viernes, 29 de septiembre de 2017

Butlletí Jovecat Departament de Treball, Afers Socials i Famílies Direcció General de Joventut Setembre 2017 #212

Butlletí Jovecat
Departament de Treball, Afers Socials i Famílies
Direcció General de Joventut
Setembre 2017 #212
Joves amb present, país amb futur
Vols saber quines són les prioritats, els objectius, les mesures i les actuacions dels departaments de la Generalitat en matèria de joventut? Ahir el Govern va aprovar el Pla d’Actuació de Polítiques de Joventut 2017-2020 que concreta com es promou l’emancipació i es millora la vida de la joventut a Catalunya des dels àmbits que, com a jove, et poden afectar en el teu camí cap a la vida adulta. T’ho expliquem!
Llegiu-ne més

Actualitat

 
Vine al cau, vine a l’esplai, “Uns dissabtes a la tarda molt especials”
Jocs, tallers, gimcanes, música, descobertes de l’entorn, espais de reflexió i debat... tot això i molt més és allò que fa especials els dissabtes a la tarda gràcies als esplais i caus de Catalunya. Si vols viure aquesta experiència en primera persona apunta-t’hi, les entitats d’educació en el lleure ja han obert les inscripcions per aquest curs.
Llegiu-ne més
shadow bottom
El Consell Nacional de la Joventut de Catalunya crida a la participació del jovent en l’1-Oct
El Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) ha posat en marxa la campanya #VotantEsVeuClar, amb la qual fa una crida a la participació dels i les joves de cara al proper 1 d’octubre. Aquí teniu el vídeo de la campanya amb el lema "És quan votem que es veu clar". A més, després dels esdeveniments ocorreguts els darrers dies a Catalunya, el CNJC ha emès un comunicat on exposa la seva preocupació per aquests fets. Us convidem a llegir-lo i reflexionar sobre la situació actual, i si ho considereu adient, participar del moment que estem vivint, perquè com a joves teniu la capacitat d'empoderar-vos per construir un món millor.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
Convocat el Premi Jaume Ciurana a l’actuació cívica juvenil
Un any més, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies convoca els Premis de Civisme, entre els quals s’inclou el 31è Premi Jaume Ciurana a l’actuació cívica juvenil. El termini per presentar projectes és obert fins al 10 d’octubre.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Millora la presentació del teu currículum
Malauradament l’atur afecta especialment la població jove i això dificulta greument el desenvolupament del seu projecte de vida. A l’hora de cercar feina el primer pas pot ser decisiu: la confecció del teu currículum. Val la pena donar-hi un parell de voltes!
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
Forma't gratuïtament en competències digitals amb el programa "Google Activa't"!
Google ofereix formació gratuïta en competències digitals mitjançant el seu programa “Activa’t”. Cursos presencials i en línia que et serviran per ampliar coneixements i augmentar les possibilitats de trobar una feina en un món on les competències digitals són imprescindibles. T’actives?
Llegiu-ne més
shadow bottom
Estades de pràctiques en institucions europees
Una gran part de les institucions, òrgans i agències especialitzades de la Unió Europea (UE) promouen oportunitats de conèixer el seu funcionament mitjançant estades de pràctiques adreçades a universitaris, graduats o no. Amb les estades pots posar en pràctica els teus coneixements i adquirir una experiència, no només professional, sinó també de convivència amb persones d’altres països.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
Apropa cultura, trencant barreres i obrint portes
Teatres, auditoris, festivals i museus s’uneixen amb entitats del sector social per fer la cultura accessible, és la xarxa Apropa Cultura, una iniciativa que enguany celebra el seu desè aniversari. La coneixes?
Llegiu-ne més
shadow bottom
12 d’agost, Dia Internacional de la Joventut
Sabies que les persones entre 18 i 29 anys del món conformen en aquests moments la generació més nombrosa de la història? La joventut, amb aquesta dimensió i amb la seva energia i visió, té un paper fonamental en la transformació de la societat, en el desenvolupament econòmic i en el restabliment i el manteniment de la pau en els llocs on hi ha conflictes. La celebració del Dia Internacional de la Joventut, el passat 12 d'agost, vol contribuir a la promoció d’accions que potenciïn la participació del jovent en la societat i en la millora de la seva situació com a col·lectiu.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2017
Sota el lema europeu “Mobilitza't per un aire més net!” del 16 al 22 de setembre s'ha celebrat a Catalunya la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2017, a la recerca de noves formes de mobilitat més saludables.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Goodbye, Au revoir, Auf Wiedersehen, Ciao.. roaming
Des del 15 de juny d'enguany a la Unió Europea hem passat del “ja us trucarem quan tinguem wifi” al “de seguida que arribem us avisarem” gràcies a la nova normativa europea que ha eliminat les despeses per itinerància o roaming. T’aclarim algunes qüestions que necessitaràs saber si viatges per Europa i vols seguir fent servir el teu telèfon mòbil com si fossis a casa teva.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom

Recursos que t'interessen

 
El sexisme també surt de festa: desmuntem mites!
Campanya educativa per a la prevenció de les violències sexuals en espais festius. És una iniciativa de l'Observatorio Noctámbul@s, projecte de la Fundació Salut i Comunitat, realitzat juntament amb la Cooperativa de Tècniques i la il·lustradora Alba Feito.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Eines per a la prevenció de les violències masclistes amb joves des de l’àmbit local
Aquest dossier presenta el procés de treball portat a terme l’any 2016 a la comarca del Maresme per un equip de professionals que han desenvolupat les competències tècniques necessàries, bàsiques i transversals, per promoure una tasca preventiva en relació amb l’abordatge de les violències masclistes amb joves.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom

Agenda

L'HOSPITALET DE LLOBREGAT: Festival de curtmetratges per a joves MetropoL'His i GlobaL'H
Un any més arriba el Festival MetropoL’His i GlobaL’H de L’Hospitalet, un referent consolidat de l’àmbit cinematogràfic de la ciutat, dirigit per Joves per la Igualtat i la Solidaritat i impulsat per l’Àrea de Joventut i el Programa de Cooperació i Solidaritat de l’Ajuntament de L’Hospitalet.
Llegiu-ne més
LLEIDA: 14è Premi de Fotografia, 7è Premi Jove i 2n Premi Escolar
En aquesta edició es volen retratar aquelles qualitats que fan de la comarca del Segrià una terra estimada i valorada per la seva gent. Poden concórrer el Premi les fotografies originals i no premiades en altres concursos que tinguin com a referent els municipis i la gent de la comarca del Segrià.
Fins al 10 de novembre.
Llegiu-ne més
REUS: 11è Premi Idees per promoure l'ús del català
Convocat per la Regidoria de Política Lingüística de l’Ajuntament de Reus i el Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus Miquel Ventura, pretén promoure idees i projectes encaminats a potenciar l’ús de la llengua catalana en qualsevol àmbit.
Límit per a presentació dels projectes concursants: 6 d'octubre a les 14h.
Llegiu-ne més
GIRONA: El Rodamón, 6è Cicle de Tallers de Mobilitat Internacional
Nova programació del cicle de tallers en mobilitat internacional “El Rodamón”.
Llegiu-ne més
TORTOSA: Cicle de Formació Alternativa 2017
Amb la finalitat de donar a conèixer a tota la població que estigui interessada, noves formes de coneixement, habilitats i relacions socials, es porta a terme durant gairebé tot l’any el Cicle de Formació Alternativa, amb la programació de cursos que són de gran interès i amb la finalitat d'aproximar-se a altres formes d’aprenentatge sobre un ventall molt ampli de nous conceptes i temàtiques.
Fins al 24 de novembre.
Llegiu-ne més
Alta Baixa Contacte
ISSN: 2014-2447
Butlletí Jovecat

No hay comentarios: