lunes, 2 de octubre de 2017

Butlletí d'Economia Social i Cooperativa Departament de Treball, Afers Socials i Famílies Direcció General d'Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i l'Autoempresa Setembre 2017 #108

Butlletí d'Economia Social i Cooperativa
Departament de Treball, Afers Socials i Famílies
Direcció General d'Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i l'Autoempresa
Setembre 2017 #108
Treballem pels nous drets
La globalització i la voracitat del model capitalista incideix directament i de forma intensa a la realitat social de les persones més vulnerables, generant un diferencial cada cop més profund entre les classes benestants i les persones que no disposen de recursos o aquests, són insuficients per cobrir les necessitats bàsiques.
La resposta per part de les majories socials i democràtiques passa per impulsar canvis en relació al futur social i polític del nostre país, canvis per construir una alternativa sobiranista i d’esquerres, una alternativa que ens ha permès conquerir “un nou dret social”, la Renda Garantida de Ciutadania (RGC) un compromís de caràcter global que minimitza els efectes de la pobresa a curt i mig termini. Perquè volem ser un país referent a l’hora de combatre les desigualtats, i de garantir que tothom disposi de les condicions necessàries per viure.
Es tracta, d’una iniciativa ciutadana, aprovada pel Parlament de Catalunya, que hem posat en marxa fa tot just quinze dies i, que garanteix uns ingressos mínims als ciutadans majors de 23 anys empadronats a Catalunya, amb residència efectiva durant els dos darrers anys, que no disposin d’ingressos, rendes o recursos mínims durant els sis mesos anteriors a la sol·licitud.
Una mesura indispensable per a la construcció d’una societat més lliure, socialment avançada. Perquè estic convençut que l’alliberament polític i social han d’anar de la mà i, per això em sento orgullós de l’avenç imparable d’un país que lluita incondicionalment per la seva llibertat i, que a la vegada, defensa dels drets socials i referma el compromís de continuar lluitant contra les desigualtats, promovent l’apoderament de les persones.

Josep Vidal i Fàbrega
Director general d’Economia Social, el Tercer Sector,
les Cooperatives i l’Autoempresa
Llegiu-ne més

:: Entrevista

 
Entrevista a Xavier Palos
"Tot aquest material ens ajuda a conèixer la història però amb una mirada prospectiva i així ajudar al present del cooperativisme i sobre tot anar planificant el futur".
Llegiu-ne més
shadow bottom

:: Aquest mes parlem de...

 
Diari Jornada, SCCL
Cooperativa mixta de treballadors i consumidors, que han impulsat un nou mitjà de comunicació generalista i independent.
Llegiu-ne més
shadow bottom

:: Notícies

 
Pacte per la Reforma Horària
Entitats d’Economia Social van participar, entre les 110 entitats i institucions, en la signatura del Pacte per la Reforma Horària. Una iniciativa que vol impulsar els canvis horaris per gaudir de més llibertat en la gestió del nostre temps.
Llegiu-ne més
shadow bottom
AMPANS obrirà un Caprabo a Manresa
Serà el primer supermercat de Catalunya gestionat íntegrament per persones amb discapacitat. Per altra banda, també han iniciat la comercialització en els seus supermercats dels productes que elabora AMPANS.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
Un pas endavant amb les “falses cooperatives”
Els treballadors de càrnia TAIC gaudeixen de vacances pagades per primer cop fruit de l’aplicació de la llei de cooperatives que indica que com a mínim els treballadors de les cooperatives que operen per compte d’altri gaudiran d’unes condicions laborals i salarials equivalents a les del conveni sector per al qual treballen.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Eleccions a la Taula del Tercer Sector
Les 35 entitats membres de la Taula del Tercer Sector hauran d’escollir una nova presidència i una nova Junta Directiva mitjançant un procés electoral que es celebrarà el 10 d’octubre.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
Beques per a persones sòcies i treballadores de cooperatives
La Fundació Seira promou un programa de beques que persegueix l'objectiu de contribuir a la millora de les competències professionals de les cooperatives de treball. Les sol·licituds s'han de fer a través d’aquesta adreça de correu electrònic.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Cooperativa d’alumnes Handwork
És el motor de treball dels nois i noies de l'Aula Oberta de l'Institut Antoni Cumella de Granollers. Gràcies al projecte de cooperativa d’alumnes aquests milloren l'assistència al centre, la puntualitat, l'autoestima, el compromís mutu,... i descobreixen les seves capacitats. Ara busquen finançament, amb l’ajuda de la Fundació Bofill, que els permeti redactar el projecte didàctic i crear un web col·laboratiu per replicar la iniciativa a altres centres.
Llegiu-ne més

:: Agenda

 
Subvencions Capitalcoop
Recordem que fins el 31 d'octubre estarà oberta la convocatòria de subvencions per a la capitalització de cooperatives i societats laborals (Capitalcoop).
Llegiu-ne més
shadow bottom
Ajuts Garantia Juvenil
S’obre la convocatòria per a la concessió de subvencions per afavorir l’autoocupació de joves inscrits al Programa de Garantia Juvenil. El termini per presentar sol·licituds és fins al 10 d’octubre.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
Fusionem les agendes!
A partir d’ara a l’agenda d’aracoop trobareu també les activitats, tallers, cursos i actes dels Ateneus Cooperatius.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Premis Solidaris ONCE Catalunya 2017
Aquests guardons són un reconeixement a la solidaritat catalana. Els guanyadors són: Fundació Arrels, Jaume Marí Pàmies, Tallers Gaudí, ‘L’Olot, a Ràdio Olot’ i Ajuntament El Prat de Llobregat. L’acte de lliurament serà el 5 d’octubre.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
Social Business City Barcelona
Ofereix participar a la 2a edició del Laboratori de Co-creació dirigit a qualsevol persona amb ganes d’emprendre i desenvolupar un projecte amb impacte social. El programa s’iniciarà el 5 d’octubre i finalitzarà al mes de març.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Per incloure notícies al butlletí, podeu enviar-les a la bústia de contacte posant en l'assumpte "Economia Cooperativa"

Altres notícies del sector

Alta Baixa Contacte
Departament de Treball, Afers Socials i Famílies

No hay comentarios: