viernes, 13 de octubre de 2017

Flash TicSalut #105

FlashTicSalut

Dona't d'alta al butlletí Flash TicSalut
11 D'OCTUBRE, 2017

#105

Tots els números

Tecnologia i les seves tendències per a la societat segons Accenture Research

Cada any, Technology Vision s’associa amb la consultora internacional Accenture Research per a poder identificar els desenvolupaments emergents de les tecnologies de la informació que tindran major impacte en els pròxims cinc anys. Enguany, s’ha publicat un article relacionat amb les cinc tendències que destaquen la importància de la tecnologia per a la societat. En comptes de debatre sobre com la societat s’adapta a la tecnologia, el focus de l’article es basa en com donar forma a la tecnologia per tal de que s’adapti a nosaltres.

La Fundació TIC Salut Social crea un Observatori de serveis d’innovació al voltant de la imatge mèdica digital

La imatge mèdica digital és una prestació transversal que abasta a tots els àmbits de la salut, des de la prevenció i l’atenció sanitària, fins a la recerca, la innovació, o la docència, i el seu ús adequat i compartit suposa una major seguretat pels pacients i una millora pels professionals, en definitiva, per tot el conjunt del sistema sanitari. La Fundació TIC Salut Social com a referent dins del Sistema Català de Salut en innovació, desenvoluparà una nova línia de treball específica per la cerca de noves iniciatives, basades en Deep-learning, Machine-learnig, E-learning i analítica d’imatge.

Una estratègia d’e-Salut per a Irlanda

“L’e-Salut pot beneficiar ciutadans, pacients, professionals assistencials però també a organitzacions i autoritats públiques. L’e-Salut, quan s’aplica efectivament- proporciona una salut centrada en el ciutadà, que esdevé més orientat, efectiu i eficient i ajuda a reduir errors, així com també la durada de l’hospitalització. Facilita inclusió socio-econòmica i equitat, calitat de vida i apoderament del pacient mitjançant una major transparència, accés als serveis i a la informació i l’ús de la web 2.0 per a la salut”. European Union eHealth Action Plan 2012-2020

L’accessibilitat digital a l’m4Social Day

m4Social és una iniciativa que fomenta el valor social del mòbil per a persones i comunitats. Aquest any el m4Social Day 2017 es planteja com una jornada per tractar l'estat, el grau de coneixement i el futur de l'accessibilitat digital. La jornada se celebrarà a l'Imagina Centre Audiovisual - Mediapro (Diagonal, 177, Barcelona), el 25 d'octubre.

Nova iniciativa: Totes les pàgines web d'interès per l'infermera unificades en un escriptori virtual

A través de l’aplicació de Symbaloo, les infermeres ja poden accedir al seu escriptori virtual des de qualsevol ordinador, telèfon mòbil o tableta amb connexió a internet. No es necessari instal•lar res, només s’ha d’accedir a l’enllaç de l’escriptori virtual de la infermera.

Entrevista

Entrevistem al Sr. August Mabilon, expert en transformació organitzativa basada en les dades
"Només amb inversió en tecnologia no es produeix un canvi social"
El Sr. August Mabilón és soci de SDG Group, empresa europea especialitzada en analítica de dades. Expert en transformació organitzativa basada en les dades, que acumula una dilatada experiència dins l’àrea de la consultoria i en administració electrònica, interoperabilitat i gestió del canvi dins del sector públic. Tota aquesta activitat la compagina amb el món acadèmic impartint docència a universitats de l’àmbit estatal i internacional.
Amb aquest background l'entrevistem per analitzar la transformació digital i de processos dels sectors salut i social, la necessitat d’adaptar-se als nou canvis que estem vivint i conèixer cap a on es projecta el rumb dels pròxims anys.

Estàndards i Interoperabilitat

Publicat el butlletí del tercer quadrimestre de SNOMED International
Aquest mes s’ha publicat el butlletí del tercer quadrimestre de SNOMED International (IHTSDO), amb les novetats més destacades relacionades amb l’estàndard semàntic SNOMED CT. 

No hay comentarios: