lunes, 4 de enero de 2016

Butlletí d'Economia Social i Cooperativa Direcció General d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom Empresa i Ocupació Desembre 2015 #89

Butlletí d'Economia Social i Cooperativa
Direcció General d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom
Empresa i Ocupació
Desembre 2015 #89
Un balanç esperançador
Quan acaba un any i en comença un altre, és inevitable fer balanç del què l’any ha donat de si, i dels reptes que haurem d’afrontar en l’any que comença.
El balanç és clarament esperançador. Les cooperatives han recuperat els nivells d’ocupació anteriors a la crisi, i, més enllà d’això, es fa evident que l’economia social i cooperativa ha millorat la seva rellevància i imatge públiques i s’ha posicionat com una opció viable i transformadora a l’hora d’emprendre, crear i fer créixer una empresa.
Aquest és un clar èxit compartit per molts: per les entitats representatives, les pròpies cooperatives i també, per l’aposta que hem fet des de l’administració, des de la Generalitat i també des del molts entorns locals.
De cara al futur, cal continuar aquest camí de posicionament de l’economia social i cooperativa, aconseguir que més persones optin per emprendre en forma cooperativa, però també, per consumir productes i serveis de l’economia social i cooperativa i, molt especialment, continuar treballant per a què aquestes empreses siguin més fortes, més competitives i per impulsar la cooperació a tots els nivells per tal d’assolir un major impacte col·lectiu en el conjunt de l’economia i de la societat.
Aprofito, a través d'aquest Butlletí, per desitjar-vos Bon Nadal i Bones Festes!

Xavier López i García
Director general d’Economia Social i
Cooperativa i Treball Autònom
Llegiu més

:: Aquest mes parlem de...

Ona Bages, SCCL
Cooperativa sense ànim de lucre formada per joves profesionals que agrupa una xarxa de ràdios locals del Bages, amb la finalitat d'impulsar un nou model de ràdio al territori.
Llegiu més
shadow bottom

:: Notícies

Més de 20 anys de la Sectorial de Cooperatives d’Iniciativa Social
El 3 de desembre, al Col·legi d’Economistes de Catalunya, les cooperatives d’iniciativa social van celebrar els seus més de 20 anys caminant junts en un acte de reconeixement de la seva trajectòria i els seus projectes de futur.
Llegiu més
shadow bottom
Pediatria dels Pirineus premiada com experiència innovadora
El Departament de Salut va guardonar la cooperativa per la tasca duta a terme en el seu projecte d'atenció pediàtrica a través de la web amb consultori virtual i xarxes socials.
Llegiu més
2a. Trobada de Mutualitats de Catalunya
El 26 de novembre, dins la Trobada, va tenir lloc la taula rodona “El mutualisme en el marc de l’Economia Social” en la que varen intervenir Xavier López, Jordi Via (Comissionat d’Economia Cooperativa, Social i Solidària), Perfecto Alonso (Confederació Cooperatives Cat.) i Jordi Busquet (Federació Mutualitats Cat.).
Llegiu més
shadow bottom
Acord de col·laboració entre PIMEC i FCAC
PIMEC i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya signen un acord de col·laboració per potenciar la indústria agroalimentària catalana. Crearan un nou entorn de diàleg en l’àmbit empresarial i cercaran sinergies que potenciïn la integració vertical de les empreses cooperatives.
Llegiu més
Federació Farmacèutica, SCCL ha sortit reforçada dels pitjors anys de la crisi
La distribuïdora va tancar el 2014 amb uns beneficis de 7 milions d'euros i enguany preveu superar els 10 milions.
Llegiu més
shadow bottom

:: Agenda

Ajuts i Subvencions
Us recordem que estan oberts els terminis per presentar sol·licituds de les línies d'ajuts en forma de garantia per al finançament d’Avalis i Emprèn 2015.
Llegiu més
shadow bottom
Per incloure notícies al butlletí, podeu enviar-les a la bústia de contacte posant en l'assumpte "Economia Cooperativa"

Altres notícies del sector


No hay comentarios: