miércoles, 5 de octubre de 2016

Butlletí d'Economia Social i Cooperativa Setembre 2016 #97

Butlletí d'Economia Social i Cooperativa
Departament de Treball, Afers Socials i Famílies
Direcció General d'Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i l'Autoempresa
Setembre 2016 #97
Economia social i territori: aliances locals per al canvi global
Entre el 7 i el 9 de setembre s’ha celebrat a Montreal el Fòrum Global d’Economia Social amb el lema “Governs locals i actors de l’economia social: aliats per al desenvolupament intel·ligent i sostenible de les ciutats.” En el Fòrum s’hi ha presentat experiències d’aliances entre l’economia social i les administracions locals per promoure un desenvolupament sostenible del territori.
Aquesta és una línia de treball molt interessant que properament posarem en marxa des del Govern de Catalunya. Es tracta de promoure que les administracions locals i el teixit de l’economia social, treballin plegats per promoure el desenvolupament econòmic i social de tots els territoris de Catalunya, afavorint la creació de noves iniciatives d’economia social i promovent l’ocupació estable i de qualitat i una activitat econòmica sostenible.
Aquesta línia de treball s’alinearà amb el programa aracoop que també es posarà en marxa en breu. Amb aquesta i altres actuacions aconseguirem apuntalar el creixement del teixit d’economia social al nostre país que enguany està en xifres rècord tant en la creació de noves cooperatives- 115 fins a l’agost, tantes com en tot l’any 2015- com en creació d’ocupació, amb 45.666 persones ocupades, la xifra més alta en una dècada.
Josep Vidal i Fàbrega
Director general d’Economia Social, el Tercer Sector,
les Cooperatives i l’Autoempresa
Llegiu-ne més

:: Entrevista

Entrevista a Oriol Illa i Garcia
"El Tercer Sector Social a Catalunya està format per un conjunt d’entitats, associacions, cooperatives d’iniciativa social, fundacions i plataformes que actuen des de la iniciativa social i sense afany de lucre en diferents àmbits de la intervenció social".
Llegiu-ne més
shadow bottom

:: Aquest mes parlem de...

Amaltea Igualtat, SCCL
Cooperativa de treball associat que promou la igualtat de gènere de manera integral, real i efectiva entre homes i dones, per a que totes les persones puguin viure i desenvolupar-se lliurement.
Llegiu-ne més
shadow bottom

:: Notícies

Premi Escola, Agricultura i Alimentació Ecològica
La cooperativa El Submarí Lila, d’El Milà, guanya el primer premi amb el projecte ‘De la llavor al plat’. Reconeixement i suport a l’esforç que realitzen els centres educatius catalans que duen a terme actuacions i projectes relacionats amb l’agricultura i l’alimentació ecològica.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Què és el Tercer Sector?
Aquest vídeo elaborat per la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social dóna a conèixer els col·lectius i les necessitats que atenen les entitats socials i quins són els valors que transmeten.
Llegiu-ne més
Impuls a la creació de cooperatives
Segons les dades del Registre de Cooperatives de Catalunya, durant els 6 primers mesos d’enguany s’han creat 86 noves cooperatives, de les quals 42 (un 49%) són cooperatives amb dues persones sòcies. Suposa un creixement del 56% en la creació de cooperatives si tenim en compte el mateix període de l’any 2015.
Llegiu-ne més
shadow bottom
III Pla de Suport al Tercer Sector Social
L’objectiu és la creació d’un marc d’interlocució d’alt nivell entre el Govern i la Taula d’Entitats del Tercer Sector per contribuir a la millora i enfortiment de les entitats i a l’impuls de mesures d’interès públic per al tercer sector social. El nou Pla inclou 32 mesures que s’estructuren al voltant de sis eixos d’actuació.
Llegiu-ne més
Conveni per al desenvolupament local en fórmula cooperativa a Berga
Treball, Afers Socials i Famílies i l'Ajuntament de Berga signen un conveni que permetrà posar en marxa un projecte per l’estudi i la confecció d’un model estàndard d’explotació agroalimentari mitjançant fórmules cooperatives per al creixement econòmic del Berguedà.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Fruits de Ponent, exportant al món
La cooperativa va iniciar les exportacions per diversificar mercats i reduir l'estacionalitat, però en els darrers anys l'ha impulsat fins al 85% del seu negoci. Actualment té presència a Europa, el Pròxim Orient, l'Amèrica Llatina i l'Àsia, així ha pogut fer front a la caiguda de vendes aquí.
Llegiu-ne més
La Xarxa d'Economia Solidària de Sant Cugat
Integrada dins de la XES de Catalunya, aquesta iniciativa local té l’objectiu de promoure i donar a conèixer el model d’economia social i conscienciar sobre la necessitat d’apostar cada cop més per alternatives més sostenibles. El 1r. projecte és la Fira d'Economia Social i Solidària de Sant Cugat que es celebrarà el proper 2 d’octubre.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Fòrum Global de l’Economia Social
Aquest Fòrum s’ha celebrat a Montreal entre el 7 i el 9 de setembre amb la participació de més de 2.000 persones de 50 països. Per part catalana hi ha participat el director general d’Economia Social, Josep Vidal, així com representants de l’Ajuntament de Barcelona i de la Xarxa d’Economia Social i Solidària.
Llegiu-ne més

:: Agenda

V Fira d'economia solidària de Catalunya
Esdeveniment que reuneix experiències i pràctiques de l’economia social i solidària del territori català. És un punt de trobada de productes i serveis per cobrir les necessitats de la vida quotidiana: habitatge, cooperativisme, comerç just, serveis a persones i empreses, finances i assegurances ètiques, etc. Tindrà lloc el 21, 22 i 23 d’octubre a Barcelona.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Coboi: 4a. Llançadora d’Emprenedoria i Economia Social
L’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat té oberta una nova convocatòria adreçada a persones o entitats que tinguin un projecte o iniciativa de negoci d’impacte social.
El termini de presentació de les candidatures finalitza el 10 d’octubre.
Llegiu-ne més
Convocatòria emprenedoria social d’Obra Social La Caixa
Adreçat a entitats socials que vulguin obrir una primera línia de negoci, a emprenedors socials que tinguin un pla d'empresa, o a empreses socials en fase llavor (antiguitat màxima de 3 anys).
El termini de presentació finalitza el 25 d'octubre.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Experiències locals d'Economia Social i Solidària
Taula rodona sobre propostes presentades al Fòrum Global de l'Economia Social de Montreal 2016. Es celebrarà dimarts 4 d’octubre, a Sabadell.
Llegiu-ne més
Per incloure notícies al butlletí, podeu enviar-les a la bústia de contacte posant en l'assumpte "Economia Social"

Altres notícies del sector

Alta Baixa Contacte
ISSN: | Dipòsit legal: 
Departament de Treball, Afers Socials i Famílies

No hay comentarios: