miércoles, 7 de diciembre de 2016

Butlletí Jovecat Departament de Treball, Afers Socials i Famílies Direcció General de Joventut Novembre 2016 #203

Butlletí Jovecat
Departament de Treball, Afers Socials i Famílies
Direcció General de Joventut
Novembre 2016 #203
Nova regulació de les activitats d'educació en el lleure
Aquest mes de novembre ha entrat en vigor la nova regulació de les activitats d’educació en el lleure en què participen menors d’edat. Per estar al dia de totes les novetats, la Direcció General de Joventut ha elaborat una sèrie d'infografies que resumeixen les novetats més destacades de la nova regulació i ha organitzat una sèrie de sessions formatives arreu del territori per difondre el seu contingut entre tots els agents implicats: joves, federacions d’entitats i empreses de lleure, entitats locals, esportives, escoles...val la pena estar ben informat!
Llegiu-ne més

Actualitat

 
En cas de bullying truca al 116 111
Digues prou als insults, les amenaces, les agressions ... Que no t’aturi la por. Tant si estàs patint assetjament, com si ets coneixedor/a d’algun cas, truca! El telèfon funciona les 24 hores del dia els 365 dies de l’any, és gratuït i anònim.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Decideix com vols el nou Carnet Jove!
El Carnet Jove ha fet 30 anys i és el moment de pensar en el futur. Com t’imagines el nou carnet? Quines propostes o suggeriments t’agradaria fer? Obrim un període de participació fins al 15 de desembre per tal que tots els joves catalans de 12 a 30 anys digueu com voleu el nou Carnet Jove.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
Joves, canvi social i ruptura generacional, un tema a debatre
El proper 15 de desembre se celebra a Barcelona la conferència-debat gratuït i obert a tothom “Joves, canvi social i ruptura generacional”. L’objectiu és estimular el debat sobre les transformacions que està experimentant la nostra societat i el seu impacte sobre la vida dels joves.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Vols treballar al Nadal?
És possible que estiguis pensant treballar durant les festes nadalenques o, fins i tot, ho volies fer altres anys i sempre arribaves tard. Doncs, no t’ho pensis més! Ara és el moment.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
Davant la violència masclista: Rebobina. Canviem el fil de la història
El 25 de novembre es va celebrar el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones. La campanya d'enguany ens convidava a rebobinar al primer senyal d'alerta i no mirar cap a un altre lloc, perquè eradicar la violència masclista és urgent.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Amb l'alcohol menys és millor
Saps si beus massa? Alcohol i conducció. Alcohol, violència i sexe. Alcohol = festa? Fes-te respectar. Et convidem a reflexionar sobre els riscos i les conseqüències del consum d'alcohol.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
Bitbot.cat cerca vocacions tecnològiques
Amb l’objectiu de promoure l’oferta extraescolar d’activitats en l’àmbit de la programació i la robòtica, per tal de millorar les competències digitals dels nens, nenes i joves de Catalunya i fomentar el creixement de les vocacions tecnològiques neix Bitbot.cat.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Descobriu el dia a dia de les professions a les universitats catalanes
Periodisme, filologia, traducció i interpretació, geografia, arquitectura, nàutica, matemàtiques, filosofia, ciències ambientals o dret, són alguns dels estudis universitaris que ofereixen les universitats catalanes, que posen al vostre abast un ampli ventall d’activitats i tallers pràctics perquè els conegueu de més a prop.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
Els antibiòtics no curen la grip o el refredat. Fes-ne un ús responsable!
Ens ajuden a combatre les malalties infeccioses però el seu abús pot comportar l’efecte contrari. Aquí et donem les claus del problema i la importància de fer un bon ús d’aquests medicaments.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Iniciatives pel dret a l’alimentació al llarg de l'any
Després d'iniciatives com el Gran Recapte d'aliments de la setmana passada, podeu seguir col·laborant en la lluita pel dret a l’alimentació durant tot l'any mitjançant altres campanyes i entitats. Participeu!
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
Practica la solidaritat durant tot l'any!
Després de la voràgine consumista del Black Friday i el Cyber Monday, hi ha d'altres iniciatives com el Giving Tuesday que ens permeten deixar de pensar en nosaltres i pensar en els altres, especialment en els més desfavorits. Una crida global a la solidaritat que no cal que sigui flor d'un dia i que es pot practicar durant els 365 dies de l'any.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Has provat de prendre apunts amb una aplicació?
Prendre apunts és segurament la tasca més habitual que has de dur a terme cada dia com a estudiant. Has pensat en jubilar el paper i el boli i fer servir les noves tecnologies?
Llegiu-ne més
 
shadow bottom

Recursos que t'interessen

 
Odisseu. Programa per al retorn i la inserció laboral de joves al món rural
El Programa Odisseu vol promoure i facilitar el retorn del talent jove cap al medi rural, donant a conèixer als i les joves les oportunitats que hi ha als entorns rurals per a desenvolupar-hi el seu projecte professional, siguin o no originaris d’aquests.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Amb WiFox portaràs les contrasenyes WIFI d’aeroports de tot el món a la butxaca
De vegades quan arribes a un aeroport saps quan entres, però és difícil saber quan sortiràs. Per cobrir el temps d’espera segurament agafaràs el telèfon mòbil mentre prens un cafè. Ja saps quina és la contrasenya WIFI d’aquell aeroport?
Llegiu-ne més
 
shadow bottom

Agenda

TOT EL TERRITORI: XXII Concurs El Gust per la Lectura
El Servei d’Immersió i Acolliment Lingüístics de la Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya (XTEC) convoca aquest concurs basat en la lectura i treball de les obres i els dossiers didàctics corresponents.
Termini de presentació: 22 de desembre.
Llegiu-ne més
BARCELONA: Exposició dels joves fotoperiodistes de Catalunya "CLIC 2016"
Mostra dels projectes dels joves fotoperiodistes de Catalunya seleccionats en el concurs de fotografia i audiovisual Clic 2016.
Fins al 31 de desembre.
Llegiu-ne més
LLEIDA: Premi Candi Villafañe de projectes per a la promoció d’igualtat d’oportunitats i la no discriminació 2017
El premi pretén impulsar projectes i actuacions d’intervenció en el territori que fomentin la igualtat d’oportunitats en diferents àmbits com infància i adolescència, igualtat de gènere, gent gran, persones amb discapacitat física, psíquica o sensorial, persones excloses socialment o amb risc d’exclusió, etc.
Termini de presentació: 30 de desembre.
Llegiu-ne més
REUS: Parelles TIC
Projecte intergeneracional, a través del qual joves ajuden persones grans a formar-se i relacionar-se amb les noves tecnologies.
Llegiu-ne més
GANDESA: XXII Premi de Fotografia de la Terra Alta
22è Premi de Fotografia de la Terra Alta, en les categories lliure i indrets de la Terra Alta.
termini d’admissió: 30 de desembre de 2016.
Llegiu-ne més
GIRONA: Gimcana Cívics amb la llengua
Concurs que pretén fomentar el coneixement de l'entorn. Una gimcana oberta a tota la ciutadania i a la qual s'hi ha de participar en parella.
Termini de presentació: 14 de desembre.
Llegiu-ne més
Alta Baixa Contacte
ISSN: 2014-2447
Butlletí Jovecat

No hay comentarios: