viernes, 6 de abril de 2018

Vigilància ASPCAT La vigilància epidemiològica en salut pública, una prioritat Agència de Salut Pública de Catalunya Abril 2018 #33

Vigilància ASPCAT
La vigilància epidemiològica en salut pública, una prioritat
Agència de Salut Pública de Catalunya
Abril 2018 #33

Actualitat

 
Per primer cop, el nombre de casos de tuberculosi a Catalunya l’any 2016 no supera els 1.000 casos anuals
L’any 2016 s’han notificat un total de 1.000 casos de TB, que correspon a una taxa d’incidència del 13,3 per 100.000 habitants, amb una disminució del 7,6% respecte de l’any anterior.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Nova intervenció de sensibilització en motiu del Dia Mundial de la Tuberculosi
La Sub-direcció General de Vigilància i Resposta a Emergències de Salut Pública adreça als professionals sanitaris de la xarxa assistencial una nova intervenció de sensibilització –que porta per títol Pot ser tuberculosi?–, a fi de recordar-los el paper clau que tenen en relació al diagnòstic precoç de les persones afectades per la malaltia.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
Repunt de casos de xarampió a Europa
L’any 2017, el Centre Europeu per a la Prevenció i el Control de Malalties (ECDC) va registrar un total de 14.451 casos de xarampió de 30 països d’Europa, el triple de casos que l’any 2016 (4.643 casos).
Llegiu-ne més
shadow bottom
Brot de xarampió a Portugal
Entre el 9 i el 27 de març d’enguany, Portugal ha notificat 70 casos confirmats de xarampió, 61 dels quals (el 87%) són professionals sanitaris.  És molt important que el personal sanitari estigui immunitzat correctament contra aquesta malaltia.
Llegiu-ne més
Participació de l’ASPCAT en la I Jornada de Vacunes en Pediatria d’Atenció Primària
En la taula Aspectes pràctics del calendari de vacunacions sistemàtiques a Catalunya, hi ha participat la sub-directora general de Vigilància i Resposta a Emergències de Salut Pública, Mireia Jané, i el cap del Servei de Medicina Preventiva, Lluís Urbiztondo.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
L’activitat epidèmica de la grip a Catalunya es dona per finalitzada
La taxa d’incidència de síndromes gripals registrada per la xarxa sentinella en el marc del Pla d'Informació de les Infeccions Respiratòries Agudes a Catalunya (PIDIRAC) la setmana 12 ha estat de  40,1 per 100.000 habitants.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Article científic que descriu les característiques tècniques del model predictiu de l’activitat gripal a Catalunya
Investigadors de la Sub-direcció General de Vigilància i Resposta a Emergències de Salut Pública de l’Agència de Salut Pública de Catalunya participen en el  desenvolupament del model predictiu de la grip i en publiquen les característiques tècniques a la revista PLOS One.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
Primer cas d’infecció humana per virus de la grip aviària A(H7N4) a la Xina
El 14 de febrer de 2018, la Xina va notificar a l’Organització Mundial de la Salut el primer cas conegut al món d’infecció humana per virus de la grip aviària A(H7N4). Actualment, no hi ha evidència de la transmissió d’aquest virus entre humans.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Actualització del tríptic de les Malalties de Declaració Obligatòria (MDO)
Entre les actualitzacions, destaca el recordatori que els brots epidèmics són de declaració urgent a la Xarxa de Vigilància Epidemiològica de Catalunya.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom

Amenaça de salut pública internacional: última actualització

 
Informació sobre casos d’infecció per nou Coronavirus (MERS CoV)
A nivell mundial, des de març de 2012 fins al 3 d’abril de 2018 s’han confirmat 2.212 casos d’infecció per MERS-CoV, amb 816 defuncions.
Procediment d’actuació davant casos sospitosos de MERS-CoV
Llegiu-ne més
shadow bottom
Alta Butlletins anteriors Contacteu Baixa Avís legal
ISSN: 2385-7218 | Dipòsit legal: B. 11289-2015
Generalitat de Catalunya

No hay comentarios: