viernes, 2 de octubre de 2015

# 190 Butlletí Per estar al dia dels temes que t'interessen!

# 190
Butlletí
Per estar al dia dels temes que t'interessen!
Benestar Social i Família
Butlletí Jove.cat
Dilluns, 28 de setembre de 2015Imprimeix

  • Facebook
  • Twitter
  • Jove.cat
  • Contra la violència masclista

::No t'ho perdis!

Caus i esplais t’esperen
Ha començat l’escola, les activitats extraescolars, els deures, la rutina. Però entre tantes obligacions, també hi ha temps per al lleure. I una de les millors maneres d’aprofitar-lo i passar-s’ho be és apuntar-se a algun dels 520 centres d’esplais i 221 agrupaments escoltes actius que hi ha a Catalunya. De fet, a finals de setembre i durant el mes d’octubre és quan els centres mantenen obertes les inscripcions perquè et puguis sumar a les activitats que les entitats d’educació en el lleure organitzen durant tot l’any. No només per vacances a l’estiu!
Apunta-t'hi, t'ho passaràs d'allò més bé!
Amunt

::Actualitat

Apunteu-vos al programa “Delegats i delegades en 3D” per al curs 2015-2016
Si estudieu secundària a Catalunya el vostre institut té fins al dia 2 d’octubre per inscriure’s al programa “Delegats i Delegades en 3D”. Debatem, Decidim, Dinamitzem, això és el que volen dir les tres Ds. El programa 3D, impulsat per la Direcció General de Joventut, vol fomentar la cultura de la participació als centres educatius desenvolupant un projecte escollit per l’alumnat i implantat de manera participativa.
No us ho penseu més i animeu-vos a participar! Parleu-ho entre vosaltres i amb els vostres “profes” i apunteu-vos al 3D!
En marxa el càsting Carnet Jove 2015!
Es cerquen joves per protagonitzar la campanya publicitària 2016 del Carnet Jove. T’interessa fer unes primeres passes en el món de la interpretació? Tant si vols començar, com si ja tens experiència... Si no et talles un pèl davant de les càmeres, apunta-t'hi!
El termini per inscriure-s'hi acaba el 30 de setembre. Afanya't!
El lleure educatiu té una cita a Barcelona
Tots els i les que esteu en contacte directe amb el món del lleure educatiu teniu una cita els propers 16 i 17 d’octubre, al Caixaforum de Barcelona, en el 3r Congrés de Lleure Educatiu. L’objectiu d’aquesta edició és reflexionar sobre el moment actual del lleure educatiu i analitzar la seva contribució en el segle XXI.
Les inscripcions es poden realitzar fins al 6 d’octubre 2015. No hi falteu!
Torna la campanya “Escena 25”
Aquesta tardor quedem al teatre, o a un concert, o a un espectacle de dansa, i, per què no? també al circ! Gràcies a campanyes com “Escena 25”, podràs accedir al teu espectacle preferit sense haver de rascar-te gaire la butxaca.
Si tens entre 18 i 25 anys inscriu-te al web de la campanya a partir de l’1 d’octubre i gaudeix de la cultura al millor preu!
Aquest curs aprofita els serveis de la Xarxa Universitària per a l’Ocupació
Graus, màsters, postgraus, sigui quin sigui el tipus d’estudi que estiguis fent, no cal esperar a l’últim curs per començar a pensar en el moment de donar el salt cap el món laboral. Comença a crear el teu propi projecte professionaldes del primer minut de la teva experiència universitària. Les universitats catalanes disposen d’un servei i personal especialitzat que sota diferents nomenclatures (servei d’orientació laboral, servei d’assessorament laboral, etc), formen part de la Xarxa Universitària per a l’Ocupació.
Aprofita el suport i l’assessorament que t'ofereixen, per poder trobar la feina que vols fer i adient als estudis que estàs cursant.
Aracoop ofereix pràctiques professionals a empreses d’economia social i cooperatives
Si estudies a una universitat o a una escola de negocis i t’interessa el món de l’economia social i de les cooperatives, ara tens l’oportunitat de fer pràctiques professionals de la mà d’aracoop. El programa de pràctiques impulsat per aracoop compta amb la col·laboració de 12 universitats catalanes i té l’objectiu d’enfortir el vincle entre les empreses d’economia social i cooperativa i el món universitari.
Si vols apuntar-t'hi, envia la teva sol·licitud fins al dia 4 d'octubre.
Sabies que...el teu currículum pot marcar la diferència?
Autor: Photl
És possible que estiguis cercant feina i saps que no estàs sol/a, hi ha molts joves com tu a la recerca de feina, en molts casos, la primera feina. T’expliquem com fer que el teu currículum destaqui sobre la resta i marqui la diferència.
I tu, ja has fet el currículum? Com ho has fet perquè fos diferent?
Associated Press et regala més de 100 anys d’història
La prestigiosa agència de notícies Associated Press en col·laboració amb altres empreses com British Movietone posa a la teva disposició la història més recent en vídeo. Es tracta d'un fons documental en format de vídeo amb milions de minuts i milers de vídeos, en molts casos, inèdits i originals sobre qualsevol esdeveniment històric (polític, esportiu, social, cultural, etc), des de finals del segle XIX fins avui.
No et perdis aquesta oportunitat per aprendre història, fàcil i gratuïta.
Tradició i artesania a la festa de la Carbonera
T’animes a conèixer l’antic ofici de carboner? Apunta’t a la festa de la Carbonera i descobreix tots els detalls d’una antiga tradició catalana. Un esdeveniment força singular del que pots gaudir de l'1 al 29 d’octubre a Forallac.
T’agraden les festes que rememoren antics oficis?
Cinc becats del Carnet Jove comencen les pràctiques a TV3
En Daniel, l’Elisabet, la Irene, en Guillem i en Marc són els cinc titulars del Carnet Jove beneficiaris de les beques de grafisme, caracterització, ambientació, muntatge musical i vestuari que gaudiran d’un any d’estada formativa en pràctiques remunerades a diferents departaments de Televisió de Catalunya (TVC). Durant la seva estada a la televisió pública catalana tindran l’oportunitat d’aprendre, d’una manera molt pràctica i des de dins, una sèrie de tasques que, de ben segur, els facilitaran el seu futur accés al món professional.
Vols saber els detalls de cada estada?
Les idees més brillants del concurs #selfidees
Tant si vàreu participar enviant les vostres idees, com si en vàreu fer el seguiment de les idees presentades i us vau lamentar que no fossin vostres, ara ja podeu saber quines són les 25 millors selfidees del concurs més creatiu de l'estiu. La selfidea més votada va ser la del grup musical Crossing World, que proposava crear un local d’assaig subaquàtic per combatre la calor de l’estiu. Les altres selfidees més valorades van ser la creació d’un joc d’hoquei patins per a qualsevol consola(play, xbox...) similar al FIFA PRO; una polsera fitness amb pulsòmetre que compti les calories que perds mentre estàs en moviment, permeti veure els teus estats anímics i incorpori l'opció d'un diari per poder apuntar els “feelings” del dia; i unes ampolles comestibles i biodegradables per a les curses atlètiques per evitar llençar-les al terra.
No et perdis la resta de guanyadors d'aquest concurs tan innovador!
El Clic de Fotoperiodisme Jove 2015 ja té guanyadors
Marc Mesa
D’entre les propostes que s’han presentat enguany al Clic de Fotoperiodisme Jove, el jurat va triar les obres guanyadores en les 3 categories del concurs: fotoperiodisme, audiovisual i beca fotoperiodística. “Oblidats” de Marc Mesava ser el guanyador en la modalitat de fotoreportatge, “Humans of Barcelona” de Guillem Costas Castilla va guanyar en la modalitat d'audiovisual i el projecte “Hungerland” d’Arianna Giménez Beltrán va guanyar la beca fotoperiodística.
Durant el primer trimestre del 2016 les obres exposades es podran veure a la seu de la Direcció General de Joventut a Barcelona.
eBiblio Catalunya, nou servei públic de préstec de llibres digitals
eBiblio Catalunya és una plataforma pública de préstec de llibres digitalsque actualment té un catàleg amb més de 2.200 títols, de diferents gèneres i temàtiques, i que inclou llibres tant en català com en castellà. L’àmplia oferta inclou obres de ficció i no ficció per a adults, joves i infants amb una gran diversitat de temes: còmic, narrativa, poesia, teatre, ciències socials, desenvolupament personal, esports, informàtica, viatges, etc.
Si t’agrada llegir en format electrònic i tens el carnet d’alguna de les biblioteques públiques catalanes ara tens a l’abast aquest nou servei. Aprofita'l!
Digues la teva al nou portal Participa gencat
La participació ciutadana és la manera que tenen els governants d’incorporar a la ciutadania a les decisions que prenen i també a les que decideixen no prendre. Al portal Participa gencat hi trobaràs propostes en format deqüestionaris curts (2-3 preguntes) en els que pots respondre, fer comentaris i generar un debat.
Ja no tens excusa per dir que no es té en compte la teva opinió com a ciutadà o ciutadana en la gestió pública.
Amunt

::Recursos que t'interessen

Novetats Erasmus+
Durant aquest estiu s’han produït algunes novetats en el programa Erasmus+/Joventut en Acció:
- Canvi de l’empresa asseguradora dels voluntaris del SVE
- Ja estan disponibles els resultats de la segona ronda (30 d’abril 2015)
- Ja està disponible la Mobility Tool per a projectes de l’Acció clau 2
Per a més informació consulteu la secció de notícies d'Erasmus+ al Jove.cat
Tot el que has de saber si busques pis
Més a prop dels centres educatius, de la feina o del moviment de les grans ciutats, són molts els joves que decideixen canviar de llar, especialment quan comença el nou curs acadèmic. Llogar un pis, una habitació, instal·lar-se en una residència d'estudiants o participar en un programa de convivència intergeneracional són les opcions més esteses. Si t'has cansat de llegir anuncis i de navegar per la xarxa sense resultat, no ho donis per perdut!
Si no trobes el que busques la secció d'Habitatge del Jove.cat et pot ajudar a trobar solució al teu problema!
Amunt

::Agenda

No hay comentarios: