miércoles, 23 de septiembre de 2015

# 116 InfoJustícia Departament de Justícia - gencat.cat

# 116
InfoJustícia
Departament de Justícia
ISSN 2014-2218 | DL B. 14104-2012
imatge capçalera
Dimarts, 22 de setembre de 2015Imprimeix

Recursos

  • e-justicia
  • Mediació
  • facebook
  • cire
  • Lexcat

::Actualitat

Els departaments d'Interior i Justícia amplien i reforcen la coordinació en els casos de víctimes de violència masclista
El director general de la Policia, Albert Batlle, i el director general d’Execució Penal a la Comunitat i de Justícia Juvenil, Joaquim Clavaguera, van signar un acord que reforça la coordinació en matèria de prevenció i lluita contra la violència masclista, la violència domèstica i altres violències greus. Aquest acord té per objectiu millorar l’atenció, el seguiment i la protecció de les víctimes d’aquests delictes.
Més informació
El conseller Germà Gordó anima els nous jutges destinats a Catalunya a conèixer el català «per poder donar un bon servei al ciutadà»
El conseller de Justícia va rebre els nous jutges i jutgesses destinats a Catalunya pertanyents a la 65a promoció de l’Escola Judicial i els va remarcar la importància de conèixer el català «per poder donar un bon servei al ciutadà» quan aquest es dirigeixi a l’Administració de justícia. Així mateix, va recordar els eixos principals de treball en matèria d’Administració de justícia en els quals treballa el Departament: el Pla d’equipaments judicials 2014-2020, el Pla d’implementació de les tecnologies de la informació i la comunicació i la implantació de la nova oficinal judicial.
Més informació
El Departament de Justícia amplia l'oficina i la plantilla del Jutjat Mercantil de Girona per alleugerir la càrrega de treball que suporta
El Departament de Justícia ha habilitat la sala de vistes del Jutjat Mercantil de Girona per convertir-la en una nova oficina judicial, a la qual ha destinat personal de reforç de l’Administració de justícia, amb l’objectiu de pal·liar la gran càrrega de treball que pateix aquest jutjat. La creació d’aquesta nova oficina ha estat possible gràcies a l’acord a què van arribar la Sala de Govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i el Departament de Justícia.
Més informació
Infraestructures. cat va publicar l’adjudicació de la modificació del projecte de construcció de l’edifici judicial de Tortosa a l’empresa Josep Camps Povill & Olga Felip Ordis Espanyola (UTE), per un import de 276.000 euros amb un termini d’execució del nou projecte de cinc mesos i mig.
Pel que fa a Tarragona, es va adjudicar la modificació del projecte de construcció del Fòrum de la Justícia, per un import d'1.228.552,94 euros, a l’empresa B-720 Arquitectura, SLP & Julià Arquitectes Associats, SL (UTE), amb un termini d’execució del nou projecte de vuit mesos.
La finalitat de les modificacions és disposar d’uns projectes que donin resposta a les noves necessitats de funcionament de l’Administració de justícia i de millorar l’atenció als ciutadans.
Més informació
El Made in CIRE presenta a Expohogar les seves noves línies de tardor-hivern
L’empresa pública del Departament de Justícia Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (CIRE) va presentar al saló Expohogar la nova aposta dels productes Made in CIRE per a la temporada de tardor-hivern. Aquestes creacions tenen per objectiu donar visibilitat i prestigi a la feina que realitzen els interns als tallers productius de les presons catalanes. En aquest saló s’han pogut veure dues noves col·leccions, la «Venus» i la «Rústica», que busquen arribar a un públic més divers.
Més informació
S'obre convocatòria per a beques i ajuts en tasques d'investigació i estudis del Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada
El Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada ha publicat la convocatòria per a la concessió de beques per a la recerca, estudi i anàlisi en els àmbits de l’execució penal, la mediació penal, l’atenció a la víctima, l’Administració de justícia i el dret civil català per a l’any 2016.
El termini per presentar les sol·licituds finalitza el dia 9 d'octubre.
Més informacióSol·licituds
Un total de 16 metges forenses van iniciar el curs de capacitació en psiquiatria forense que organitza el Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (CEFJE) en col·laboració amb l’Institut de Medicina Legal de Catalunya (IMLC). Es tracta d’un curs, de dos anys de durada, que s’adreça als metges forenses destinats a l’IMLC amb l’objectiu de dotar-los de la màxima capacitació en psiquiatria forense per elaborar els informes judicials.
Més informació
El Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada va acollir durant cinc dies una delegació formada per catorze responsables dels serveis penitenciaris del Govern tunisià, que es van desplaçar a Catalunya per conèixer de prop el funcionament del sistema penitenciari català. La visita és fruit de la col·laboració del Departament de Justícia, el Ministeri de Justícia tunisià i l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional i Desenvolupament, dins del marc del Programa Masar, d’acompanyament als processos de govern democràtic en el món àrab.
Més informació
Els consellers de Salut i Justícia, Boi Ruiz i Germà Gordó, van participar en l’acte solemne d’ingrés de Víctor Grífols com a nou membre de la Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya. Durant la seva intervenció, el conseller de Justícia va posar la multinacional catalana Grífols com a exemple «de tenacitat, intel·ligència, modèstia i treball ben fet per a tots els que viuen i treballen a Catalunya».
Més informació
Sessió d'investigació sobre nous programes d’intervenció en medi obert
El proper 6 d’octubre tindrà lloc al Centre d’Estudis i Formació Especialitzada la presentació de dues investigacions que proposen nous programes d’intervenció en el medi obert de justícia juvenil i en mesures penals alternatives d’adults.
En la primera recerca, es presenta el Pla d’intervenció motivacional per a subjectes que han de realitzar un programa formatiu en matèria de violència de gènere com a mesura penal alternativa. La segona recerca té com a finalitat l’elaboració i la validació d’un programa de competències socials per a la resolució positiva de conflictes dirigit a joves que estan duent a terme una mesura de tasques socioeducatives o de llibertat vigilada en medi obert.
Per assistir-hi, cal fer la inscripció en línia fins al 4 d’octubre.
Més informació

No hay comentarios: