miércoles, 12 de septiembre de 2018

Butlletí e-Escoles Verdes Programa Escoles Verdes Departament de Territori i Sostenibilitat. ISSN 2014-4059 Setembre 2018 #111

Butlletí
e-Escoles Verdes
Programa Escoles Verdes
Departament de Territori i Sostenibilitat. ISSN 2014-4059
Setembre 2018 #111
"Un nen, un professor, un llibre i un llapis poden canviar el món"
Malala Yousafzai. Premi Nobel de la Pau, 2014
Nou calendari del PEV
Comença un nou curs escolar ple d’il·lusions i nous projectes. Us en presentem un: el calendari del PEV. Amb aquesta eina, volem donar resposta a una necessitat que ens heu traslladat sobre la planificació i la coordinació d’actuacions ambientals. El calendari d’aquest curs incorpora les diades, setmanes, jornades i actes que s’organitzen i es promouen des del Programa com a marc de referència per a les vostres programacions educatives. Això us permetrà planificar la vostra participació i preparar actuacions amb antelació.
Llegiu-ne més

Us expliquem

 
Fem públics els informes de resultats del procés de millora del PEV
El procés participatiu de millora del PEV ha finalitzat la fase dels grups de debat territorial amb el professorat. Els resultats d’aquesta fase així com dels qüestionaris en línia i del grup de debat intern amb els serveis educatius del Departament d’Ensenyament es poden consultar al nostre web. Us anirem informant de l’evolució del procés i de com es concreta el nou model.
Llegiu-ne més
shadow bottom
IV Simposi de professorat d’ESenRED a Valsaín (Segovia)
Els dies 2, 3 i 4 de juliol es van reunir més de 100 docents i personal tècnic de 10 comunitats autònomes al Centre Nacional d’Educació Ambiental (CENEAM) per compartir experiències d’educació per la sostenibilitat i participar en tallers formatius. La XESC va participar amb 13 docents de centres educatius catalans i 4 tècniques. Us animem a llegir l’article que ha fet una de les participants catalanes.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
Celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat
Del 16 al 22 de setembre tindrà lloc l‘edició 2018 sota el lema ‘Combina i mou-te!’ amb l’objectiu de promoure una vida saludable, sostenible i segura i la utilització de diferents modes de transport segons el desplaçament. Disposeu del catàleg d’activitats d‘escoles i recursos materials com cartells, banderoles i pancartes al vostre abast al web.
Llegiu-ne més
shadow bottom
I Congrés Nacional d’Educació Ambiental a Girona
El 16 i 17 de novembre la Casa de Cultura de Girona esdevindrà un espai de reflexió, debat i construcció de coneixement dels i les professionals de l’educació ambiental de Catalunya. Durant aquests dos dies es compartiran experiències i pràctiques educatives basades en noves metodologies de treball així com aliances, reptes, dificultats i oportunitats. Inscripcions obertes.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
La 2a Setmana Bio a l’escola el mes d‘octubre
Entre el 22 i el 28 d’octubre es programaran tot un seguit d’activitats destinades a donar a conèixer i promoure la producció i l’alimentació ecològica a l‘escola. Us podeu inscriure com a organitzadors d’activitats o participar en les del programa d’activitats. També disposeu de recursos materials per fer-ne difusió. Al llarg d’aquesta setmana també es lliuraran els premis Escola, Agricultura i Alimentació Ecològica. Més informació al web.
Llegiu-ne més
shadow bottom

Les escoles parlen...

 
El pati, un espai d’aprenentatge a l’escola Pau Claris de La Seu d‘Urgell (Alt Urgell)
Les sessions participatives i les jornades amb famílies per transformar el pati en un espai d’aprenentage van començar el curs 2015-16 i encara continuen. Durant tots aquests anys s'ha transformat el pati creant espais de descans i joc, amb plantes i un hort. El pati ha de ser un espai ple d’oportunitats per a tothom.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Transformem el pati a Escola Els Castanyers-ZER Guilleries de Viladrau (Osona)
El pati ha estat fins fa uns anys un espai força oblidat: una pista de ciment, un tros de sorra, la llei de la pilota, quatre rodes i un hort descontextualitzat. El projecte Transformem el Pati vol fer partícip a tota la comunitat educativa (famílies, infants, mestres, veïns, Ajuntament...) amb l’objectiu que els seus patis es converteixin en veritables entorns de joc, benestar i natura per tal de facilitar als infants múltiples oportunitats de desenvolupament i aprenentatge.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom

Fem xarxa

 
Acte de Cloenda dels Projectes Compartits de residus i l’escola Barnola d'Avinyó (Bages)
L’alumnat de 5è de primària ha estat una de les escoles participants en la iniciativa dels projectes compartits organitzada pel Camp d'Aprenentatge del Bages i el Consorci del Bages per a la gestió de residus que va finalitzar al juny i va donar l’oportunitat de conèixer de primera mà el projecte de recollida porta a porta que s’implantarà properament al municipi.
Llegiu-ne més
shadow bottom

Recursos

 
Aplicació web Foc al Bosc, desenvolupada per l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, també ofereix detalls, com la superfície cremada en cada incendi
Eina desenvopada per l'Institut Cartogràfic i Geològic que permet visualitzar la distribució i l‘abast territorial de tots els incendis de Catalunya entre 1986 i 2017.
L’eina permet buscar l’incendi en una llista en què es mostra la data, el nom del municipi afectat i la superfície cremada. 
Llegiu-ne més
shadow bottom
Vídeo youtube El vàter no és una paperera
Els membres del Consistori Infantil de l'Ajuntament de Vic expliquen què passa amb els residus que es llencen pel vàter i els problemes que provoquen.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
Vídeo youtube Les deixalles mai a fora del contenidor
Els membres del Consistori Infantil de l'Ajuntament de Vic expliquen què passa amb els residus que es deixen a fora els contenidors i perquè és important llençar cada cosa al seu lloc.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Campanya Escolar “Apropa’t al Món del Llop” de l’Associació Signatus.
Proposta pensada per a tots els nivells escolars (infantil, primària i ESO) amb l’objectiu de conèixer l’altra cara del predador mitjançant xerrades, jocs i la interactuació de l’alumnat amb un llop ibèric, la lloba Lupus.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom

Enllaços d'interès

No hay comentarios: