martes, 19 de febrero de 2019

Butlletí e-Escoles Verdes Programa Escoles Verdes Departament de Territori i Sostenibilitat. ISSN 2014-4059 Febrer 2019 #116

Butlletí
e-Escoles Verdes
Programa Escoles Verdes
Departament de Territori i Sostenibilitat. ISSN 2014-4059
Febrer 2019 #116
"No hi ha acció efectiva sense comunicació eficaç"
José Manuel Campa. Polític i economista.
Som Natura i els 20 anys del Programa escoles verdes.
Per celebrar els 20 anys del Programa escoles verdes i amb motiu de l’exposició Som natura, coproduïda pel Departament de Territori i Sostenibilitat i el Museu de Ciències Naturals de Barcelona, que pretén conscienciar sobre la pèrdua de biodiversitat i la necessitat d'actuar per revertir-la, convidem als centres educatius, a l’alumnat i a les famílies a dur a terme, al llarg de tot el curs, accions per a la conservació de la biodiversitat perquè les compartiu a través de les xarxes socials (Twitter, Facebook, Instagram...) amb els hashtags o etiquetes:
#SomNatura #escolesverdes #actuem
Des d’ara i fins final de curs, anirem recollint i fent la difusió de les vostres accions.
Llegiu-ne més

Us expliquem

 
L’escola verda de Navàs el Col·legi Sant Josep candidata al X Premi Europeu de la Prevenció de Residus.
L’Agència de Residus de Catalunya (ARC) ha presentat el projecte Sustainable Art alphabet creat per cinc escoles de Catalunya, Finlàndia, Grècia, França i els Països Baixos dins la categoria de Cooperació entre regions dels premis Europeus de Prevenció de Residus.
Llegiu-ne més
shadow bottom

Les escoles parlen...

 
La Setmana Europea de la Prevenció de Residus a l’Escola Garbí- Pere Vergés d’Esplugues de Llobregat (Baix Llobregat).
La setmana del 21 de gener, amb motiu de la celebració de la Setmana de la Prevenció de Residus, l’Escola Garbí-Pere Vergés ha realitzat diverses activitats transversals implicant a l’alumnat de batxillerat, primària i cicle infantil. Una mostra d’aquestes activitats és el conte “El viatge de l’ampolla Bruna“, escrit i il·lustrat per alumnat de diferents etapes que es va explicar a totes les aules.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Accions per evitar l’excès de plàstics de l’Escola Montseny de Sant Just Desvern (Baix Llobregat).
L’alumnat de 3r de primària ha treballat durant el primer trimestre d’aquest curs un projecte d’investigació sobre els animals d’aigua dolça i salada que els ha portat a conèixer els efectes de la contaminació per plàstics del seu hàbitat i a prendre mesures per transformar la realitat: fer una campanya de sensibilització i demanar als supermercats la reducció de l‘ús d’envasos plàstics.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
L'escola Macià-Companys d'Agramunt (l'Urgell) contra el malbaratament alimentari.
El primer trimestre d'aquest curs l'escola en col·laboració amb l'Associació Espigoladors ha treballat amb l’alumnat de 5è curs el malbaratament alimentari dins l'àrea de valors. La proposta dels Espigoladors ha motivat l'alumnat a proposar accions per fer front al problema del malbaratament alimentari. A més, han participat al concurs de contes il·lustrats #ElMenjarNoESLlença organitzat per l'associació resultant finalista amb el conte "Fruites en perill".
Llegiu-ne més
shadow bottom
L’Institut Seròs (Segrià) participa a la Marató de Tv3.
El 14 de desembre l’alumnat del centre ha elaborat, per una banda, oli aromàtic i sal d'herbes amb productes de l’hort escolar i, per altra, sabó artesà amb oli reciclat amb l’objectiu de vendre’ls al mercat i col·laborar amb la Marató.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
5a edició de la Bricofesta de l’Escola Vall del Ges de Torelló (Osona).
El dissabte 10 de novembre s’han reunit més de 80 persones entre famílies, mestres i alumnat en aquesta jornada organitzada per l’AMPA. S’han elaborat jocs per al pati, una caseta i una botiga amb fustes i palets. A més, s’ha construit un jardí vertical amb palets i torratxes i rodes reciclades pintades i instal·lat lupes d’observació a l’hort.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Dia Mundial de l’educació ambiental a l’Institut els Alfacs de Sant Carles de la Ràpita (Montsià).
El 25 de gener l’alumnat del CFGS Educació i Control Ambiental (ECA) ha organitzat l’Ecogimcana del delta de l’Ebre per celebrar el Dia Mundial de l’Educació Ambiental. Els equips formats per l’alumnat de l’Escola d’Aqüicultura han competit mostrant tant els seus coneixements sobre el Delta. 
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
L’institut Vescomtat de Cabrera d’Hostalric (la Selva) vol ser punt de recollida d’oli domèstic.
Enguany, l’institut Vescomtat de Cabrera s‘ha posat com a objectiu esdevenir punt de recollida selectiva d’oli domèstic, tant a la seu d’Hostalric com a la de Breda. L’any passat a Breda ja es va iniciar la recollida en col·laboració amb l’Ajuntament i l’Associació Montseny-Guileries. 
Llegiu-ne més
shadow bottom

Fem xarxa

 
Jornades temàtiques per a professorat a Osona: l‘hort escolar.
El dia 12 de gener l’escola Pompeu Fabra de Manlleu ha acollit la jornada de formació sobre hort i compostatge escolar. Les mestres de l’escola Pompeu Fabra de Manlleu han presentat el projecte d’hort i ecoaula i, han compartit recursos i potencialitats didàctiques perquè l’hort esdevingui un procés d’aprenentatge participatiu al centre educatiu.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Jornades temàtiques per a professorat a Osona: energies renovables.
El dia 26 de gener, coincidint amb el Dia Mundial de l’Educació Ambiental ha tingut lloca al Centre Cívic Can Pau Raba de Vic una presentació teòrica sobre les energies renovable i una visita guiada a aquest edifici eficient energèticament. A continuació les mestres del col·legi FEDAC Súria han presentat l’experiència “l’energia que mou Súria.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom

Recursos

 
La conservació del llop
Proposta didàctica elaborada per l’entitat ambiental GREFA destinada a l’etapa d’ESO i de Batxillerat entorn de la conservació del llop.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Recursos educatius al voltant dels Objectius per al desenvolupament sostenible (ODS).
Materials didàctics per a secundària del projecte "El desafío de los ODS en secundaria“ del Programa docent per al desenvolupament del Ministeri d’Educació.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
Fitxes de plantes per a horts verticals escolars
Material en forma de fitxa elaborat per l’Ajuntament de Barcelona amb informació sobre les plantes més apropiades per als horts verticals i la biodiversitat que atreuen o repel·leixen.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Activitats gratuïtes a Cosmocaixa
Com cada any CosmoCaixa presenta unes activitats gratuïtes a les escoles verdes. Aquest curs 18-19 podeu gaudir dels tallers de “Tintín i la Lluna”, “Miralls. Dins i fora de la realitat” i també una sessió de Planetari. Podeu fer la reserva a l’enllaç i demanar el codi a la vostra assessoria.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
Visites gratuïtes al Laboratori de la Llum Sincrotó Alba.
Podeu concertar la visita a aquesta infraestructura científica situada a Cerdanyola del Vallès per a alumnat de 4t d‘ESO, Batxillerat i cicles formatius de grau mitjà a l’enllaç.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Descomptes a les sortides “Apropa’t al Camp”
Visites escolars de descoberta de l’agricultura al Delta del Llobregat organitzades per l’Ajuntament del Prat de Llobregat amb descomptes per a escoles verdes.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom

Enllaços d'interès

TwitterImprimeix
Alta Baixa Contacte Butlletins anteriors
ISSN: 2014-4059
logo_generalitat

No hay comentarios: