lunes, 23 de febrero de 2009

Butlletí Jove Cat-46

Fires i festes de Catalunya
Agendes i portals especialitzats en fires i festes i tradicions de Catalunya. Fes-hi un cop d'ull!
Festes de Catalunya Llista de les festes majors de Catalunya, vila a vila, ordenades alfabèticament, amb la data de celebració i el telèfon de l'ajuntament per a obtenir-ne més informació. Des d'aquí també es pot accedir a la pàgina sobre les festes populars catalanes, que inclou el cercador de festes i unes quantes rutes plenes de tradició que proposa el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya.
Cercador de festes populars catalanes Cercador de festes populars catalanes de la Generalitat. Pots cercar pel nom de la festa, la tipologia, la temàtica, la data de celebració o bé la comarca.
Consulta el web Firesifestes.com, amb les activitats d'arrel tradicional de Catalunya.
Agenda de Catalunya Festes i fires, sants, refranys i dites populars i un calendari complet de tot Catalunya, dia a dia, amb destacats setmana a setmana de les festes i celebracions perquè no te'n deixis ni una. Te la pots instal·lar a l'ordinador, a la PDA o al PC de butxaca. És impulsada pel grup El Punt.
Festa Catalunya Portal que es fa des d'Igualada amb informació sobre festes i fires de Catalunya. Hi pots trobar festes majors de municipis, festes tradicionals, festes gastronòmiques, festes majors de carrers, barris i pobles, recreacions històriques, esdeveniments singulars i festivals i mostres. I, quant a les fires, en trobaràs de tradicionals, d'oficis, gastronòmiques, mercats, històriques i multisectorials. En aquesta pàgina també hi ha informació sobre els pobles i ciutats de Catalunya i propostes culturals, esportives i d'aventura per al temps d'oci.
Més informació sobre festes i tradicions populars catalanes a Festes.org.
Festiva.org Plataforma virtual de l'Associació per a la Recerca i Difusió de les Festes. Fan estudis i projectes sobre celebracions, ritus, creences i persones i festes assenyalades com ara Sant Joan, Carnaval o Reis. També són objecte d'estudi les festes nouvingudes, les festes d'arreu i les batalles festives. Conté també articles de reflexió i recerca.
Tradibloc És una web que recull per categories tots els blocs que ofereixen continguts relacionats amb la cultura popular catalana. S'hi poden trobar, endreçades cronològicament, les darreres entrades publicades.

No hay comentarios: