jueves, 13 de noviembre de 2014

TicSalut


TicSalut
Generalitat de Catalunya - Departament de Salut

FlashTicSalut

Dona't d'alta al butlletí Flash TicSalut


NOVEMBRE 2014

#73

Tots els números

Apunta’t la data: el 19 de desembre la Fundació TicSalut presentarà el Mapa de Tendències 2014

Un any més, la Fundació TicSalut us convida a la presentació del Mapa de Tendències en TIC i salut 2014 que se celebrarà el proper 19 de desembre. Durant la jornada, la Fundació donarà a conèixer els resultats de l'enquesta en TIC i salut, es parlarà del Pla mestre de mobilitat i s'explicaran diferents experiències en atenció no presencial i TIC. L'acte es durà a terme a l'Auditori del TecnoCampus Mataró-Maresme entre les 9 i les 14 h, i hi esteu tots convidats.

El model d’atenció no presencial està ara disponible com a llibre electrònic

La nova edició converteix el document, que pretén facilitar la relació entre els professionals de l'àmbit sanitari i els ciutadans de Catalunya mitjançant les TIC, en una eina útil i atractiva tant pel pacient com pel professional. D'aquesta manera és fan patents els objectius del MANP: millorar i facilitar l'accés al sistema sanitari, promoure l'eficiència i la comoditat, i modular la demanda assistencial.

Trencant els mites sobre l’aplicació de les TIC als serveis sanitaris

Per tal de poder tirar endavant la implementació de les TIC al sistema sanitari actual és important conèixer les preferències i necessitats dels pacients i usuaris. Un qüestionari analitza si els mites sobre l'ús de les noves tecnologies pels usuaris dels serveis sanitaris són infundats, i amb els resultats ha estat capaç de trencar mites com ara la creença de que només gent jove fa servir noves tecnologies.

Entrevista


Doctor, especialista en comunicació i noves tecnologies i consultor de l'OMS.
Jordi Serrano, fundador d'UniversalDoctor
Creador del Projecte UniversalDoctor per la millora de la comunicació entre professionals de la salut i pacients mitjançant les TIC. La seva aplicació UniversalDoctor Speaker, que compta amb el suport de la Fundació TicSalut, ha guanyat el premi World Summit Award (WSA) mobile patrocinat per les Nacions Unides. L’app serveix per connectar de manera intuïtiva pacients i professionals, i facilitar el tractament i prescripció de medicines en tretze idiomes. WSA-mobile premia cada any el contingut mòbil més innovador, i el passat 29 d’octubre va fer públics els guanyadors de 2014.

No hay comentarios: