miércoles, 5 de agosto de 2015

#136 Consum notícies Butlletí de l'Agència Catalana del Consum 2a etapa


#136
Consum notícies 
Butlletí de l'Agència Catalana del Consum
2a etapa
4 de d'agost de 2015
ISSN 2013-889X | butlletins anteriors
Si viatgeu a l’estranger, informeu-vos del telèfon i l’adreça de l’ambaixada o consolat, ja que, en cas de problemes, us poden ajudar
Sumari
  • Transparència

    Consum a les xarxes socials

    Pren el control de la teva economia

    Taula de diàleg per a la prevenció dels transtorns de la conducta alimentària

    Salut i alimentació

    Empreses adherides a l'arbitratge de consum

    Codi de Consum de Catalunya
 

:: Actualitat

imatge guia
Catalunya i el Perú sumen esforços en l'àmbit de la protecció i la promoció dels drets de les persones consumidores, especialment, en el camp de la seguretat dels productes.
La signatura de l'Acord permetrà desenvolupar una trajectòria col·laborativa que inclourà la formació dels agents encarregats de la vigilància dels productes de consum, la realització de cursos, conferències i tallers i l'intercanvi d'experiències, d'informació i documentació, entre d'altres.

TDT
El passat dissabte 18 de juliol, la Confederació de Comerç de Catalunya, la Unió de Venedors Ambulants (UVA) i UVAmercats-catalans van presentar al mercat setmanal no sedentari de Viladecavalls uns indicadors de producte i preu en català que incorporen vocabularis de venda ambulant en forma de pissarra que tenen a la part posterior un vocabulari adhesiu on apareixen els noms dels productes més habituals que es comercialitzen en els diferents tipus de parades. Aquestes pissarres es difondran en mercats ambulants de tot Catalunya.
Aquesta iniciativa de normalització de la llengua catalana en la venda ambulant es duu a terme amb el suport i l'assessorament de l'Agència Catalana del Consum, que juntament amb la publicació de la "Guia bàsica del comerç no sedentari" elaborada per la Confederació de Comerç de Catalunya, formen part de la campanya "Oberts al català".

Entre els darrers productes alertats hi ha un ambientador de cotxe marca Nickelodeon, model Dora la Exploradora; unes espardenyes marca Paez, model 2015113-Suralaska així com també un nàutic de nens model 2015117 Brilocai i unes maletes que porten algunes motocicletes Harley-Davidson, model Touring.
Consulteu el llistat complet i detallat dels darrers productes alertats, amb l'explicació de la naturalesa del risc detectat, les mesures adoptades i les possibles recomanacions.


:: Destaquem

salut i alimentació
Aquest estiu us proposem donar un cop d'ull a l'apartat "Salut i Alimentació", on hem agrupat informació dels diferents organismes amb competències en el control i regulació de la salud i l'alimentació i que pensem que poden ser d'interès per a totes les persones consumidores.
Entre d'altres, trobareu informació sobre: Com gaudir d'un estiu ben fresc; què cal tenir en compte quan parlem de tatuatges i pírcings; què és i com evitar el malbaratament alimentari; consells per a una alimentació saludable; quina informació tenim dret a rebre si patim alguna al·lèrgia o intolerància alimentària...
Imatge Agència Catalana del Consum www.consum.cat

No hay comentarios: