viernes, 27 de febrero de 2009

Butlletí Jove Cat-47

Dimarts, 24 de febrer de 2009
El cinema d'animació innunda Lleida aquesta setmana
T’agrada el cinema d’animació? Aquests dies Lleida és la seu del festival d'animació internacional, Animac. S’hi projectaran obres d’arreu del món i es donaran a conèixer els detalls del procés creatiu.

Aquesta setmana ha començat la tretzena edició de l’Animac, el festival d'animació internacional, que omplirà la ciutat de Lleida de projeccions provinents de França, Rússia, Bèlgica, EUA, Països Baixos, i altres indrets, a part dels films fets a casa. El fil conductor de la cita és el procés creatiu que hi ha darrere d’un film d'animació, i d’això en parlarà el prestigiós dibuixant Asaf Hanuka (Israel, 1974), que ha col·laborat a mitjans com 'Rolling Stone', 'Fortune', 'New York Times', 'Time', 'Wall St. Journal', 'Forbes', 'Newsweek', etc.
'Waltz with Bashir'
Un dels reclams del festival és la projecció el proper cap de setmana de 'Waltz with Bashir', film israelià premiat als Globus d'Or i candidat a l’Oscar al millor film estranger. Dirigit per l'israelià Ali Folman, la pel·lícula reflexiona sobre els horrors i la inutilitat de la guerra.
El programa de l’Animac també inclou retrospectives de Claire Parker i d'Alexander Alexeieff, una parella d'animadors que han deixat petjada en el món de l'animació, amb títols com 'Sleeping beauty' i 'Nocturne', així com sessions dedicades a Laurent Pouavert, realitzador i director de la famosa escola d'animació La Poudrière; Michaela Pavlátová, una de les animadores amb més renom; Florence Miailhe, una de les representants de l'estil pictòric d'animació francesa, i Carles Porta, animador i il·lustrador lleidetà.
Les projeccions i activitats paral·leles es faran al Teatre Principal i al CaixaForum principalment, però també en altres centres de la ciutat.
Més informació
Web del festival internacional de cinema d'animació Animac
Més informació de cinema i audiovisuals a JOVE.CAT

No hay comentarios: