martes, 3 de febrero de 2009

Butlletí Jove Cat-43

Dimecres, 28 de gener de 2009
La Formació Professional, un bon trampolí cap al món laboral
Estudiar Formació Professional és una opció de futur. El 68% dels titulats en FP treballa sis mesos després d’haver-se graduat i el 38% ho fa amb un contracte indefinit.

Els cicles formatius són un bon trampolí per trobar feina. Així ho avala un informe elaborat pel departament d'Educació de la Generalitat i el Consell General de Cambres de Catalunya a partir de l'experiència de joves titulats en Formació Professional el curs 2006-07: el 68% dels enquestats va trobar una feina sis mesos després de graduar-se. D'aquests, el 64% assegura que cobra més de 900 euros mensuals nets, i prop del 18% en percep més de 1.200.
Quatre de cada deu graduats en FP que han trobat feina, ho han fet a través del centre on han estudiat, però altres vies freqüents per trobar-ne són el contacte de coneguts (20,3%), l’enviament de currículums (17,4%) i la resposta a anuncis previs (10,7%).
Continuar formant-se
L’estudi també revela que la meitat dels graduats en FP el curs 2006-2007 continua estudiant, la majoria cursa estudis universitaris relacionats amb el seu Grau, i més de la meitat dels qui han fet un Grau Mitjà es prepara per accedir a un Grau Superior. Hi ha algunes diferències entre els joves titulats en cicles de Grau Mitjà i els titulats en cicles de Grau Superior, com per exemple, que mentre que la meitat dels titulats en Grau Superior treballa al cap de sis mesos de graduar-se, en el cas del Grau Mitjà la xifra es redueix al 42,9%. Per famílies professionals, les branques que tenen avui més sortida són Manteniment i Serveis a la Producció, Fusta i moble, Fabricació mecànica, Manteniment de vehicles i els cicles relacionats amb Sanitat.
L'informe s'ha presentat aquest dilluns, coincidint amb la signatura d'un acord entre el Departament d’Educació i el Consell General de les Cambres Oficials de Comerç, Indústria i Navegació de Catalunya, pel foment dels ensenyaments professionals.
Més informació
Informe Laboral de les persones graduades de Formació Professional, elaborat pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i el Consell General de Cambres de Catalunya
Informació sobre Formació Professional al

No hay comentarios: