miércoles, 29 de noviembre de 2017

· Orquestra Simfònica del Vallès · Nov/Des 2017 ESTRENA "THIS IS ART" Dimecres 29 novembre, 22.35 h, TV3 Dijous 30 novembre, 21 h

L'Orquestra Simfònica del Vallès participa en "This is Art" el nou programa de divulgació cultural de Ramon Gener a TV3 i Movistar Plus
 
S'estrena demà dimecres 29 de novembre en prime-time a TV3 (22.35h) i dijous 30 al Canal #0 de Movistar Plus (21h) i tindrà una periodicitat setmanal.

La primera temporada consta de 12 capítols, el primer d'ells, destinat a l'Èxtasi, compta amb la participació de l'Orquestra Simfònica del Vallès interpretant un fragment del Poema de l'Èxtasi d'Alexander Scriabin.


“This is art”, el retorn de Ramon Gener a TV3, és un programa que s’acosta a l’art a través de les emocions i proposa un viatge a l’interior de cadascú de nosaltres, dels sentiments i de les inquietuds. Les emocions són el que ens caracteritza com a éssers humans. I l’art té el poder de provocar tot tipus de sentiments i sensacions. Gràcies a l’art es pot esbrinar qui som realment. El programa pretén principalment commoure, emocionar, però també és divulgatiu, pensat per a tots els públics. Perquè tots som capaços de desitjar, estimar, odiar, admirar, riure i plorar. A través de la bellesa de les formes artístiques,

En el decurs dels capítols de 50 minuts de durada cadascun, i mitjançant un llenguatge àgil i molt entretingut, es recorreran una sèrie de temes tan universals com l’èxtasi, la inspiració, la bogeria, la vanitat, la curiositat o la rebel·lia. A partir d’aquests temes cada capítol parlarà de pintura, escultura, música, arquitectura i literatura.

Ho farà amb una proposta visual agosarada, fascinant, molt atractiva, adient amb la seva essència. I la presència de Ramon Gener no és casual. Com a comunicador, ja ha demostrat el seu tarannà professional en programes com “Òpera en texans” i “This is opera”. Ell sap transmetre com ningú la passió, el coneixement i la màgia per acompanyar l’espectador en aquest meravellós viatge a la condició humana.
Vegeu el teaser promocional "This is Art"
Ramon Gener, director i presentador: "L'obra d'art ets tu"
 
"This is Art" és una producció de Brutal Media en coproducció amb Televisió de Catalunya (TV3)

L'OSV hi participa gràcies al suport de Fundació Fluidra i Fundació Banc Sabadell, els seus principals col·laboradors.


La setmana passada es va presentar el programa en roda de premsa, amb la presència deVicent Sanchís, director de TV3; Cristian Trepat, cap d'Entreteniment i Culturals de TV3;Raimon Masllorens, productor executiu  i director de Brutal Media; i Ramon Gener, director i presentador de "This is Art".

Vicent Sanchis va destacar l’aposta de TV3 per la cultura en un moment en què l’actualitat ha marcat la programació: “Ara és el moment de parlar de cultura. Perquè no estem preocupats per l’audiència que fem, sinó per aquesta audiència... per formar-la, informar-la, per entretenir-la, perquè aprengui amb nosaltres i nosaltres aprendre d’ella, també. I per això són els programes de cultura i els posem a TV3 perquè pensem que poden funcionar.

Cristian Trepat, cap d’Entreteniment i Culturals, va explicar com en el context de l’últim any es van unificar els departaments d’entreteniment i cultura “amb l’objectiu de fer arribar la cultura a un públic més ampli, revisant el to i el format però sense perdre’n la qualitat. Precisament, “This is art” ens permetia hibridar el format: fer la cultura entretinguda o entreteniment cultural, amb vocació d’arribar al gran públic, amb un producte de gran qualitat i amb un gran comunicador com és Ramon Gener.”


Raimon Masllorens, productor executiu, ha explicat que “This is art” és una coproducció entre Brutal Media i TV3, un fórmula habitual en ficció i documentals, però no massa en formats televisius, que, normalment, es volen més personalitzats. En aquest cas ha donat com a resultat un producte “més ambiciós, que ha permès que la televisió no carregui amb el cent per cent del cost i, a la vegada, s’ha buscat que fos de més proximitat.




“Des que soc petit la cultura m’ha entretingut, no he necessitat que ningú me la fes entretinguda... No he trobat mai res a la vida que sigui més entretingut que mirar un quadre, escoltar música o admirar una escultura. Per això quan em pregunten per què faig els programes d’aquesta manera, sempre contesto que no ho sé fer de cap altra manera. Per mi no hi ha res més divertit que anar a un concert de Bruce Springsteen o visitar el MNAC. Entenc que la cultura és divertida. No cal fer-la entretinguda, per mi ja ho és”, ha explicat el director i presentador del programa, Ramon Gener.

“‘L’obra d’art ets tu’ és el paradigma de ‘This is art’”, ha sentenciat Ramon Gener. “Hi ha una manera de pensar extrema que diu que un quadre no existeix, només existeix quan algú el mira. Més enllà que estigui molt ben pintat, que pertanyi al modernisme o el que sigui, només comença a existir des del moment en què el mirem. Quan Bernini va fer l’‘Èxtasi de Santa Teresa’ no el va fer per a tot el món, el va fer per a cada un de nosaltres. Perquè a cada un que el mira li dirà coses diferents. Cada cop que us mireu una obra d’art és el vostre moment personal i intransferible. Tindreu la vostra experiència, per això una exposició que heu vist deu anys enrere, si la torneu a veure serà diferent, perquè vosaltres ho sou.”

“El programa intenta explicar com tots vosaltres sou una obra d’art i que vosaltres feu possible que existeixin les obres d’art”, ha continuat amb la passió per ensenyar que el caracteritza. “Per fer-ho no hem trobat cap altra manera que a través dels sentiments, dels estats d’ànims i de les emocions. Per això cada capítol és un estat d’ànim, una emoció, un sentiment que tindrà el seu color i el perquè d’aquest. I a través d’ells s’intentarà fer un viatge a través de l’art. Més enllà de les tècniques, intentarem explicar per què ens emociona un quadre, una música, una escultura. Entendre què és la bogeria o la vanitat a través de l’art. I cada programa serà un viatge interior que començarà en un lloc i acabarà en un altre.”

Sis seran els primers capítols que s’emetran d’un total de 24 que formen part d’aquest projecte. Segons Gener la idea és “un programa que es pugui veure en família o amb qui tu vulguis. Que tothom pugui veure’l, des de l’expert en art que potser aprendrà alguna cosa que no sabia i el que es pensa que no sap res per descobrir coses i a partir d’aquí fer el seu viatge interior”
Visita'ns a www.osvalles.com o segueix-nos a:
Copyright © 2017 Orquestra Simfònica del Vallès, All rights reserved.

Borrar-me d'aquesta llista    Actualitzar preferències de subscripció

No hay comentarios: