martes, 18 de abril de 2017

Butlletí e-Escoles Verdes Programa Escoles Verdes Departament de Territori i Sostenibilitat. ISSN 2014-4059 Abril 2017 #98

Butlletí
e-Escoles Verdes
Programa Escoles Verdes
Departament de Territori i Sostenibilitat. ISSN 2014-4059
Abril 2017 #98
"Quan no puguis canviar el que veus, canvia la teva mirada... i després veuràs"
 Shelley Carson
Fòrum territorial d’Escoles Verdes d’Osona i el Ripollès
Un total de 87 alumnes i 40 mestres i professorat han participat a la trobada d’intercanvi d’experiències que es va celebrar al castell de Montesquiu el passat 14 de març. El professorat va tenir l’oportunitat de gaudir de la ponència sobre canvi climàtic que va presentar en Salvador Samitier, director de l’Oficina Catalana de Canvi Climàtic mentre els alumnes feien un itinerari per l’entorn del Parc i es feia un exercici de recerca i reflexió sobre els efectes del canvi climàtic a la natura.
Llegiu-ne més

Us expliquem

 
Fòrums territorials d’Escoles Verdes de primària i secundària de les terres de Lleida al camp d’aprenentatge de les Obagues (Juneda)
Els dies 20 i el 27 de març van tenir lloc els fòrums de primària i secundària respectivament amb 175 persones de 32 centres al primer i amb 66 persones de 12 centres al segon. Les dues jornades es van centrar en un mercat d’intercanvi d’experiències entre l'alumnat i el professorat que va continuar amb dinàmiques que promovien la reflexió i la creativitat dels participants. 
Llegiu-ne més
shadow bottom
Sorteig d’un taller de natura entre les escoles participants en la Setmana de la Natura
Enguany la Setmana de la Natura, que se celebrarà del 2 a l’11 de juny de 2017, vol portar la natura a les escoles i premiar aquelles que hi participen i donen visibilitat a la vostra implicació. Si a la vostra escola cuideu l’hort, poseu caixes niu, aneu a restaurar una font o a descobrir la natura propera, podeu organitzar una activitat durant la Setmana de la Natura.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom

Les escoles actuen

 
L’escola La Sardana (Badia del Vallès) celebra el Dia Mundial de l’aigua
L’escola va participar, el mes de març, al concurs proposat per l’ACA (Agència Catalana de l’Aigua) amb els dibuixos elaborats per l’alumnat de primària amb la finalitat de reflexionar sobre la importància de l’aigua i sota el lema “l’aigua ens mou”. També es va fer un taller a l’hortimecres ben relaxant amb les ampolles de la calma. 
Llegiu-ne més
shadow bottom
El col·legi Petit Món Felisa Bastida (Castelldefels) construeix un hotel d’insectes
Aquesta escola ha decidit construir un hotel per afavorir la presència dels insectes que són uns aliats vitals per a la vegetació, per l’elevat valor pedagògic que aporten en poder-los observar de prop i també per la possibilitat creativa en la seva construcció. 
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
La llar d’infants municipal l’Abellerol (Collbató) celebra una jornada familiar per millorar el pati
El diumenge 2 d’abril es van trobar les famílies que es van agrupar en quatre tallers per millorar els espais del pati: els troncs d’arbres, la cuineta amb pales, els tipis i les parets musicals. Va ser una jornada de treball amb un elevat nivell de participació de les famílies.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Xerrada “Residu zero a casa” a l’lnstitut Baix Empordà (Palafrugell)
En aquesta xerrada l’Esther Peñarrubia (doctora en Enginyeria Agrònoma) donava a conèixer les bases del moviment Residu Zero i a sensibilitzar a l’alumnat per generar els mínims residus possibles.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom

Fem xarxa

 
Fòrum Territorial d’Escoles Verdes a la Selva del Camp
El 23 de març, 97 participants de 21 escoles de les comarques del Baix Camp i el Priorat, es van trobar a la Selva del Camp per intercanviar i compartir experiències d’escola verda. La trobada, que va començar al Castell de Paborde, va incloure, a més a més, la presentació de la comissió d’escola verda local i la instal·lació de caixes niu a la Rasa d’en Ferrater del municipi.
Llegiu-ne més
shadow bottom
L’escola Can Llobet (Barberà del Vallès) visita l’escola La Sardana (Badia del Vallès)
Dues escoles verdes del Vallès Oriental van compartir projectes per fomentar el treball en xarxa entre els dos municipis veïns. Can Llobet celebrava “La Setmana de la Ciència” i va visitar el laboratori de La Sardana ja que tenen previst crear un laboratori nou al seu centre. El resultat de la trobada va ser molt satisfactori per a la l’alumnat i també per al professorat.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom

Recursos

 
shadow bottom
La maleta de l’hort a casa ara en línia
Ara també es poden descarregar les propostes d'activitats fàcils d'integrar en projectes destinats a desenvolupar, segons l'hort escolar ecològic, competències orientades a fer un ús responsable dels recursos naturals i tenir cura del medi ambient. La maleta físicament es pot trobar també als CRP.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
Promoció tallers estiu Cosmocaixa
Totes les escoles amb el distintiu d’Escoles Verdes poden gaudir durant els mesos d’estiu de les activitats educatives per a esplais i casals d’estiu programades amb un descompte del 50%.
Per gaudir d’aquesta promoció heu de demanar informació a la vostra assessoria del programa.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Col·lecció de pòsters "Rius de les Muntanyes de Prades"
L’Associació CEN publica aquesta col·lecció amb l’objectiu de difondre el coneixement sobre la gran diversitat d’aquests ecosistemes fluvials i fomentar la seva conservació.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom

Enllaços d'interès

Alta Baixa Contacte Butlletins anteriors
ISSN: 2014-4059
logo_generalitat

No hay comentarios: