martes, 16 de enero de 2018

Flash TicSalut- 15 DE GENER, 2018 #108

FlashTicSalut

Dona't d'alta al butlletí Flash TicSalut
15 DE GENER, 2018

#108

Tots els números

50% de participació en la primera edició de l'enquesta als Responsables d'Atenció al Ciutadà

La jornada consolida l’enquesta que s’estrena durant l’últim trimestre del passat any en les Entitats Proveïdores (EP) del SISCAT amb una molt bona acollida, assolint en la primera edició un 50% de participació, i que analiza la percepció dels responsables en quatre àmbits: Relació Entitat-Ciutadà, La Meva Salut, Gestió del Canvi i Visió de Futur. A continuació se’n presenta un breu comentari.

Imatge mèdica digital: Conclusions de l'enquesta Mapa de Tendències

Cada any es realitza per part de la Fundació TIC Salut Social l’enquesta Mapa de Tendències als Responsables de Sistemes d’Informació de les Entitats Proveïdores del Sistema Sanitari de Salut Català. Dins dels indicadors de la enquesta, n'hi ha uns d'específics sobre imatge mèdica digital, que permeten identificar les necessitats del sector. De les respostes obtingudes en podem extreure les següents conclusions.

El projecte DIACARE inicia la fase de disseny de solucions per millorar l'autogestió de la diabetis mellitus tipus 2.

El passat mes de maig del 2017, la Fundació TIC Salut Social i Novo Nordisk van signar un acord de col·laboració per impulsar el projecte Diacare, cercant el benefici de les persones amb diabetis tipus 2, així com del seu entorn, tant personal com sanitari. Actualment, el projecte Diacare, desenvolupat al CAP Bellvitge, es troba en la fase de disseny de solucions per millorar l'autogestió de la diabetis mellitus tipus 2.

Gamificació: el joc com a eina de millora de salut

La gamificació és l’aplicació d’estratègies, tècniques i dinàmiques inherents del joc en activitats no lúdiques. Aquesta té com a objectiu potenciar la motivació, assolir un aprenentatge, modificar un hàbit o reforçar una conducta. La gamificació en salut és una eina que s’utilitza per aconseguir realitzar prevenció i promoció de la salut, rehabilitació física i cognitiva, així com rehabilitació de diverses patologies o educació sanitària.

De la Salut Digital a l'Intel•ligència Artificial, Realitat Virtual i IoT

El mHealth Economics Program 2017, és la 7a edició de l’estudi global de més abast sobre aplicacions de salut mòbil digital. En aquest estudi s’han estat explorant el desenvolupament de la salut digital en mobilitat des de l’any 2010 amb una implicació de més de 15.000 participants des dels seus inicis.

Entrevista

HIMSS Europe entrevista al director de la Fundació TIC Salut Social, el Dr. Francesc Garcia Cuyàs
"El 2017 ha estat marcat per l'aposta decidida pels models de cloud i la telemonitorització"
Un any més, aprofitem l'inici d'any per recollir les impressions del nostre Director, el Dr. Francesc Garcia Cuyàs, que reflexiona sobre les principals tendències observades a l’ecosistema sanitari català en l’últim any i les que vindran aquest 2018. Enguany però, ens fem ressò d'una entrevista realitzada per HIMSS Europe, publicada recentment i que volem compartir en aquest espai. La Fundació TIC Salut Social i HIMSS Europe col·laboren des de fa anys i aquest 2018 TIC Salut Social participarà a la HIMSS Europe Conference and Health 2.0 que tindrà lloc a Sitges els dies 27-29 de maig.

Estàndards i Interoperabilitat

Publicada la nova versió de la terminologia de laboratori LOINC
El Regenstrief Institute, entitat responsable de l’actualització i la distribució de la terminologia de laboratori LOINC, ha publicat la nova versió 2.63 a data 15/12/2017.

No hay comentarios: