miércoles, 7 de octubre de 2015

# 40 Tocs de llengua Departament de Cultura

Si no veieu correctament aquest butlletí, cliqueu aquí
# 40
Tocs de llengua
Departament de Cultura
Direcció General de Política Lingüística
DL B 15832-2014
ISSN 2385-3786
Dimarts, 6 d'octubre de 2015Imprimeix | Butlletins anteriors
Tocs de llengua és el butlletí de notes d’actualitat relacionades amb l’activitat de la Direcció General de Política Lingüística.



  • CINC. Cinema Infantil en Català
  • VOSCbd
  • Informe de política lingüística 2014
 

:: La Direcció General de Política Lingüística publica noves activitats de 'Llegir per parlar, llegir per aprendre'

Llegir per parlar, llegir per aprendre

 
Calders, Espriu, Pere Quart i Maria Barbal, entre d'altres, contribueixen a l'augment de la competència oral i al creixement de l'hàbit lector entre la població adulta de Catalunya que està aprenent català.
 
Llegir per parlar, llegir per aprendre és una publicació en línia adreçada a la població adulta de Catalunya per tal de convidar-la a practicar i aprendre la llengua catalana, alhora que en fomenta l'hàbit lector. El material és d'utilitat als cursos de formació del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) i altre professorat de llengua catalana, al programa Voluntariat per la llengua i als clubs i sessions de lectura.
 
Les onze noves activitats, que se sumen a les quaranta que ja s'utilitzen en els centres del CPNL, són accessibles des del portal Llengua catalana. Des del novembre de 2013, en què va començar el projecte amb vint activitats, s'han registrat un total de 33.194 descàrregues. Amb aquestes onze noves activitats s'augmenta l'oferta de textos i s'incrementa, per tant, l'ús d'aquest recurs didàctic.
 
Els textos de les activitats anteriors se situen entre el vessant literari –narracions, poemes, fragments d'obres...–, el comunicatiu –apunts a blogs, articles, entrevistes...–, i textos de la quotidianitat –programes de mà, manuals d'ús, receptes, etc.
 
En aquesta nova edició de materials s'hi podrà trobar la ironia i l'humor dels contes de Pere Calders, la prosa viva de Jesús Moncada, l'homenatge en forma de poema que Salvador Espriu fa a Pompeu Fabra, la densitat i a la vegada senzillesa dels versos de Miquel Martí i Pol o la prosa precisa de Maria Barbal. També es proposa d'arribar a la filosofia a través dels acudits, o s'exposen algunes de les 365 idees que l'escriptor Francesc Miralles ens suggereix per canviar la nostra vida; fins i tot hi descobrirem, amb la poesia de Joan Oliver (Pere Quart), que potser homes i animals tenim en comú més coses de les que ens pensem.
 
El CPNL va organitzar, l'any 2014, 4.741 activitats de llengua i cultura, de les quals 2.030 són activitats de foment de la lectura, que inclouen 395 clubs de lectura i 1.635 activitats diverses.
 
Les activitats de Llegir per parlar, llegir per aprendre es poden descarregar des del portal Llengua catalana.
 
Amunt
 


:: Altres notícies d’interès

Amunt
Amunt

No hay comentarios: