martes, 29 de diciembre de 2015

#140 Consum notícies Butlletí de l'Agència Catalana del Consum 2a etapa

#140
Consum notícies 
Butlletí de l'Agència Catalana del Consum
2a etapa
23 de desembre de 2015
ISSN 2013-889X | butlletins anteriors
Us desitgem un bon Nadal i feliç any 2016!
Sumari
  • Transparència

    Consum a les xarxes socials

    Taula de diàleg per a la prevenció dels transtorns de la conducta alimentària

    Salut i alimentació

    Empreses adherides a l'arbitratge de consum

    Codi de Consum de Catalunya
 

:: Actualitat

Recomanacions per Nadal
Aliments, joguines, regals... són alguns dels productes que de ben segur comprarem i consumirem durant aquestes festes de Nadal. Per aquest motiu, des de l'Agència Catalana del Consum us volem recordar la importància de ser responsables i no passar per alt les recomanacions que us hem preparat.

Consum punt de trobada a Olot

El passat 4 de desembre, el director de l'Agència Catalana del Consum, Alfons Conesa; l'alcalde d'Olot, Josep M. Corominas; i el president del Consell Comarcal de la Garrotxa, Joan Espona, van inaugurar l'exposició "Consum, punt de trobada" a Olot, amb motiu dels 30 anys de l'Oficina de Consum de la Garrotxa.
Durant dues setmanes, l'exposició va donar a conèixer l'estructura del consum a Catalunya, un model que vol potenciar una vessant crítica, responsable i sostenible així com també la importància de ser autosuficients com a consumidors.

Jornada sobre l'impacte del frau de la carn de cavall
El passat 23 de novembre va tenir lloc a Barcelona una jornada sobre les conseqüències del frau de la carn de cavall, que es va ser una notícia de gran impacte social i mediàtic el 2013.
Els experts en anàlisi de mercats i comunicació i els representants del sector productor, dels consumidors i de l’administració van analitzar els efectes d’aquest frau i van reflexionar sobre com va reaccionar la indústria i el paper de l’administració. També van debatre si calia introduir millores en la traçabilitat i els mecanismes de control alimentari i si els consumidors saben interpretar correctament l’etiquetatge i tenen prou informació dels aliments que mengen.

Consulteu el llistat complet i detallat dels darrers productes alertats, amb l'explicació de la naturalesa del risc detectat, les mesures adoptades i les possibles recomanacions.

:: Destaquem

L'Agència Catalana del Consum en el Festival de la Infància del 27 de desembre al 4 de gener
L'Agència Catalana del Consum (ACC) i el Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (CESICAT) participen en una nova edició del Festival de la Infància.
Del 27 de desembre al 4 de gener en el recinte de Montjuïc, els joves aprendran la importància de la seguretat a internet i la necessitat d'aplicar els hàbits de consum responsable també a l'hora de jugar, compartir i comprar a la xarxa.
Imatge Agència Catalana del Consum www.consum.cat

No hay comentarios: