miércoles, 13 de febrero de 2019

Mostrafilmsdones.cat - La Mostra arrenca amb l'estrena de Las cinéphilas

La proliferació de pantalles unipersonals no és més forta que la perseverança de les sis dones jubilades que protagonitzen Las cinéphilas per mantenir viva la flama del ritual col·lectiu d'anar al cinema. Que un dels temes fonamentals d'aquest documental sigui la soledat no és una paradoxa. Unides per la mà que María Àlvarez els tendeix amb la seva òpera prima, aquestes cinèfiles d'Uruguay, Argentina i Espanya, descorren el teló de la seva vida i del seu món interior, on les pel·lícules, els records i la vida diària formen part d'un tot que ens permet reconèixer la intel·ligència, l'humor i, en definitiva, la vellesa d'aquestes dones més enllà dels estereotips.

La directora i crítica Anna Petrus presentarà la pel·lícula i encetarà la conversa via Skype amb la directora que seguirà a la projecció.

Documentalistes llatinoamericanes
15 de febrer a les 20.00 h als Cinemes Girona.
Amb la col·laboració de Casa Amèrica Catalunya i Cinemes Girona.

 
Més sobre el programa

Els IV Manifestos Fílmics Feministes arriben a Tabakalera. Entre el 22 de febrer i el 14 d'abril aquest programa que aborda el riure com a la primera transgressió feminista, es podrà veure a al centre cultural donostiarra. La primera sessió serà presentada per Marta Nieto i Marga Almirall.
Més informació a www.mostrafilmsdones.cat

Consulteu l'arxiu històric de films i realitzadores a arxiu.mostrafilmsdones.cat
Seguiu-nos a
Subscriviu-vos al butlletí




No hay comentarios: