martes, 18 de abril de 2017

.ticsalut.cat-100

FlashTicSalut

Dona't d'alta al butlletí Flash TicSalut
12 ABRIL DE 2016

#100

Tots els números

10 anys, 100 edicions Flash TicSalut

Aquest mes d’abril el butlletí Flash TicSalut arriba a la seva edició número 100! La Fundació TicSalut, que treballa per impulsar el desenvolupament i la utilització de les TIC i el treball en xarxa en l'àmbit de la salut, ha utilitzat el butlletí com a eina de difusió de notícies i transmissió de coneixement vinculat a innovació, tecnologia i salut. Són 10 anys de recorregut d’un butlletí mensual amb mes de 7200 subscriptors (any 2017), traduït a 3 llengües (català, castellà i anglès) i enviat a més de 300.000 usuaris des de la seva primera edició, publicada l’any 2008.

Resultats Informe Connected Apps in Healthcare 2017

L’informe "Connected Apps in Healthcare 2017", elaborat per KLAS research, té per objectiu conèixer les valoracions i percepcions de les organitzacions de Salut i el mercat entorn a les aplicacions sanitàries (apps), així com identificar els seus usos i tendències.

El Portal AppSalut, el projecte Intersocial i el Mapa de Tendències, presents a Inforsalud

Del 20 al 23 de març va celebrar-se a Madrid la XX edició del Congrés Inforsalud 2017. TicSalut va ser-hi present presentant el Portal AppSalut, el projecte Intersocial i l'enquesta del Mapa de Tendències, en una edició centrada en la transformació digital del sector de la salut.

Les potencialitats de la mHealth per a pacients diabètics

L’estudi "Effectiveness of mHealth interventions for patients with diabetes" té per objectiu avaluar l’evidència dels estudis previs sobre l’efectivitat de les intervencions en mhealth per a pacients amb diabetis.

“Les històries dels Bonsu” arriben a MouTV per promoure hàbits saludables entre els usuaris de TMB

El Col•legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB) ha creat “Les històries dels Bonsu”, vídeos curts per a tots els públics destinats a fer arribar consells d’educació i promoció de la salut a la ciutadania. Les històries, que seran diferents cada mes, arranquen amb un vídeo sobre l’assetjament escolar.

El sector salut aixeca a Catalunya 160 milions d’euros en els últims dos anys

Segons les darreres xifres del directori Biocat, el sector de les ciències de la vida i la salut experimenta un creixement continu i imparable

BSA reconeguda amb el màxim nivell de Continuïtat Assistencial

Badalona Serveis Assistencials (BSA), reconeguda com a líder global per la manera com utilitza les tecnologies de la informació per proporcionar Continuïtat Assistencial.

Entrevista

Raquel Cánovas i Marta Carbonell comparteixen els principals reptes del sector des de la direcció de tecnologia de l'HUVH
"El lema de l'HUVH és sempre el pacient primer: volem millorar la relació amb els pacients aprofitant les noves tecnologies"
En l'edició nº 100 del Flash TicSalut, hem volgut apropar-vos la figura de la direcció tecnològica d'un centre hospitalari, doncs reuneix moltes de les característiques que durant totes aquestes edicions hem treballat per donar veu: tecnologia, salut, sistemes d'informació, aplicacions mòbils, visió, innovació...Raquel Cánovas és la Directora de Tecnologia de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron i Marta Carbonell n'és la Subdirectora d'Informàtica. Ambdues, ens donen una visió de l'entorn actual català i valoren els pròxims reptes i oportunitats del sector.

Estàndards i Interoperabilitat

Publicats els resultats del projecte Intersocial
Des de l’Oficina d’Estàndards i interoperabilitat (OFSTI) de la Fundació TicSalut s’han publicat els resultats del projecte Intersocial: Interoperabilitat semàntica en l’àmbit de l’atenció social. El vocabulari controlat escollit per a representar aquests conceptes ha estat SNOMED CT, per ser una terminologia internacional multillenguatge, granular i flexible.

No hay comentarios: