lunes, 8 de diciembre de 2014

#126 Consum notícies Butlletí de l'Agència Catalana del Consum 2a etapa

#126
Consum notícies 
Butlletí de l'Agència Catalana del Consum
2a etapa
3 de desembre de 2014
ISSN 2013-889X | butlletins anteriors
Planifiqueu amb temps les compres de Nadal; feu una llista del que considereu més necessari d’acord amb el vostre pressupost
Sumari
  • Consum a les xarxes socials

    Pren el control de la teva economia

    Taula de diàleg per a la prevenció dels transtorns de la conducta alimentària

    Salut i alimentació

    Autoavaluació d'empreses

    Empreses adherides a l'arbitratge de consum

    Codi de Consum de Catalunya
  • Càpsules de consum
 

:: Actualitat

imatge jornada consumidors i pagesia
Sabem que l’època de Nadal es caracteritza per un augment del consum i, per això, és important tenir en compte alguns consells per planificar amb temps les nostres compres nadalenques i gaudir-ne amb responsabilitat i sense ensurts.

imatge Fira de Sant Martirià i Firestany de Banyoles
La Taula de Diàleg per a la prevenció dels trastorns de la conducta alimentària, l'Associació contra l'Anorèxia i la Bulímia (ACAB) i la Fundació de la Comunicació (FUNDECO), com a representant del sector de la publicitat, han presentat el “Decàleg de bones pràctiques pel foment de l'autoestima i la imatge corporal en els mitjans de comunicació i la publicitat” i la campanya de sensibilització i lluita contra els trastorns de la conducta alimentària "L'anorèxia no és culpa de ningú".
El "Decàleg de bones pràctiques" s’impulsa per prevenir els trastorns de la conducta alimentària i el subscriu el sector de la publicitat. D’altra banda, la campanya "L’anorèxia no és culpa de ningú" vol conscienciar sobre la necessitat de demanar ajuda professional quan se sospita de la presència d’un trastorn de la conducta alimentària.

Consum Punt de Trobada
El passat 28 de novembre, el director de l’Agència Catalana del Consum, Alfons Conesa, va inaugurar oficialment l'exposició Consum, punt de trobada al Passeig del Vall, número 13, de Tremp.
Aquesta mostra itinerant sobre els drets i els deures de les persones consumidores, es pot visitar fins al 8 de desembre, de dilluns a diumenge, de 10 a 20h.

Conesa
El 24 de novembre, el director de l'ACC, com a president de la xarxa interregional de consum Nepim, va participar a la ponència "La dimensió regional del Mercat Interior. El paper estratègic de la tutela de les persones consumidores", celebrat a Bolzano (Itàlia) amb motiu del 20è aniversari de la Central de Consumidors del Tirol del Sud.
Conesa va destacar la feina "dels organismes territorials més propers als consumidors" i "la importància que té per als consumidors poder disposar d'interlocutors que coneguin llurs problemes i els escoltin".

El 26 de novembre es va celebrar la XV Jornada sobre el Sistema Arbitral de Consum i les seves perspectives de futur amb l'objectiu de consensuar criteris d'actuació i analitzar l'exercici del procediment arbitral.
L'arbitratge de consum és un procediment alternatiu i d'adhesió voluntària, tant per a la persona consumidora com per a l'empresa, per tal de resoldre una controvèrsia en la seva relació de consum. L'òrgan arbitral és independent i acorda la resolució del conflicte que estima més justa, escoltant prèviament les al·legacions de les parts i analitzant les proves presentades. La seva decisió vincula tant a la persona consumidora com a l'empresa, amb els mateixos efectes que una sentència judicial.

:: Destaquem

S'ha obert el període d'inscripció per a la 25a edició del Curs d'Assistents Tècnics en Consum (ATC), adreçat a totes les persones amb llicenciatura o diplomatura que duen a terme tasques d'informació i orientació als consumidors i usuaris en organismes públics de consum i associacions de consumidors. També s'hi poden inscriure d'altres professionals, en funció de la seva experiència o del lloc de treball que ocupen, però en aquests casos cal presentar un currículum. 

Imatge Agència Catalana del Consum www.consum.cat

No hay comentarios: