En data 20 de juliol les autoritats Belgues van comunicar, a través del Sistema d’Alerta Ràpida per a Aliments i Pinsos de la UE (RASFF), la detecció de contingut elevat de fipronil, insecticida d'ús prohibit en animals destinats a consum, en ous provinents d'Holanda.
Hi ha hagut distribució d'ous, ovoproductes, productes processats i carn d'au a 19 estats membres
L’ou és un aliment sensible a la contaminació i la multiplicació bacteriana. La contaminació dels ous pot provocar malalties que es manifesten amb símptomes digestius com els vòmits i les diarrees.
La majoria de toxiinfeccions alimentàries (TIA) produïdes pels ous es podrien evitar si es respectessin els següents consells...
S’exposen un conjunt de consells que cal tenir en compte per evitar riscos innecessaris en consumir mol·luscs. Es desaconsella totalment recol·lectar-los per consum propi.
La nevera és un aliat imprescindible per garantir aliments segurs. S’ha de mantenir a una temperatura de 5 ºC o inferior. Però també l’ordre dins de la nevera és molt important per millorar la conservació dels aliments perquè la temperatura a l’ interior de la nevera no és homogènia en totes les parts.
No hay comentarios:
Publicar un comentario