martes, 18 de octubre de 2016

Butlletí e-Escoles Verdes Programa Escoles Verdes Departament de Territori i Sostenibilitat. Octubre 2016 #92

Butlletí
e-Escoles Verdes
Programa Escoles Verdes
Departament de Territori i Sostenibilitat. ISSN 2014-4059
Octubre 2016 #92
"Un dels principals objectius de l'educació ha de ser ampliar les finestres per les que veiem el món"
Arnold H. Glasow
TRANSELVA 2016
Gairebé 80 alumnes i una vintena de professors i professores han participat els dies 7 i 8 d’octubre en  la Transelva 2016: una ruta a peu de Sant Hilari Sacalm a Lloret de Mar. Tots els instituts de la comarca de la Selva adherits al Programa escoles verdes hi han participat (Antoni Busquets i Punset de Sant Hilari Sacalm; Montsoriu d'Arbúcies; El Bruc de  Riells i Viabrea; Rocagrossa de Lloret de Mar; els de Santa Coloma de Farners;  Sils; Vescomtat de Cabrera d'Hostalric; i Vidreres).
Llegiu-ne més

Us expliquem

VII Seminari ESenRED en el CENEAM a Valsaín (Segovia)
Els 6 i 7 d’octubre ha tingut lloc al Centre Nacional d’Educació Ambiental (CENEAM) el VII Seminari ESenRED, la Xarxa Estatal de Xarxes Escolars cap a la Sostenibilitat. Enguany hi han participat representants del País Basc, Canàries, Catalunya, Murcia, La Rioja, Albacete, Navarra, Madrid, Balears, Palencia, Màlaga i Valencia. L’objectiu del seminari era intercanviar les propostes de treball de cadascuna de les xarxes que integren ESenRED, valorar les accions realitzades per la xarxa estatal al llarg del curs 15-16 i establir nous objectius i un pla d’acció conjunt per a aquest curs. 
Llegiu-ne més
shadow bottom
Dues joves catalanes han participat en la Conferència Internacional YouthCORE 2016
Carlota Cruz i Cristina Giménez han estat les dues joves catalanes que han participat en la Conferència Internacional celebrada del 18 al 23 de setembre a Carínthia (Aústria), la finalitat de la qual és que les propostes del joves estiguin presents en l'obertura de la ENCORE-Minister-Conference,
Podeu consultar la Declaració feta pels joves participants.
Llegiu-ne més

Les escoles actuen

L’Escola Dr. Robert va celebrar el Dia Mundial de l’Aigua
La Comissió d’Escola Verda va proposar al claustre de l’escola que tots els nens i nenes fessin una petita acció per treballar la importància de l’aigua i el bon ús d’aquesta. Es va decidir fer una exposició amb pots de vidre reciclats i plens d’aigua i de paraules que mostressin bones voluntats envers aquest bé tant preuat.
Llegiu-ne més
shadow bottom
L’Escola La Sardana participa en la Setmana de la Mobilitat Sostenible
Els i les mestres de l’escola la Sardana de Badia del Vallès han elaborat un vídeo amb l’objectiu de motivar la resta de la comunitat educativa a participar en la Setmana de la Mobilitat Sostenible i fer ús de la bicicleta; i han donat 10 motius per fer-ho.
Llegiu-ne més
El Bus a Peu
Amb motiu de la Setmana de la Natura s’ha dut a terme a l’Escola Cor de Roure (Santa Coloma de Queralt) el projecte “El Bus a Peu”, impulsat per l’AMPA en col•laboració amb l’Escola a fi d’iniciar l’alumnat en l’aventura d’anar sols a l’escola. És una alternativa al cotxe, en què els conductors seran els pares  voluntaris i els passatgers seran els alumnes. 
Llegiu-ne més
shadow bottom
Setmana de la Mobilitat Sostenible a Súria
El 22 de setembre de 2016, nens i nenes d’educació infantil i cicle inicial de primària van anar a peu a l’escola amb el tren Ecopeu: activitat de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura organitzada a Súria.
Llegiu-ne més

El racó de l'alumnat

Projecte “TICA, energèticament neta”. Ambientalització Curricular a l’Institut Mare de Déu de la Candelera
L’alumnat de 3r i 4t d'ESO de l'Institut Mare de Déu de la Candelera de l'Ametlla de Mar n’és el protagonista. Es tracta d’un treball de desplegament curricular sobre les energies renovables, el reciclatge i la cura de l'entorn, que han donat a conèixer els mateixos alumnes a la resta de la comunitat educativa.
Llegiu-ne més
shadow bottom

Compartim projectes amb entitats

12a Edició Concurs de Contes Dia Mundial del Consumidor: el Deliciós Cas de l’Ingredient Invisible.
Amb motiu del Dia Mundial del Consumidor, la Cooperativa CONSUM convida els centres educatius d'educació primària, secundària, especial i centres ocupacionals a participar en la 12a edició del nostre Concurs de Contes. Històries, aventures i anècdotes que fan aquest plat tan especial. Repartim 8.000 euros en premis.
Llegiu-ne més
shadow bottom

Recursos

Fundació Ellen MacArthur
La Fundació Ellen MacArthur posa a disposició d’escoles i instituts de franc activitats i recursos, tant formació a distància (online courses) com material per preparar classes (Lessons Plans): vídeos, gràfics, articles...
Llegiu-ne més
Guia Cocreable
A la Guia pràctica per co-crear a l’escola hi trobaràs eines, consells i trucs per orientar-te i fer-te més fàcil el disseny i gestió del procés de cocreació per tal que acabi amb èxit
Llegiu-ne més
shadow bottom
EXOCAT
Nova base de dades que recopila, endreça i fa disponible tota la informació sobre l'estat actual, el risc futur i la capacitat de resposta a les espècies exòtiques a Catalunya.
Llegiu-ne més
L’efecte hivernacle i el canvi climàtic
Un vídeo del programa Què, Qui, Com ens presenta el que cal saber sobre el canvi climàtic, explicat per reconeguts especialistes de forma amena i entenedora. L'última dècada ha estat la més calenta dels darrers cent cinquanta anys. Avui dia ja no hi ha dubte que la Terra és a les portes d'un canvi climàtic global. Però en què consisteix exactament? Quines conseqüències tindrà?
Llegiu-ne més
shadow bottom
Guia dels enemics naturals en els cultius d’horta
Guia elaborada per l’IRTA, que ens ajuda a reconèixer els enemics naturals que hi ha a diferents cultius i que tenen al nostre hort un paper important en el control de les plagues. 
Llegiu-ne més

Enllaços d'interès

Alta Baixa Contacte Butlletins anteriors
ISSN: 2014-4059| Dipòsit legal: 
logo_generalitat

No hay comentarios: