jueves, 11 de octubre de 2018

Butlletí e-Escoles Verdes Programa Escoles Verdes

Butlletí
e-Escoles Verdes
Programa Escoles Verdes
Departament de Territori i Sostenibilitat. ISSN 2014-4059
Octubre 2018 #112
"El talent és una cosa corrent. No escasseja la intel·ligència sinó la constància"
Doris Leasing, premi Nobel de literatura.
Dues joves estudiants viatgen a Dinamarca per participar a la YouthCore2018
Entre el 16 i el 21 de setembre dues joves de la xarxa d’escoles XESC, l’Helena Crusats i la Joana Bastardes, es van reunir a Herning amb joves de 16 regions europees per participar a la 3a YOUTHCORE que forma part de la ENCORE (Conferència Ambiental de les Regions Europees) i abordar els principals reptes ambientals: l’adaptació al canvi climàtic, els serveis ecosistèmics i l’economia circular.
Llegiu-ne més

Us expliquem

 
Adjudicacions i inici de la formació del PEV
A partir del dia 9 d’octubre es poden consultar les adjudicacions dels cursos de formació inicial i els seminaris de coordinació que el Programa escoles verdes elabora de cara als 680 centres educatius que formeu part de la Xarxa. A més, durant aquest mes d’octubre començaran a celebrar-se per tot el territori els fòrums d’intercanvi i les primeres jornades temàtiques d’aquest curs 2018/19.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Sessió de formació per a docents sobre el projecte Tinguem cura del Planeta
El 26 de setembre un total de 18 docents de centres de secundària participants al projecte Tinguem cura del Planeta han assistit a una sessió de formació que va impartir a Barcelona la coordinació tècnica del projecte sobre la metodologia del projecte i sobre els aspectes a treballar durant aquest curs que es presentaran al maig de 2019 a la propera Conferència catalana.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
Celebració de la 2a Setmana Bio a l’escola
Podeu consultar les activitats programades entre el 22 i el 28 d’octubre per donar a conèixer i promoure la producció i l’alimentació ecològica a l‘escola. Us podeu inscriure com a organitzadors d’activitats o bé participar en les del programa d’activitats. També disposeu de recursos materials per fer-ne difusió. Al llarg d’aquesta setmana també es lliuraran els premis Escola, Agricultura i Alimentació Ecològica. Més informació al web.
Llegiu-ne més
shadow bottom

Les escoles actuen

 
Nou servei “Compartir cotxe”a l’Institut Joan Benaprès de Sitges (Garraf)
El comité ambiental de l’Institut, en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat, ha posat en servei un nou sistema per facilitar compartir cotxe en els desplaçaments diaris a l’institut de les famílies a través del web del centre.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Aprofitament d’excedents de menjador a les escoles verdes de Santa Coloma de Cervelló (Baix Llobregat)
L’escola verda Colònia Güell i l’escola Pla de les Vinyes juntament amb les empreses dels menjadors escolars, les AFAS, l’Ajuntament, l’Agència de Residus de Catalunya i l’Associació Aliments Solidaris han impulsat un projecte per aprofitar els excedents dels menjadors escolars i destinar-los a famílies del municipi en situació de vulnerabilitat.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
Els “peque agents“ de l’escola La Mercè i de l’escola El Temple de Tortosa (Baix Ebre)
En el marc de la Setmana de la Mobilitat Sostenible, l’alumnat de primària de les dues escoles verdes han col·laborat amb la policia local de Tortosa per vetllar pel bon comportament dels conductors i amb accions de promoció de mobilitat més sostenible.
Llegiu-ne més
shadow bottom
El projecte Tinguem cura del Planeta de l’escola Vedruna de Malgrat de Mar (Maresme) arriba a ràdio Ona Malgrat
El 2 d’octubre l’alumna Clàudia Moreno i el professor Pep Paunero han explicat el projecte de millora ambiental de la rehabilitació de les platges del municipi. El projecte, que ha estat treballat amb els seus companys del Comitè Ambiental de l’escola, serà presentat a la Conferència Estatal que se celebrarà a Albacete a mitjans de mes.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
Un cop més, l’escola Vedruna Tona (Osona) amb la Setmana Europea de la Mobilitat
Des del curs 2010-11 el centre ha participat en la Setmana Europea de la Mobilitat promovent l’ús de la bicicleta o el patinet per desplaçar-se a l’escola. Aquest curs, ha estat tot un èxit ja que, de mitjana diària, han vingut 43 alumnes en bici i 17 en patinet.
Llegiu-ne més
shadow bottom

Recursos

 
Programa Recerkids
Recerkids és una iniciativa impulsada per la Direcció General de Recerca del Departament d’Empresa i Coneixement dins del seu programa d’activitats pedagògiques, que tenen l’objectiu de divulgar la ciència a les escoles i donar a conèixer la tasca dels centres de recerca de Catalunya (inscripcions obertes 28/09 fins 16/11)
Llegiu-ne més
shadow bottom
The Zone of Hope
Una espectacular experiència de realitat virtual pionera a Europa en què l‘alumnat podrà viure el que passaria l'any 2038, 2068 i 2093 si no fem res davant del canvi climàtic.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
Com funciona la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica?
En aquest vídeo s’explica el recorregut de les dades recollides a les estacions de la Xarxa de Vigilància amb l’objectiu de fer entenedor el procés i conscienciar que una bona informació sobre l’estat de la qualitat de l’aire ens ajuda a definir accions de reducció de l'emissió de contaminants a l'atmosfera.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Arbres monumentals i singulars
Aquest dossier de l'Observatori del Paisatge de Catalunya vol ser l'espai de referència sobre els arbres monumentals i singulars per a persones especialitzades i per al públic en general.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom

Enllaços d'interès

TwitterImprimeix
Alta Baixa Contacte Butlletins anteriors
ISSN: 2014-4059

No hay comentarios: