viernes, 13 de abril de 2018

Flash TicSalut 11 D'ABRIL DE 2018 #111

FlashTicSalut

Dona't d'alta al butlletí Flash TicSalut
11 D'ABRIL DE 2018

#111

Tots els números

Celebrada la 1a Sessió InDeeP; un debat obert entorn l’ús i la innovació en Imatge Digital en salut

El passat 21 de Març es va celebrar a la Fundació TIC Salut Social (TecnoCampus Mataró) la “I Sessió InDeeP en Imatge Digital a Catalunya”, una sessió de debat obert entorn l’ús i la innovació en Imatge Digital en salut, amb l’ objectiu de promoure el diàleg entre actors del sector i generar coneixement dins aquest àmbit. La jornada va acollir un total de 32 participants de diferents entitats i perfils, que van prendre part en les activitats realitzades: una introducció a la temàtica, una sessió de debats en paral•lel sobre diferents àmbits, i una cloenda amb les conclusions de la jornada.

Què passa amb la mHealth a Catalunya? Resultats del bloc mHealth del Mapa de Tendències

L’ús de les tecnologies de la mobilitat a l’entorn salut i social ha esdevingut una realitat a la vida dels ciutadans, tant els que pateixen alguna malaltia com els que desitgen tenir cura de la seva salut. Segons l’últim estudi de la consultora Research2Guidance (Novembre 2017), als mercats oficials (Google Play i Appstore) ja hi podem trobar més de 325.000 apps de salut, benestar i hàbits de vida saludable. D’acord amb el darrer Mapa de Tendències, la majoria de les Entitats Proveïdores enquestades (80%) reconeix els avantatges potencials de l’ús de la tecnologia mòbil

Un projecte per imprimir models anatòmics de fetus en 3D, iniciativa més destacada de la 1a Jornada Jo Innovo

El 14 de març es va celebrar la 1a Jornada Jo Innovo, coorganitzada per Vall d’Hebron i Roche Farma, que ha reconegut el talent innovador dels professionals del Campus Vall d’Hebron. El projecte més destacat ha estat “Models anatòmics 3D com a eina didàctica en ecografia obstètrica”, dissenyada per professionals del Servei d'Obstetrícia i Ginecologia de Vall d’Hebron. Gràcies a aquest projecte, que s’implementarà a l’Hospital, es podran imprimir models anatòmics de fetus en tres dimensions (3D), que serviran com a eina didàctica per als professionals i els metges residents del servei.

La Fundació Althaia explora les oportunitats de la robòtica en l’entorn sanitari

Una vintena de professionals de la Fundació Althaia van participar el dimarts 27 de març en un taller de formació amb un Andoide d’última generació amb el qual van poder explorar les oportunitats que ofereix la robòtica i les noves tecnologies en l’entorn assistencial i docent. La realització de la formació amb aquest robot humanoide, que s’anomena Pepper, va permetre als professionals interactuar amb l’Androide i descobrir les oportunitats d’innovació que ofereix en l’àmbit clínic i docent.

La Fundació TIC Salut Social publica un article sobre els vocabularis controlats a la revista Àgora d’infermeria

Des de la Fundació TIC Salut Social s’ha col·laborat en l’elaboració d’un article sobre el paper dels vocabularis controlats en la reenginyeria del procés assistencial en l’àmbit d’infermeria

Entrevista

Entrevistem a Carlos Grau, director del Mobile World Capital Barcelona
"Ens trobem en un canvi de paradigma que accelerarà l’autogestió de la informació i millorarà el contacte metge-pacient"
A finals de febrer, la ciutat de Barcelona va acollir la 13a edició del Mobile World Congress, la primera amb Carlos Grau al capdavant de la Fundació Mobile World Capital Barcelona. Hem volgut conversar amb ell per conèixer quin serà l'impacte que s'albira amb la irrupció de tecnologies com el 5G i quins són els reptes que hauran d'afrontar els sectors salut i social per aterrar-los.

Estàndards i Interoperabilitat

La Fundació TIC Salut Social publica la 8a versió de l’extensió catalana de SNOMED CT
Aquesta versió està disponible en RF2, que és el darrer format de publicacions que utilitza la IHTSDO per publicar la terminologia clínica SNOMED CT.
L’Oficina d’Estàndards i Interoperabilitat (OFSTI) de la Fundació TIC Salut Social acaba de publicar la 8a versió de l’extensió catalana de SNOMED CT. Aquesta versió està disponible en RF2, que és el darrer format de publicacions que utilitza la IHTSDO per publicar la terminologia clínica SNOMED CT. 

No hay comentarios: