Resultats econòmics de les granges de producció porcina a Catalunya:
La millora en l’índex de conversió al pinso d’engreix (-177 grams/kg de carn des de l’any 2013) significa reduir 16 kg el pinso necessari per produir un porc de 108,8 kg.
Actualment, es necessiten 2,45 kg de pinso per produir 1 kg de carn de porc.
Informació setmanal dels preus de mercat dels principals productes dels sectors agrari, pesquer i ramader a Catalunya
Full número 1.234. Setmana del 30 d’octubre al 4 de novembre de 2017
Octubre de 2017
El marge comercial del mes d’octubre del porc baixa fortament per la important caiguda del preu de venda al llarg dels dos darrers mesos, però especialment el del mes d’octubre. En canvi l’interanual (mitjana de novembre 2016_octubre 2017) es manté estable. És important assenyalar que el volum sacrificat i el d’exportacions també es manté estable i el volum d’exportació representa ja el 72% de la producció.
L’IVGS a preus corrents ha augmentat un 3,5% interanual a setembre de 2017. Per grups de productes, les vendes dels productes d'alimentació creixen un 3,3% i les de la resta de productes un 3,6%.
Al setembre, el preu de producció dels ous es va elevar un 33% respecte de 2016 i un 24% en comparació amb la mitjana del període de cinc anys 2012-2016.
Les importacions d’oli d’oliva en els primers onze mesos (octubre de 2016 a agost de 2017) apunten a un augment del 21% al Brasil, 13% a la Xina i 2% a Rússia, mentre que les xifres romanen estables al Japó. Tanmateix, als Estats Units i al Canadà, les importacions van disminuir un 4% i un 2%, respectivament, en comparació amb l’any anterior. Al moment de publicar aquest Butlletí, les xifres d’Austràlia no estaven disponibles per al mes d’agost, però durant els deu primers mesos de l’any les importacions van créixer un 20%.
No hay comentarios:
Publicar un comentario