Treball, Afers Socials i Famílies Maig 2019 #193

BUTLLETÍ DIXIT
Departament de Treball, Afers Socials i Famílies
Maig 2019 #193

Notícies

 
shadow bottom
 
shadow bottom
 
shadow bottom
 
shadow bottom
 
shadow bottom
 
shadow bottom
 
shadow bottom
Altres notícies
Llegiu-ne més

Novetats DIXIT

 
Properes conferències DIXIT
Esclerosi Múltiple, la malaltia de les mil cares. Entenent la malaltia i la seva relació amb els factors psicològics i socials – Laia Briones, Vic, 16 de maig. Maria Climent i Laia Briones, Barcelona, 30 de maig.
Entendre bé l'estrès per gestionar-lo millor – Oriol Güell, Lleida, 17 de maig.
El poder de la cura: la mirada social i sanitària – Montserrat Teixidor i Núria Carrera, Vic, 23 de maig.
Llegiu-ne més
shadow bottom
 
shadow bottom

Agenda

El potencial de l'aproximació de l'economia circular i la seva vinculació estratègica a la responsabilitat social
Primera sessió formativa del V Cicle Formatiu de Responsabilitat Social, on es tractaran diferents eines pràctiques per planificar i desenvolupar estratègies sobre economia circular amb l'objectiu de promoure la posada en marxa de solucions que maximitzin l'ús dels recursos. Data: 16 de maig. Organització: Consell de Relacions Laborals del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i la col·laboració d'ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa.
Llegiu-ne més
Jo no sóc racista, però...
VII Jornada d'Educació Social on es debatrà com s’ha d’actuar davant de les formes de racisme en els contextos professionals, institucionals i comunitaris en que té lloc l'acció social i educativa. Data: 11 de maig. Organització: Estudis de Psicologia i Ciències de l'Educació de la Universitat Oberta de Catalunya.
Llegiu-ne més
L’assetjament sexual i per raó de sexe: introducció a la seva prevenció i abordatge
Els objectius del curs són explicar el marc conceptual i normatiu bàsic sobre les violències masclistes i la prevenció i abordatge de l’assetjament sexual i per raó de sexe a l’àmbit laboral. Data: 21 de maig. Organització: Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya.
Llegiu-ne més
A què presten atenció avui els infants i adolescents?
La temàtica de l’edició d’enguany del seminari Interxarxes serà l'atenció dels joves i adolescents d'avui dia. Es presentarà un cas de dèficit d'atenció i es realitzaran tres tallers sobre experiències de conversa. Data: 24 de maig. Organització: Interxarxes - Treball en xarxa a Horta-Guinardó.
Llegiu-ne més

Publicacions destacades DIXIT

 
Técnicas de tratamiento basadas en mindfulness: guía clínica de la base de evidencias y aplicaciones
Manual que dona a conèixer les tècniques de tractament de reducció de l’estrès i de teràpia cognitiva basades en mindfulness i presenta el seu ús en casos de depressió, de trastorn bipolar, de trastorn d’ansietat o d’abús de substàncies, de dolor crònic i el càncer, i altres aplicables a l’estrès laboral i escolar. Cada capítol inclou un cas clínic d’exemple d’intervenció.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Trabajo social sociosanitario: claves de salud pública, dependencia y trabajo social
Manual pràctic que aborda els antecedents històrics del treball social mèdic, els àmbits d’intervenció clàssics i emergents, les qüestions ètiques i els desafiaments futurs per a la coordinació entre el sistema sanitari i els serveis socials. Conté 2 models d’exemple d’intervenció. Cada capítol inclou referències bibliogràfiques, exercicis d’autoavaluació i de proves d'avaluació contínua.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
L’ocupació en el tercer sector social català des de la perspectiva de gènere
Informe que presenta les dades de l’ocupació en el tercer sector social a Catalunya disgregades per sexe: característiques de les persones ocupades, activitat professional, tipus de contractació i salaris. Tot i l’evidència de bretxes de gènere, es constata l’alta ocupació femenina, present en les estructures de govern i de direcció.
Llegiu-ne més
shadow bottom

Recurs

 
Recursos i serveis per a persones trans*
Pàgina del web del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies que recull informació pràctica vinculada a l’aplicació de la Llei 11/2014, de 10 d’octubre, que garanteix els drets de les persones lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i que té per objectiu erradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia.
Llegiu-ne més
shadow bottom

TwitterFacebookImprimeix
Alta Baixa Contacte
ISSN: 2013-3871
Departament de Treball, Afers Socials i Famílies

No hay comentarios: