lunes, 20 de noviembre de 2017

Flash TicSalut 13/11/2017 #106

FlashTicSalut

Dona't d'alta al butlletí Flash TicSalut
13/11/2017

#106

Tots els números

El projecte EMPOC pretén definir un nou ecosistema tecnològic basat en l'experiència del pacient

Amb l'objectiu de proporcionar noves eines per al tractament d'aquesta patologia respiratòria, neix EMPOC, enmarcat a la línia Digital Patient Experience (DPaX), inicialment també conegut com MPOC mòbil, un projecte que vol definir un nou ecosistema tecnològic basat en l'experiència del pacient.

Presentació de les línies de treball de l’Observatori d’Innovació en Imatge Mèdica Digital

La Fundació TIC Salut Social està desenvolupant l’Observatori d’Innovació en Imatge Mèdica Digital dins del projecte del Sistema d’Imatge Mèdica Digital de Catalunya (SIMDCAT).

L’accessibilitat digital, protagonista de la segona edició del m4social Day

Els participants de l’acte van destacar la necessitat d’involucrar les administracions, ciutadania i actors socials per impulsar els canvis tecnològics que millorin l’accessibilitat

Jornada de presentació del nou model EMRAM i del CCMM de HIMSS a Madrid

HIMSS Europe ha convocat una jornada de presentació del nou model EMRAM (model d’adopció de l’historial clínic electrònic), que entrarà en vigor el Gener del 2018, i del model de maduració de Continuitat Assistencial (CCMM per les seves sigles en anglès).

The Medical Futurist Institute: Investigació en salut digital per a una millor salut

The Medical Futurist Institute es presenta com el primer Institut d’Investigació especialitzat en salut digital (17/10/2017). Té com a objectiu preparar a tots els stakeholders (actors de salut) per tenir cura de la salut mitjançant l’adopció progressiva de salut digital, proporcionant una investigació científica exhaustiva i original, documents de polítiques i recomanacions sobre innovacions tecnològiques i impacte que generen.

III Jornades CTecno #TIC4life

El proper dimarts 19 de desembre el CTecno celebra les III Jornades CTecno a l’Auditori Imagina-Mediapro. La trobada d’aquest any proposa una gran reflexió sobre la innovació tecnològica i l’impacte que hi té en el benestar de la societat. Les Jornades estan concebudes com un espai per reflexionar sobre com la innovació tecnològica juga un paper fonamental en el món de l’oci, l’entreteniment i l’esport.

Entrevista

6a Assemblea General m-RESIST per a les avaluacions dels pilots: entrevista al Dr. Asaf Caspi i la Dra. Katya Rubinstein, professionals del Clínic Gertner per a la Investigació en Epidemiologia i Política Sanitària (Israel)
"El projecte m-Resist apropa dos móns de manera productiva en nom del progrés, la pluja d'idees i la creativitat."
Durant el passat mes d'octubre del 2017 es va celebrar a Barcelona la 6a Assemblea General del projecte mRESIST, per avaluar els resultats del pilotatge. Vam tenir la possibilitat de parlar de mHealth amb alguns dels socis del consorci, específicament amb els socis israelians. El Dr Asaf Caspi és Director de Serveis Psiquiàtrics Ambulatoris del Centre Mèdic The Sheba i Investigador Principal del projecte mResist. La Dra Katya Rubinstein, és psicòloga del Centre Mèdic The Sheba i investigadora sènior del projecte mResist

Estàndards i Interoperabilitat

Presentat el projecte Intersocial a la SNOMED EXPO 2017
Els passats dies 19 i 20 d’Octubre es va realitzar a Bratislava la SNOMED EXPO 2017, congrés internacional organitzat per SNOMED International (IHTSDO) que té per objectiu difondre experiències d’adopció de SNOMED CT. Des de l’Oficina d’Estàndards i Interoperabilitat de la Fundació Tic Salut Social es va presentar el projecte Intersocial i es va començar a treballar per crear un grup de caire social dins de l’IHTSDO.

No hay comentarios: