jueves, 14 de enero de 2016

InfoJustícia Departament de Justícia Gener 2016 #123

InfoJustícia
Departament de Justícia
Gener 2016 #123

El Departament de Justícia posa a exposició pública el Reglament del Registre de parelles estables
El Departament de Justícia va posar a exposició pública el Reglament del Registre de parelles estables, el darrer tràmit per poder-lo crear després que el Govern n’impulsés la creació i el Ple del Parlament de Catalunya convalidés per unanimitat el Decret llei 3/2015, de modificació de la Llei del llibre segon del Codi civil de Catalunya, que crea el Registre de parelles estables a Catalunya. Aquest Registre té com a objectiu que aquestes parelles puguin accedir a drets bàsics de caràcter públic, com, per exemple, el dret a percebre la pensió de viduïtat.
Llegiu més
Dia Europeu de la Mediació
El dia 21 de gener se celebra el Dia Europeu de la Mediació, coincidint amb l’aniversari de l’aprovació pel Comitè de Ministres del Consell d'Europa de la 1a Recomanació núm. R (98) 1, sobre mediació familiar, i amb l’objectiu de promoure la mediació entre els ciutadans i donar-ne a conèixer les característiques i els avantatges com a procediment per a la resolució de conflictes.
Per això, el Departament de Justícia, juntament amb altres institucions i entitats, ha organitzat diferents activitats, que es duran a terme arreu de Catalunya entre els dies 14 i 21 de gener. També ha preparat una pàgina web sobre el Dia Europeu de la Mediació 2016 on es recullen més de 80 activitats per donar a conèixer i difondre la mediació.
Llegiu més
shadow bottom
El Departament de Justícia destinarà 62 milions d'euros a garantir l'assistència jurídica gratuïta amb advocat i procurador a les persones sense recursos
El conseller de Justícia, Germà Gordó, el president del Consell de l’Advocacia Catalana, Abel Pié, i el president del Consell de Col·legis de Procuradors de Catalunya, Ignacio López Chocarro, van signar un acord de col·laboració per a la subvenció corresponent a l’any 2016 que atorga el Departament de Justícia per garantir l’assistència jurídica gratuïta a les persones sense recursos.
El Departament destinarà 61 milions d’euros –55 per a advocats i 6 per a procuradors– per finançar les actuacions de representació i de defensa segons els mòduls de compensació econòmica, que han augmentat respecte de l’any passat en un 1,25 %, i la despesa de gestió col·legial, i, d’altra banda, també destinarà gairebé un milió d’euros als serveis d’orientació jurídica. A més, s’ha simplificat al màxim la tramitació de la despesa de gestió col·legial.
Llegiu més
El Govern impulsa la nova oficina judicial als jutjats de Sant Boi de Llobregat i Balaguer per millorar-ne l’eficàcia
El Govern va aprovar els complements específics derivats de la futura implantació dels serveis comuns processals al partit judicial de Sant Boi de Llobregat i Balaguer, que han de permetre iniciar la implantació de la nova oficina judicial durant el proper any. L’aprovació d’aquesta mesura té com a objectiu ordenar el personal i integrar-lo en les diferents unitats que conformen l’oficina judicial.
El nou model organitzatiu de l’oficina judicial ja s’està implantant als partits judicials de Girona, Olot, la Seu d’Urgell, el Vendrell, el Prat de Llobregat i Cornellà.
Llegiu més
Germà Gordó: «Quan parlem d'Administració de justícia, ens referim a un concepte ampli que abasta tots els professionals del dret, operadors jurídics, institucions i món associatiu»
La Generalitat va lliurar els premis pels serveis excepcionals a la justícia, que aquest any s’han atorgat al jutge de pau Xavier Ten; a la secretària de la Sala de Govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, M. Antònia Amigó de Palau; al degà del Col·legi de Notaris de Catalunya, Joan Carles Ollé; a la magistrada del Jutjat de Vigilància Penitenciària núm. 4, Remei Bona; a l’Associació de Dones Juristes, i a l’Associació Llibertat, Democràcia i Justícia (Associació Drets).
El conseller de Justícia, Germà Gordó, que va presidir el lliurament dels premis, va afirmar que, «quan parlem d’Administració de justícia no ens referim als jutges i tribunals, sinó a un concepte més ampli que abasta tots els professionals del dret, els operadors jurídics, les institucions i el món associatiu».
Llegiu més
shadow bottom
El Departament de Justícia lliura a la Paeria la urbanització de l'ampliació dels jutjats del Canyeret
El Departament de Justícia va lliurar a la Paeria la urbanització de l’ampliació dels jutjats del Canyeret, un espai de titularitat municipal de 2.681,88 m2 que ha estat urbanitzat pel Departament de Justícia un cop finalitzades les obres d’ampliació dels jutjats. A partir d’ara, l’Ajuntament de Lleida es farà càrrec del manteniment i gestió d’aquest nou espai urbà enjardinat de la trama de la ciutat i ja es podrà obrir aquesta zona a tot el públic.
Llegiu més

Enllaços

Contacte Alta Baixa
ISSN: 2014-2218| Dipòsit legal: 14104-2012

No hay comentarios: