miércoles, 2 de septiembre de 2015

Fundació URV - Universitat Rovira i Virgili

Ajuts a la Formació

formacio de formadors

Què són les bonificacions de la formació a través de la Fundació Tripartita?

Les empreses que cotitzen a la Seguretat Social disposen d’un ajut per reduir el cost de la formació, del que es poden beneficiar els treballadors que realitzen cursos dirigits a la millora de les competències professionals.
L’empresa ha d’abonar la matrícula del curs, ja que és qui obtindrà la bonificació (reducció) en el total a cotitzar a la SS.SS en concepte de formació professional.
La quantitat exacta bonificable varia en funció del total de treballadors de l’empresa (que determina la quota) i del cost de la formació, que a la vegada depèn de variables com la tipologia d’impartició de les classes: presencials, a distància sense suport virtual, o teleformació; la durada del curs; el cost d’organització, etc.

Quins tipus de cursos són bonificables?

Tots els cursos que organitza la Fundació URV son susceptibles de bonificació. Inclosos els Títols Propis de Postgrau de la URV.
A més a més, els Títols Propis de Postgrau de la URV tenen la peculiaritat que es poden bonificar a través de la quota o com a un Permís Individual de Formació (PIF).

Què són els Permisos Individuals de Formació (PIF)?

En el permís individual de formació (PIF) l'empresa autoritza al treballador a realitzar un curs reglat reconegut amb una acreditació oficial, per exemple els títols universitaris i els títols propis de postgrau, entre d’altres tipus d’estudis.
En les bonificacions per la via del PIF la Fundació Tripartita genera un crèdit addicional al de la quota, (és a dir, no consumeix la quota assignada) si el cost salarial del permís del treballador que realitza la formació supera el 5 % del seu crèdit anual (quota).
Per la via del PIF existeix un màxim d’hores bonificables, a més de les obligacions comunes a les bonificacions dels cursos via quota, i també d’altres específiques del PIF, com és el poder demostrar,  de manera fefaent, que al menys una part del curs es desenvolupa dins de l’horari laboral habitual de l’alumne/ treballador.

Qui es pot bonificar la matrícula d’un curs a través de la Fundació Tripartita?

Els treballadors contractats per compte aliè.
Els treballadors autònoms no poden accedir als ajuts de la Fundació Tripartita, però poden desgravar la factura nominal de la seva matrícula en el curs, en la declaració de l’impost de l’IRPF.
Tampoc els treballadors de les administracions públiques, perquè tenen una via específica d’ajuts a la formació restringit per ells, que es tramita des del corresponent departament de Recursos Humans de cada organisme públic.

Com puc aconseguir que l’empresa obtingui la bonificació?

L’empresa pot delegar en la Fundació URV la gestió de la bonificació, mitjançant la signatura d’un acord d’adhesió a l’agrupació d’empreses creada a tal efecte.
El pas previ és la negociació individual entre el treballador i l’empresa, informant de la possibilitat del benefici mutu. L’empresa pagarà una matrícula (íntegra o una part), però podrà recuperar gran part del cost invertit reduint la cotització a la Seguretat Social un cop acabat el curs. A canvi, l’empresa tindrà un treballador més qualificat i competent per fer front a les necessitats del mercat, obrir noves línies de producte, innovar en la gestió, dissenyar plans estratègics, etc. (Fins i tot, en funció de la quota disponible de l’empresa pot arribar a recuperar íntegrament el cost de la matrícula).

Més informació i sol·licitud de la bonificació.

Per a més informació podeu consultar la pàgina web de la Fundació Tripartita o adreçar-vos directament al Centre de Formació Permanent, a través de l’adreça de correu electrònicbonificacio.tripartita@fundacio.urv.cat o al Tel. 977 779 950
Els alumnes i empreses interessats en la tramitació de la bonificació a través de la FURV, hauran d’emplenar eaquest formulari i enviar-lo directament a l’adreça de correu electrònicbonificacio.tripartita@fundacio.urv.cat
Els contestarem facilitat informació sobre el cost de la matrícula bonificable, i sobre les obligacions i documents que ha de facilitar l’empresa, així com del procediment detallat de la bonificació, i les opcions que els ofereix cada via en funció de les dades de cotització de l’empresa.
Per poder procedir a la gestió de la bonificació, cal haver rebut el formulari de sol·licitud i la documentació degudament complimentada 15 dies abans de la data d’inici del curs.

No hay comentarios: