jueves, 18 de enero de 2018

DRAC MÀGIC - Commemorem el 8 de març, Dia Internacional de les Dones amb una oferta d'activitats per contribuir al debat sobre els drets de les dones.

Commemorem el 8 de març, Dia Internacional de les Dones amb una oferta d'activitats per contribuir al debat sobre els drets de les dones.


Una  programació a disposició d'institucions, entitats i ajuntaments.
 
Xerrada - debat
Des de les pioneres: una altra història del cinema (1h)

Innovació i diversitat en el cinema de les dones a partir de la figura de la primera cineasta de la història: ALICE GUY (1873-1968)

El coneixement del treball de les dones en el camp de la creació cinematogràfica permet confirmar, una vegada més, que les aportacions femenines a la cultura i a l’art han contribuït a fer evolucionar tant els llenguatges com les narratives i les formes de producció.  Així mateix, l’activitat d’algunes de les realitzadores més rellevants i el seu trajecte artístic o professional desmenteixen alguns dels tòpics associats tradicionalment a les dones, com ara la seva poca inclinació envers la tecnologia o d’altres preteses inhabilitats. La conferència és una oportunitat per descobrir les fites més importants aconseguides per les dones en aquest terreny i per treure a la llum quines són les seves aportacions especifiques a l’art cinematogràfic.
 
Tallers
Sessions participatives dinamitzades a partir del visionat conjunt de diversos fragments audiovisuals de tots els temps, des dels inicis del cinema fins als nous formats televisius.

Durada: 1h 30 minuts
 
Models femenins en les distòpies i les utopies audiovisuals
Una passejada per l'evolució dels models i arquetips femenins presents en les ficcions i el seu paper en els relats cinematogràfics relacionats amb escenaris d’anticipació.
De  La llevadora d’Alice Guy al Cuento de la Criada de Margaret Atwood.
Un tràveling feminista: moments de rebel·lió femenina en les narratives cinematogràfiques.
Antologia de fragments cinematogràfics que segueixen el fil d’accions individuals o col·lectives protagonitzades per dones al llarg de la història del cinema i que configuren una visió polièdrica de les diferents etapes dels feminismes.
L'experiència femenina i l'espai públic: una preocupació cinematogràfica
De vampires que transiten els carrers de la ciutat sota un hiyab a joves justicieres que protegeixen els campus universitaris, els debats feministes al voltant dels usos de l'espai públic es traslladen a les pantalles a través del cinema i la nova televisió.
Cinefòrums
Una selecció de films per acompanyar el debat.
Figuras ocultas
Theodore Melfi
Estats Units, 2016, 127 minuts

En plena carrera espacial (i en plena lluita pels drets civils de la comunitat estatunidenca), tres científiques afroamericanes entren a treballar a la NASA, en l’ambiciós projecte per a posar en òrbita a l’astronauta John Glenn.
 
La sal de la tierra
Herbert J. Biberman
Estats Units, 1954, 94 minuts

Entre ficció i documental, el film recrea el desenvolupament d’una vaga del sector de la mineria a Nou Mèxic tot centrant-se en el paper actiu que hi van desenvolupar les dones.
 
Pago justo
Nigel Cole
Gran Bretanya, 2010, 113 minuts

Pago justo ret un sentit reconeixement a la lluita sindical liderada per un col·lectiu de treballadores que, amb la complicitat i suport d’alguns companys, va capgirar un dogma del mercat de treball. Fins a aquell moment, les dones no podien  ser reconegudes com a especialistes, i en conseqüència no podien accedir a una situació salarial equiparable a les dels seus companys.
 
Sufragistas
Sarah Gavron
Regne Unit, 2015, 106 minuts

El moviment sufragista neix a Anglaterra en vigílies de la Primera Guerra Mundial (1914-1918). La majoria de les sufragistes no procedien de classe alta sinó que eren obreres que veien, impotents, com les seves protestes pacífiques no els servien de res. Aleshores es van radicalitzar i, en la seva incansable lluita per aconseguir la igualtat, es van arriscar a perdre-ho tot: la feina, la casa, els fills i la vida.
 
Sol·licituds
dracmagic.cat
drac.info@dracmagic.cat
Sant Pere Mitjà 66
08003 Barcelona
Tel. (+34) 93 216 00 04

També ens trobareu a FacebookTwitter i Youtube.

No hay comentarios: