miércoles, 19 de noviembre de 2014

# 98 InfoJustícia Departament de Justícia ISSN 2014-2218 | DL B. 14104-2012

# 98
InfoJustícia
Departament de Justícia
ISSN 2014-2218 | DL B. 14104-2012
imatge capçalera
Dimarts, 18 de novembre de 2014Imprimeix

Recursos

  • e-justicia
  • Mediació
  • facebook
  • cire
  • Lexcat
  • Tricentenari

:: Actualitat

El Departament de Justícia signa un conveni amb el Col·legi de Psicòlegs de Catalunya i un altre amb el Col·legi de Treball Social de Catalunya per a la gestió del Servei d'Informació Mediadora
El Departament de Justícia va signar dos convenis de col·laboració per a la gestió del Servei d'Informació Mediadora a través del Col·legi de Psicòlegs de Catalunya i del Col·legi de Treball Social de Catalunya. La signatura té per objectiu impulsar i difondre a Catalunya la mediació com a mètode de resolució de conflictes familiars i civils, en col·laboració amb el Centre de Mediació de Dret Privat de Catalunya.
El conseller de Justícia, en el marc de la conferència «Els col·legis professionals en l'Estat propi», va dibuixar les línies mestres que haurien de tenir els col·legis professionals en un Estat propi. Germà Gordó va afirmar que una de les mesures que s'haurien d'impulsar en aquest sentit seria la de «delegar competències de l’Administració per aprofitar tot allò que ja té de bo la societat», atès que els col·legis «ja són corporacions de dret públic, amb implantació i arrelament al territori i amb excel·lents professionals» al servei de professionals i ciutadans.

El conseller també va destacar que, si Catalunya tingués un Estat propi, «impulsaríem el mateix Projecte de llei de col·legis professionals que hem tirat endavant corporacions i Govern».
Més informació
La defensa de les constitucions de Catalunya. El Tribunal de Contrafaccions (1702-1713)
En el marc dels actes commemoratius del tricentenari, el Departament de Justícia juntament amb la Comissió de Commemoracions hi participa amb l’edició del llibre La defensa de les constitucions de Catalunya. El Tribunal de Contrafaccions (1702-1713). Aquest llibre, especialment encarregat als investigadors Josep Capdeferro i Eva Serra, és un volum de 166 pàgines, amè i alhora rigorós que aprofundeix en el funcionament i en els casos resolts pel Tribunal.
Per donar a conèixer l’obra, el Departament de Justícia ha organitzat unes sessions divulgatives a diferents llocs del territori, on els autors comentaran la significació i el paper del Tribunal.
Més informació
Sessió d'investigació «Avaluació del Programa Límits de justícia juvenil»
El proper 9 de desembre tindrà lloc al Centre d'Estudis i Formació Especialitzada una nova sessió d'investigació en què es presentarà l'avaluació que s'ha fet del Programa Límits per identificar les fortaleses i els aspectes que cal millorar del seu funcionament així com també per determinar la seva efectivitat i eficàcia. La presentació d'aquesta avaluació serà a càrrec de Màrius Martínez Muñoz i Laura Arnau Sabatés, professors del Departament de Pedagogia Aplicada de la Facultat de Ciències de l'Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona.

El Programa Límits és una proposta estructurada d'intervenció preventiva de caire selectiu amb grups de famílies de joves entre 14 i 18 anys que passen pel circuit de la justícia juvenil.

Per assistir-hi, cal fer la inscripció en línia fins al 7 de desembre.

Més informació
El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya núm. 6752, de 18 de novembre, ha publicat l’edicte de 12 de novembre, pel qual se sotmet a informació pública l'Avantprojecte de llei de l'Acadèmia de Catalunya. Aquest Avantprojecte crea l’Acadèmia de Catalunya com una corporació de dret públic, amb la finalitat de promoure la investigació, divulgar, assessorar i cooperar amb entitats públiques i privades de tot tipus en matèries d’interès acadèmic.

El termini per presentar-hi al·legacions i observacions és del 19 de novembre al 5 de desembre de 2014. Es poden trametre per correu electrònic a l'adreça dgdej.dj@gencat.cat.
 Més informació
Presentació de la publicació «El mapatge del conflicte»
El passat 11 de novembre es va presentar durant el decurs de la VIII Jornada de Mediació Penal Juvenil la publicació El mapatge del conflicte. Teoria i metodologia. Aplicació pràctica en justícia juvenil. L'obra fa una aportació substancial amb una proposta metodològica, el mapatge del conflicte, que millora el procés tradicional d'intervenció del mediador penal en justícia juvenil, perquè el posiciona, també, com a operador de conflictes. Això el dota de més i millors possibilitats d'intervenció. El llibre amplia les possibilitats que s'havien ofert fins ara des del Programa de mediació i reparació, i enriqueix l'abordatge de les diverses casuístiques dels infractors i les víctimes atesos pels equips tècnics.

Més informació

No hay comentarios: