miércoles, 30 de noviembre de 2016

Butlletí d'Economia Social i Cooperativa Departament de Treball, Afers Socials i Famílies Direcció General d'Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i l'Autoempresa Novembre 2016 #99

Butlletí d'Economia Social i Cooperativa
Departament de Treball, Afers Socials i Famílies
Direcció General d'Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i l'Autoempresa
Novembre 2016 #99
Impuls definitiu a l’Economia Social
El darrer trimestre de l’any es preveu intens pel que fa a la posada en marxa de projectes de transformació i democratització econòmica, l’aracoop, la xarxa d’ateneus cooperatius i els projectes singulars generadors d’ocupació, centraran l’activitat del Govern en relació a l’impuls d’una altra economia socialment justa, políticament emancipadora, integradora de la diversitat, arrelada al territori i respectuosa amb el medi ambient.
A casa nostra, l’economia social està vivint un moment molt dinàmic, cada dia sorgeixen noves iniciatives i innovadores, que dibuixen un nou paradigma econòmic alternatiu, per aquest motiu ens calen unes administracions sensibles a l’economia social, que en garanteixin els recursos i mitjans necessaris perquè creixin i es consolidin.
Ara més que mai, és l’hora de transformar l’economia, volem que el conjunt d’iniciatives de l’economia social i cooperativa es consolidin, s’estenguin i es socialitzin, i així ho farem, amb la creació dels 15 Ateneus Cooperatius, les més de 360 activitats previstes en el programa aracoop i amb el finançament de projectes que, per la seva innovació i singularitat reverteixin directament en la creació d’ocupació de qualitat i el desenvolupament del territori.
Aprofito doncs, per fer una crida a la participació i implicació de les entitats, les empreses, les administracions, la ciutadania, per tal que tingueu un paper actiu en aquest nou escenari que es preveu favorable a la construcció d’una societat més lliure, socialment avançada i democràtica, com elements identitaris de la nova República catalana.
Josep Vidal i Fàbrega
Director general d’Economia Social, el Tercer Sector,
les Cooperatives i l’Autoempresa
Llegiu-ne més

:: Entrevista

 
Entrevista a Mercè Llauradó, gerent d’Apindep Ronçana, SCCL
“Com tota cooperativa, l’important són les persones. En el nostre cas tot esta enfocat a valorar les capacitats de les persones facilitant els recursos més adients a cada cas, per poder accedir al màxim nivell de la seva vida autònoma”.
Llegiu-ne més
shadow bottom

:: Aquest mes parlem de...

 
Som Mobilitat, SCCL
Cooperativa de consum que treballa per a impulsar una mobilitat més sostenible, mitjançant projectes col·laboratius.
Llegiu-ne més
shadow bottom

:: Notícies

 
Ateneus Cooperatius
El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha convocat subvencions per a projectes generadors d’ocupació i de creació de cooperatives i societats laborals a través de la Xarxa d’Ateneus Cooperatius, de projectes singulars i de projectes de coordinació dins el marc del programa aracoop. 
Llegiu-ne més
shadow bottom
FESC 2016 V Fira d'Economia Solidària de Catalunya
Durant el mes d’octubre es va celebrar la cinquena edició d’aquesta fira dedicada a l’ESS, amb un destacat creixement tant d’expositors com de visitants en comparació amb anys anteriors. La novetat més destacada d’enguany va ser l’espai TecnoFESC, destinat a la informàtica lliure.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
Món local i tercer sector per l’ocupació de les persones en situació de vulnerabilitat
Aquesta jornada es va organitzar amb l’objectiu de reforçar l’espai d’intercanvi entre administracions locals i entitats del Tercer Sector Social pel que fa a la inserció sociolaboral de persones en risc d’exclusió social. Va comptar amb moltes experiències, en diversos àmbits, d’empreses d’Economia Social.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Grup de Treball sobre Models de Col·laboració Público-Social
L’associació empresarial representant del Tercer Sector Social de Catalunya constitueix aquest nou espai de treball per la millora de totes aquelles qüestions relacionades entre el sector i les administracions públiques en l’àmbit de la provisió de serveis d’atenció a les persones.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
Acord amb Colòmbia per avançar en projectes d’Economia Social
El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i el Ministeri de Treball de la República de Colòmbia es van reunir i van acordar estudiar fórmules de col·laboració per promocionar l’Economia Social i Cooperativa.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Primer fòrum sobre Economia Social a la Mediterrània
Aquest mes de desembre, Barcelona acollirà la 1a. edició del Fòrum d'Economia Social a la Mediterrània. Aproparà el creixent paper de l'economia social i solidària en aquests països, com a generadora econòmica i d'ocupació.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
Nou Servei Aracoop Internacional
Dins el marc d’aracoop, ACCIÓ ofereix un servei d'acompanyament per a empreses d’Economia Social perquè es connectin i s’obrin als mercats internacionals. L’objectiu és fomentar la internacionalització d’aquestes entitats seguint la dinàmica exportadora que ja han adoptat moltes de les empreses del nostre país. ACCIÓ compta amb 36 oficines arreu del món. Ja es poden presentar les sol·licituds per accedir a aquest servei.
Llegiu-ne més

:: Agenda

 
Business with Social Value
Aquesta nova edició del BWSV, iniciativa solidària que busca generar possibilitats reals de contractació competitiva de negoci amb valor social, tindrà lloc al Palau de Congressos de Barcelona, l’1 de desembre.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Formació i xerrades de balanç i mercat social
La Xarxa d’Economia Solidària organitza activitats per aprofundir en el coneixement tant del marc de treball de la XES en mercat social com en l’eina de mesura d’impacte de Balanç Social.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
Per incloure notícies al butlletí, podeu enviar-les a la bústia de contacte posant en l'assumpte "Economia Social"

Altres notícies del sector

Alta Baixa Contacte
Departament de Treball, Afers Socials i Famílies

No hay comentarios: