martes, 15 de noviembre de 2016

InfoACSA Butlletí de l'Agència Catalana de Seguretat Alimentària Departament de Salut Octubre 2016 #131

InfoACSA
Butlletí de l'Agència Catalana de Seguretat Alimentària
Departament de Salut
Octubre 2016 #131
L'ACSA adapta el seu web a tauletes i mòbils
El web de l'ACSA s'adapta al disseny corporatiu de la Generalitat de Catalunya
El web de l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària Catalunya s'ha redissenyat per facilitar l'accés multicanal i multidispositiu. És a dir, s'hi pot accedir des de tot tipus de dispositius: ordinador de taula, telèfons intel·ligents, tauletes de diferents sistemes.
Llegiu-ne més

Novetats

 
No t'arrisquis amb els bolets
La Societat Catalana de Micologia i l’Agència de Salut Pública de Catalunya recorden els consells i donen recomanacions per aprendre a identificar els bolets i evitar les intoxicacions.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Salut Pública recomana collir i consumir només els bolets que se sàpiga identificar
La majoria d’intoxicacions per bolets es produeixen en l’àmbit domèstic per la confusió de bolets tòxics amb espècies comestibles.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
Informe de la UE sobre residus de plaguicides en aliments 2014
L’informe analitza els resultats de 82.649 mostres d’aliments, recollides en els 28 estats membres de la UE –incloent Croàcia per primera vegada– així com Islàndia i Noruega.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Nou document sobre l’etiquetatge precautori d’al·lèrgens
La FIAB recomana l’expressió “pot contenir [al·lergen]”.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
La Generalitat reforça el Pacte pel Celíac
Es reforça millorant la informació al consumidor i fomentant la implicació dels gremis d'alimentació i restauració.
Llegiu-ne més
shadow bottom
L’AECOSAN publica l’estudi sobre el contingut dels àcids grassos trans en els aliments a l'Estat espanyol, 2015
Les dades de 2015 s’han comparat amb els valors d’un primer estudi sobre el contingut d’àcids grassos transformats en aliments adquirits a l'Estat espanyol l'any 2010.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
Publicat l’Informe anual de 2015 sobre el Sistema d’Alerta Ràpida per a Aliments i Pinsos (RASFF)
L’Informe anual ofereix xifres detallades del tipus de notificacions, de productes, de perills i de països que han estat transmeses el 2015 pel RASFF mateix.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Nou document europeu sobre prerequisits, APPCC i flexibilitat
Document per facilitar i harmonitzar l’aplicació dels requisits de la UE sobre els prerequisits i els procediments basats en l’APPCC, i proporcionar orientacions pràctiques.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom

Legislació

 
shadow bottom
Additius alimentaris: s’autoritza l’ús de la sucralosa (E 955) com a potenciador de gust
S’autoritza com a potenciador de gust en xiclets amb sucres afegits o polialcohols.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
S’actualitza el mètode per determinar l’índex de peròxids dels olis d’oliva i dels olis de sansa d’oliva
L’actualització pretén garantir l'aplicació en l’àmbit de la Unió de les últimes normes internacionals establertes pel Consell Oleícola Internacional (COI).
Llegiu-ne més
shadow bottom
 
shadow bottom

Lluita contra el malbaratament d’aliments

 
No malbaratis: Conserva els aliments correctament
Contra el malbaratament alimentari tu hi tens molt a fer.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Nou projecte de la UE per reduir el malbaratament d'aliments a tot Europa
L'objectiu és reduir el malbaratament d’aliments a tota la Unió Europea en un 30% per a l’any 2025.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom

Publicacions

 
Reavaluació del glifosat. ACSA brief
El glifosat és un herbicida sistèmic no selectiu que només s’absorbeix per les fulles, des d’on es distribueix ràpidament a tota la planta.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Mercuri en peix
Estudi d'exposició a la població, dades de control i recomanacions per a grups vulnerables.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
shadow bottom
El crom. Estudi de dieta total a Catalunya
Nou capítol d'Elements traça en els aliments. 
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
El virus de l'Hepatitis A
Acsa brief Julio/Agosto 2016
Llegiu-ne més
shadow bottom

Receptes

 
Pa de motlle amb beguda de soja
Recepta d’Alícia apta per a al·lèrgics a l’ou i a la proteïna de la llet.
Llegiu-ne més
shadow bottom

Actes i jornades

Agenda
Propers actes i jornades
Llegiu-ne més
ACSA Respon Butlletins anteriors Avís legal
logo

No hay comentarios: