lunes, 2 de enero de 2017

Butlletí d'Economia Social i Cooperativa Departament de Treball, Afers Socials i Famílies Direcció General d'Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i l'Autoempresa Desembre 2016 #100

Butlletí d'Economia Social i Cooperativa
Departament de Treball, Afers Socials i Famílies
Direcció General d'Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i l'Autoempresa
Desembre 2016 #100
Un balanç més que positiu
Acaba l’any i cal reflexionar i fer balanç del que està donant de si aquesta nova legislatura, amb una aposta ferma i renovada per l’economia social i cooperativa, per consolidar-la com a paradigma en la transformació del model econòmic, cap a models més transparents, democràtics, equitatius i compromesos amb la societat.
Estem creant un ecosistema potent gràcies a l’esforç compartit de les administracions, les empreses, les entitats representatives, la societat, però també dels consumidors. Amb el poder que ens atorguen les nostres decisions de consum, tenim a les nostres mans, la possibilitat d’activar el “cercle virtuós del consum responsable”, afavorint les cooperatives i entitats d’economia social, perquè estan arrelades al territori, perquè aposten per valors democràtics i amb compromís social, i en definitiva perquè són les que contribueixen a enfortir la nostra societat i a crear un nou país amb més i millor feina per a tothom.
Satisfet amb la feina feta i, il·lusionat amb els nous projectes i reptes de futur, és com encarem el nou any, amb ganes d’impulsar més i millors experiències, de fer aflorar iniciatives innovadores, i de transferir arreu del territori la cooperació a tots els nivells per tal d’assolir un major impacte col·lectiu en el conjunt de l’economia i de la societat.
Aprofito també per donar les gràcies a totes les persones que al llarg d’aquest any, heu aportat experiències i continguts al Butlletí, donant a conèixer que una altra economia és real i possible, i en definitiva és el que volem per a la construcció d’un futur país.
Us desitjo Bones Festes,
Josep Vidal i Fàbrega
Director general d’Economia Social, el Tercer Sector,
les Cooperatives i l’Autoempresa
Llegiu-ne més

:: Entrevista

 
Entrevista a Judit Hidalgo
Servei Aracoop Internacional: "L'objectiu és fomentar la internacionalització de les cooperatives, fundacions, associacions, així com d'altres empreses de l'Economia Social, seguint la dinàmica exportadora que ja han adoptat moltes de les empreses del nostre país".
Llegiu-ne més
shadow bottom

:: Aquest mes parlem de...

 
Surtdecasa.cat, SCCL
"Plataforma digital amb vocació de ser un referent en la informació cultural de proximitat".
Llegiu-ne més
shadow bottom

:: Notícies

 
Consell Superior de la Cooperació (CSC)
El dia 15 de desembre, al Palau de Pedralbes, es van reunir els membres del CSC, amb l’assistència de la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa. Durant la sessió es van presentar els nous membres del Consell, i es van tractar les polítiques de l'economia cooperativa i diferent normativa que afecta a les cooperatives.
Llegiu-ne més
shadow bottom
19a Edició dels Premis Piñol
Acció Solidària Contra l’Atur atorga aquests guardons com a reconeixement a la Innovació i la Trajectòria de les entitats que treballen amb persones i col·lectius en situació d’exclusió social. Aquest any el premi a la innovació ha estat concedit a la cooperativa Central Parc i el de la millor trajectòria ha estat per a la Fundació Adsis.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
Anuari de l'Ocupació del Tercer Sector Social de Catalunya 2017
Per 3r any consecutiu, La Confederació impulsa aquesta iniciativa per conèixer l’estat, la situació i l’evolució de l’ocupació en el sector no lucratiu de serveis socials i d’atenció a les persones. Per tal de tenir una visió de tot el sector, recullen mitjançant un qüestionari dades de les entitats socials catalanes que hi vulguin col·laborar.
Participa-hi!
Llegiu-ne més
shadow bottom
Descobreix més de 45 projectes solidaris de Catalunya
La Taula del Tercer Sector Social va participar al Giving Tuesday, un moviment global, sense ànim de lucre, que promou la solidaritat. Hi va proposar diferents projectes i causes d’algunes entitats a les que representa, convidant a col·laborar per fer una societat millor.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
Lliures de pobresa, exclusió i desigualtats
La iniciativa, impulsada per Coop57, ECAS i Òmnium Cultural, és una crida a la mobilització ciutadana per contribuir a un fons econòmic de solidaritat mitjançant aportacions individuals. Els recursos obtinguts seran autogestionats sota els principis de les finances ètiques per finançar projectes de transformació i alternatives innovadores sota el paraigua de l’economia social i solidària.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Volem saber la teva opinió
Com a subscriptors del Butlletí d’Economia Social i Cooperativa us demanem que dediqueu 2 minuts a respondre aquest qüestionari. La vostra participació és molt important perquè ens permetrà conèixer el perfil del subscriptor, què n’espereu i com el valoreu. L’enquesta és anònima i la informació que recollim ens servirà per millorar i adaptar el butlletí a les vostres expectatives i a les d’altres persones que s’hi subscriguin en un futur. Us agraïm per endavant la vostra col·laboració.
Llegiu-ne més

:: Agenda

 
Emprenedoria col·lectiva
4a. edició d’estArter, un programa de formació en emprenedoria col·lectiva, que ofereix eines pràctiques, coneixements, reflexions i recursos per fer front el repte d’emprendre projectes amb vocació transformadora.
Del 20 gener a l'11 juny 2017.
Llegiu-ne més
shadow bottom
aracoop 2017
A partir de gener començaran les activitats de la nova edició del programa aracoop i podreu trobar tots els esdeveniments en aquest enllaç.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
Per incloure notícies al butlletí, podeu enviar-les a la bústia de contacte posant en l'assumpte "Economia Social"

Altres notícies del sector

Alta Baixa Contacte
Departament de Treball, Afers Socials i Famílies

No hay comentarios: