Més de 250 persones de l’àmbit de la producció i el control de la cadena alimentària, de l’àmbit sanitari i de les institucions i centres de recerca han participat en la jornada “Les resistències als antibiòtics, un repte global, una salut” organitzada per la Secretaria de Salut Pública del departament de Salut en col·laboració amb el Parc de Recerca de la Universitat Autònoma de Barcelona.
Les principals recomanacions són la comunicació a les autoritats veterinàries de les aus aquàtiques trobades mortes, el control analític d’ànecs i oques de granja i l’augment de les mesures de bioseguretat en granges avícoles.
Segons l'Agència Europea de Medicaments (EMA), Espanya és el país de la Unió Europea on més antibiòtics veterinaris es venen, la majoria d'ells destinats al seu ús en ramaderia: aquest és un greu risc per a la salut humana.
La importància d'invertir en seguretat alimentària i el desenvolupament rural és el focus del Dia Mundial de l'Alimentació d'aquest any, convocat per l’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura (FAO).
L’ACCA dona suport a l’estudi de les ciències de l’alimentació, organitzant conferències i jornades tècniques, en col·laboració amb grups de recerca i altres entitats del nostre àmbit.
Amb l’objectiu d’ aclarir les disposicions pertinents de la legislació de la UE i ajudar a eliminar els obstacles que s'oposen a la redistribució d'aliments dins de l'actual marc normatiu de la UE.
Els «substitutius de la dieta completa per al control de pes» són aliments formulats especialment per a l’ús en dietes de baix valor energètic per a reducció de pes que, utilitzats d’acord amb les instruccions de l’explotador de l’empresa alimentària, substitueixen la dieta diària completa.
No hay comentarios:
Publicar un comentario